Thursday, April 29, 2010

"Dapat hadiah"


tengkiu..tengkiu..tengkiu..
***tq note to bini masbar, mama yaya n aboy (winks) ***

Wednesday, April 28, 2010

"I need"


*** buhsan buhsan buhsan ***

Tuesday, April 27, 2010

"Dia datang"

hari ni mood kurang baik..letih..penat..perit ..pedih..sakit..semua ada..nak marah..lagi le..setelah sekian lama..setelah 5 bulan..baru kini dia datang menyerang..umm..macam 1st time..semua serba serbi tak kena..dah terbiasa dlm 5 bulan tak ada..tiba2 ada balik..cam tak biasa dah..baru teringat nak beli benda tu..baru terfikir nak cek kat baju atau kain yg dipakai..ah..tak selesanyaa..makan pun tak berapa selera..orang kata, kalau breast feeding memang begitu..ada kes sampai setahun dua pon tak datang2..umm..takut kite..ada ke camtu?umm..entahlaa..tiba2 aku terfikir, adakah ini penangan berurut semalam?wallahualam..semalam berurut kaki di bazaar..sahabat2 kita ni walau ada masalah penglihatan, mereka Allah beri kelebihan boleh mengurut.



abaikan...kain yg terselak..tapi ...feel the pain..sakit sedap!




***juju, tgh galak berpossing***

***sorryla..aku takkan biarkan kau berpossing saja..aku snap time kau tgh syiok baik punya***



***ni gambar hari ni..aku dimekapkan..***

Monday, April 26, 2010

"Ganti"

Wahai teman.. wahai rakan.. wahai taulan..
aku PUASA hari ni.Alhamdulillah.
***dan aku juga OPEN TO PUBLIC ini blog***
skodeng time!

"Peristiwa"

Hari Sabtu dan Ahad adalah hari berehat di Cheras..lama tak balik jumpa mak dan abah serta adik beradik yg lain.walau dua minggu saja dan jarak dari Gombak ke Cheras bukanlah jauh sgt macam Kl - JB..tapi semenjak dah kawen ni..lain tau..rindu kite! jadi, peluang yg ada tak ku lepaskan....hehehe..tengkiu Pa..sampai je kat umah cheras..nany dah tunggu2 cucu kesayangannya..alamak..Aaron buat hal..agaknye dah lama tak jumpa nany..die dah mula cebek2 mulut tanda nak menangis..ni petanda bahaya..macam mana aku nak buat Cheese Cake ni..ouh boy..makanya..terpaksa aku mengendong saja Aaron ni walau diagah2 bagai nak rak oleh nany nye..sian mak..cucu mak dah lupa kot wajah nany yg banyak perkakas emas2 di leher dan tangannya..hehehe.tapii aku!! kalau aku kata nak buat..aku akan buat jugak..walau dugaan yg datang tu dari anak ku sendiri..akan ku tempuhi juga..bukan calang2 dugaan ni..hanya manusia berhati kental dan waja je yg mampu mengatasinya.Alhamdulillah, Allah permudahkan urusanku..hehe..tengkiu Mak kerana berjaya memujuk cucu mu itu..tengkiu Pa, sebab tolong nengok anakmu yg maken notti ni..hehehe..dan tengkiu juga sayang mami ayon sebab memahami mami yg gagah nak buat cis kek ni..heheheheh...jadi ni laa hasilnya..





****Sebelum menjadi cis kek****

Bahan-bahan Cheese Cake :

1/3 butter

1 1/2 cawan biskut marie (dikisar)

250g cream cheese

1 1/2 cawan whipping cream

3/4 cawan susu segar HL (lain brand pon boleh)

1/2 tin kecil susu pekat manis

1/2 cawan air

3 sudu besar gelatin

blueberry

cara²:

bahan A : cairkan butter dan gaul dgn biskut marie yg telah dikisar.masukkan kedalam loyang dan ratakan dan padatkan utk jd tapak.kalo nak tebal ... tambah la biskutnye tu...

bahan B: cream cheese di kacau bersama susu pekat manis hingga sebati .

bahan C: whipping cream dan susu segar selama 10 minit

bahan D: cairkan gelatin bersama air di atas api yang kecil kalo pakai gelatin jenama halagel pakai air panas jek.

campurkan bahan B+C+D dan kacau sampai sebati..kemudian tuang di dalam loyang yg telah diletakkan biskut marie tadi.masukkan kedalam peti sejuk dan bile dan keras boleh la diletakkan blueberry.
selamat mencube. :)
(kopipes dari blog aznee cumil)

ni bahan2 utk buat dua jenis kek.Satu pakai biskut marie cap Tiger..satu lagi pakai biskut oreo...
aku beli dgn Cekgu Besar segala Cis Kek (tengkiu Sally) kerana tunjuk ajarmu Sifu.



****Blueberry Cheese Cake-Biskut Marie Cap Tiger****


..ni memang ikut bahan2..dari toping sampai ke tapak.hehehe..


****Cheese Cake Jem Strawberry Pilihan Wanita (Lady's Choice) - Biskut Oreo****


yang ni plak..toping je tak ikut bahan2..sebab! tak cukup blueberry..dgn akal yg smart readers..aku suh amirul (adik) beli Jem Strawberry Lady's Choice kat pasaraya Bintang memandangkan kat Cheras takde kedai jual bahan2 buat kek..kedai jual kek banyak!kalau ada..silalah bagitau..senang utk beli bahan2 jika emergency begini..tapii..yg penting mendapat pujian.terima kasih ye.. :) permintaan terhadap Cheese Cake Oreo paling tinggi.makanya kene buat lagi.sedap ah sedap..tapi maaflah..tak dpt bawak ke ofis utk bagi kawan2 rasa..sebab dah abis dahh (cehh nak kata cam sedapla)..



ni masa sampai2 je..die wat muka cebek2 nak nangis kat nany dia..tapi bila untie die amek..senyap pulak..umm..maybe die nak aweks2 je kot..hehehe..



****Aaron playing with his "caterpillar"****


dugaan dah lepas...bila dah lepas "wash2"...dah segar..dah nenen...dah kenyang..masa ni la..mami dpt buat cis kek dgn tenang dan jayanya..Alhamdulillah...tengkiu sayang..sleep tite'..hehehe..muah!



***Apa2 pun..hari Sabtu dan Ahad adalah hari bersama keluarga..kepada semua "Think about your love ones"****


Friday, April 23, 2010

"5 bulan dah"

mami..ayon dah 5 bulan..berat ayon dah 8kg..ayon dah meniarap dgn jayanya..mami takyahlaa terbalik balikkan ayon..badan ayon dah ringan..ayon buleh buat sendiri..
****muah luv u sayang!****

"Aik..tinggal sikit"

Bila cek cek nengok dalam akaun..huih..kejap je dah surut..susut..terima kasih slim slim..kerana menslimkan akaun saya..penangan bershopping semalam..ala..bukan beli benda bukan2..barang yg penting tu..utk anak juga..lagipun utk gaji ni barula beli sekali banyak sebab banyak dah habis..barang2 macam tu tahan utk 2-3 bulan..cuma pampers je yg bulan2 kene beli..tu kira barang wajibla..dah tolak segala hutang piutang tu..yang lebih barulaa lega nak guna pakai utk keperluan lain..ada ke lebih?heheh..adala..tak banyak pon sikit adala..ntahle..cadang tu..terfikir niat di hati nak tambah pendapatan..berniaga..berniaga?nak niaga apa?ntah..heheh..bila takde duit..kepala ni ligat berfikir nak buat macam2..memangla manusia ni..kerana duit sanggup berbuat apa saja..Alhamdulillah kita semua masih waras..tapi jangan kerana duit kita tatau bersyukur..belajarla bersyukur dgn apa yg kita dapat dan kita terima..tapi janganlaa bersikap menerima saja..berusahalah sedikit utk mengubah kehidupan ke arah yg lebih baik..InsyaAllah...






(ni pon ada yg tak beli daripada senarai semalam)


***pilih punya pilih..sekali letak kat counter..kuar resit RM260.85...gulp!!***

Thursday, April 22, 2010

"Mari soping-soping"


Tiba-tiba jadi macam tak tentu arah..tak keruan..bukan apa, sebab dah gaji..jadi macam tak sabar2 duit tu nak disalurkan..Astagfirullahalazim..bukanla macam tu..sebenarnye memang ditunggu2 time gaji ni sebab banyak perkara nak dibeli..macam tau2 je kan...time tu la tiba2 ada je benda nak abis..tapi, semenjak dah ada Aaron ni perlaburan lebih menjurus kepada dia..utk aku? ada jugakla..tapi banyak yg kene buat KOS LEPAS..macam belajar Ekonomi Asas tu..tak banyak ..sikit tu adala aku beli utk keperluan aku..lupa plak..juga keperluan Mr.Ajib..sorry pa..lupa kite! aku dah wat list..banyak gak barang nak kene beli utk Aaron ni..utk umah dan umah Nek Teh (yg jaga Aaron)..pa, jadikkan nak contribute RM100 tu ..jadi kan..kan..jangan wat2 lupa eh..nyeh nyeh..petang ni balik awal, soping2 kat Manjaku Ong Tai Kim..


1.Minyak Yu yee cap limau - 3 botol (sbb aku pon pakai sekali..baunye syedap)
2.Bedak Milk Whitening Johnson & Johnson -1 botol
3.Baby Wash head to toe Johnson & Johnson - 2 botol
4.Baby Milk Lotion Johnson & Johnson - 1 botol
5.Drapolene Cream - 1 tiub
6.Vicks Vaporub - 1
7. Gripe Water - 2 botol
8. Florida Water Two Girl - 2 botol (ni minyak wangi zaman dulu2)
9. Serbuk Pencuci Pureen - 2 kotak
10. Cecair Pencuci Pureen - 1 botol
11. Pampers Drypers - 2 beg size M
12.Kapas - 1 peket (ada 3 bungkus kot)
13. Wet Tissue - 3 peket (1 peket ada 2)
14.Baby Bath Mat - 1 (ni utk umah nany nat cheras)
15.Net Buai - 1 (kat umah Nek Teh dah koyak!)




****ni ler minyak wangi tu..korang penah jumpa?penah?aku pon tak penah..since dpt baby ni baru dpt tau dari mak mertua..hehehehe****

ada lagi ke arr??umm..ummm......hehehehe..tak pasti le..yang penting kene beli dlm list..boleh caya ke arr??

Wednesday, April 21, 2010

"Simply Siti"


umm..nyum nyum..arini makan mee rebus..sponsored by mak nam..yg lain2 ada gak makan nasik ayam (muhsan kite)..makan sup fish ball dan mcm2 lagi..pencuci mulut adalah keropok lekor yg rasa tepung.makan jugakla..org banjer kan..tengkiuuu boboy (erkkk..tercekik kite!)..pas makan..jenjalan (dgn poket kosong)masuk shopping mall..juju ni arr..time tak bergaji beli bedakkk pulak..masuk Watson's cuci mata sajala..tapi sempat jugak kitorang test2 SIMPLY SITI ni..umm..harga boleh tahan..ada plak nak dijadikan cerita..duk carik2 Ibu Iqba ni..mana ntah..last2 muncul..ummm...makkkk aii..die punya lipstik dah sama kaler ngan tudung linda..hehehe...tulaa..senyap2 lagi pakai lipstik tu..penangan BISIKAN ASMARA..heheheheheh..tapi lipstik + gloss yg aku pakai tu cantek gak..namanya Day Dream..RM48.90 ke RM49.90 camtula..




nengok..mama betty ni kemaen..tu tu..sebelum kejadian..sengehhh..nampak bibior dieee jee (Ibu Iqba)..aku biasala..mesti entry frame nye..juju heidi ni sebokkkk je :P

weii..ummm....(sambil muncungkan bibir).."nakk tisuuuuu"..hehehe..nasib sempat snap time tgh lap bibir tu..kalau tak..tatau mana satu tudung linda..sama kaler!

**** mari bersemangat semua..ESOK GAJI!!!****

Monday, April 19, 2010

"Cerita hari Ahad"


Untuk dirimu yg disayangi...


Mami dan papa bukanlah orang yang senang..mami dan papa juga bukanlah orang yg kais pagi makan pagi..kais petang makan petang..tapi cukup pakai..cukup makan minum..beryukur dgn apa yg ada inilah, mami dan papa akan besarkan dirimu..harap dptlah menerima dgn seadaanyaa...Mami dan papa ada impian membesarkan dirimu untuk jadi manusia yg sebaik2nya..mungkin nanti, mami dan papa tidak dapat memenuhi apa yg dimahukan..percayalah sayang..bukan tidak mahu..juga bukan tidak mampu..tapi mami dan papa mahu dirimu tahu..mami dan papa sentiasa berusaha utk memenuhi kehendakmu..mami dan papa juga mahu dirimu tahu, betapa susah dan senangnye mencari kesenangan dan keselesaan utk membesarkan dirimu..ketahuilah sayang..mami dan papa terlalu sayangkan dirimu..bila dirimu besar nanti..tiada apalah sangat yg mami dan papa harapkan..cuma kasih dan sayang serta doa yg tiada putusnya dari mu sekiranya kami tiada nanti..


kasut Clarks..sponsored by Mimi aka Kak Adik RM129


baju (RM 79.90) dan seluar GAP (RM 129.00)
sponsored by Mimi aka Kak Adik


Baju rompers 4 psg (RM 149.00) dan Socks (RM 44.00) from MOTHERCARE
sponsored by Cik Kim (adik iparku)
mami dan papa bagi apa????????
hanya kasih sayang yang tiada nilainye...heheh..tarak juai punya..
tapi mami percaya pada satu perkara....apa yg disediakan oleh ibu atau bapa pada anak2nya..itulah perkara yang terbaik..tiada siapa yg dapat menandinginya..dan mami percaya semua ini adalah rezeki utk anak mami.Alhamdulillah..ingat ye sayang..jika senang dirimu besar nanti..jika murah rezeki mu nanti..sentiasa ingatlah orang yg susah..jangan riak dan takbur..mendermalah ke jalan Allah..sentiasa solat dan doakan kebahagiaan dan kesejahteraan mami dan papa di dunia dan akhirat.amin.

"Cerita hari Sabtu"


huh..ni le barang2 yg telah menganggu fikiran aku semenjak 2-3 minggu lepas..satu je sebenarnya (teddy bear)..yg lain2..dah sedia ada..apa ye aku nak buat dgn benda2 ni?hehehe..adala..pada yg dah tau dan yg dah boleh agak..ye betul tekaan anda..apa dia?tekalah sendiri..huhu~ teddy bear tu aku beli melalui online dari kawan blog yg aku cari bagai nak rak dlm internet..(terima kasih haida) muah muah..puas juga aku gagahkan mr.ajib merayau2 carik kat sekitar chowkit atau tepi2 kat area The Mall yg ada jual barang2 permainan borong tu..takde..kalau ada pon..na..teddy bear besar dia..nak harapkan UNCLE SWEET KEDAI PATUNG DAN GULA2 hampeh..siap jadi ejen ada la...hehehe..apa2 pun..hasilnya nanti..tunggu next entry..hehe..bila dah siap ler..hari ni pun aku nak siap2kan reben2 nye..semuanya menjadi hasil tunjuk ajar ibu mertua ku yg memang kreatif.tengkiu mak..tayunkkk manyiakkk!!

Friday, April 16, 2010

"Sedey kite"


Hari ni last day utk staf praktikal kat tempat aku..Ila n Ina..hehehehe..ni satu2 nye staf praktikal yg aku boleh ngam ngam soi..yg lain2 ok juger..cuma ntahle..aku ni susah sket nak ngam ngan orang (bukan jenis tak bercampur)..dan bukan juga jenis pilih bulu..hehe..dah kite macam ni nak wat cemana..dah kenal nanti tau le aku ni jenis macam mana..apa2 pun..kak jue wish u all gud luck, dpt keje nanti jangan lupa mak ayah..kirim duit bulan2..(utk kak jue juga) heheh..jaga diri baik2..kawen jgn lupa jemput..pastu..JANGAN lupa baca blog..hehehe..wajib ok..kak jue mintak maaf kalau ada salah silap sepanjang kite bekerja..terlebih terkurang harap maafkan...lain2 tu..biasala..kak jue kan ske gurau2..kalau terkasar ke..terlembut auw auw ke..im showwyy..apa2 punnnn..SELAMAT MAJU JAYA adik2 ku..muahh 800 juta kalik!!



ila , aku, ina (amek gambo lepas sessi kutip barang) hehehe

ila, ajib, ina (apa bahse ajib ni..dah ghoper azwan ali je)..ngeeeee

Thursday, April 15, 2010

"My Favourite Korean Movie"

Winter Sonata "My Memory"

video

"Tips from Mothers to increase milk supply "

Chinese Style
Young papaya soup with chicken or garoupa fish
Fish porridge
Black beans with red dates and chicken soup
Some mothers believe that consuming malt & calcium drinks do help
Malay Style
Pucuk pegaga and ulam
Indian Style
Baby shark porridge or curry
Many women believes that fenugreek and raspberry are great to increase milk supply too. For your info, fenugreek in Bahasa Malaysia is rempah "halba" which we can get in any spices section in supermarket easily.
Try massaging your breast with warm towel before feeding.
At bath time, bend forward, wash and massage breast with hot shower- do pamper your breast too.
When you are back at work or away from home, bring a photo of your baby and loved ones to help the let down process.


* nape malay nye sikit je..meh aku tambah..pucuk betik pun boleh..lobak putih pun boleh juga..(ni yg aku pratikkan)..tapi takleh makan selalu..maklomla..sejuk sayur2 camni..seminggu sekali bolehlaa..selain tu..mintak la pil kat doc utk tambah susu..nama? lupa kite! hehehe..



aaron: mami..ayon tgh kira duit ni..nanti ayon bagi mami duit soping2...

mami: Alhamdulillah..tengkiu ..tayunkkk manyiakkkk!!!

Wednesday, April 14, 2010

"Syian"

Malam tadi..ayon tido tak lena..sekejap ke kiri..sekejap ke kanan..syian dia..aku pon tido tak lena..nengokkan dia..bapak dia?hummm..lena selenanya..adala bangun kejap..tu pun sebab aku baling bantal..hehehehe..sorry pa..muah..semalam bawak die ke ofis..amek injeksen yg ke lima bulan..injeksen tiga serangkai tu..apa ke ntah nama..lepas tu..selalu doc yg biasa injek kat peha dia..tapi kali ni..doc lelaki injek kat punggung die..yg nengok masa tu cuma doc lelaki, mr.ajib n assistant..aku plak sibuk timbang berat badan..tu pun aku sedar masa aku nak pakaikan dia seluar..puas aku carik mana tempat injek nya..last2 aku terpandang nape ada darah kat pampers..naa..rupa2nya kat punggung..alaalala..the best part..seperti biasa..ayon tak menangis setiap kali kene injek..tataula nape..tapi malam tadi..aku agak cuak..takut jugak die demam..walau badan die aku terasa seakan2 dedar sikit..sampaikan aku salahkan diri sendiri..nape la aku sibuk sgt nak timbang bdn..(huhu~ mami so sorry sayang)..pagi tadi, sebelum anta umah sebelah..aku pegang2 dahi die..bdn2 dia..tangan dia..cam dedar sikitla..ummm..aku pun kadang2 konfius..bila aku pegang..aku rasa cam panas..orang lain pegang kata tak panasla..normal la..umm..takpe takpe..mami akan berusaha..bulan ni nanti..insyaAllah mami akan beli cek suhu yg tembak kat telinga tu ye..sebelum anta..maen2 kejap dgn dia..Alhamdulillah..die masih boleh gelak ketawa..sengeh2 cam paham je org agah2 die tu..ummm..jap lagi nak call...rindu kite!
p/s: ada sesuatu yg menganggu fikiran dan tumpuan aku seminggu dua ni..arghh..selagi tak dpt bende tu..apa arr? rahsia!

Monday, April 12, 2010

"Lemau"

Arini poser..ganti poser thn lepas (masa tu tgh preggy..) aku cuma mampu pose pada hari pertama saja..lepas tu aku kiok..jadi..selebihnya perlu dan wajib diganti pada tahun ini..ouh..apakah~...dah dah..jangan ckp banyak!

Friday, April 09, 2010

"Kita dah ..."

untie2 dan uncle2 smer nak tau..kite dah pandai apaa....hehehe


pandai borak2..pastu kalau kene agah2..kite gelak cam paham jee...


pandai isap jari!! umm..masam masin manis..nano nano...


pandai tarik2 stoking..nak maen kaki..isap jari kaki belom lagi..heppp!



pandai meniarap..tapi!! kadang2 mami jahat..die tiarapkan kite bila kite lambat sgt nak mengereng tu..



pandai nengok kamera!!tapi susah nak senyum..senyuman kite mahal woo..tarak juai punya..






"How To Lose Your Weight?"

Ukuran berat badan yg sebenar ialah di waktu pagi tanpa makan dan minum..Alamak..53kg!! apa!! (bekgraun musik cite p.ramlee )..helo..helo..mimpikah aku..sudah naik...! ni la akibatnya bila makan tanpa had..selepas pantang..berat aku adalah 50kg...ukuran yg aku idam2kan selama nih ..walla..akibat daripada penyusuan yg semaken kerap..aku semaken kerap jugak makan..lepas bfast..adalah satu kemestian utk ada makanan kudap2an yg selalunya biskut cap HUP SENG berserta milo..selepas lunch juga begitu..dan waktu petang sebelum balik juga begitu..jadi..adakah itu yg menyebabkan berat ini naik?53kg..adalah berat semasa zaman virgin lagi..huhuh~..tapi jika tidak dikawal..kemungkinan besar akan naik mencanak2 lagi..arhhh..satu mimpi ngeri bagi aku..dan aku rasa begitu juga pada mak2 sekalian alam..tapi apakan daya..aku tidak boleh mengawal nafsu makan ini..my lil boy Aaron memang kuat menyusu..semaken kuat die menyusu..maken kuat juga aku makan..kiranya mak n anak berlawan2 la..sapa paling hebat! hehehehe..its ocay la Aaron..demi Ayon..mami redha..tapi mami kene kawal juga bab makan2 ni..kalau tak..abiss kite!!!!
Sedang aku duk gobek2 internet ni..i found this!....Top 10 Ways to lose weight..mari kite baca!
Lose weight tips #1
Buy a pedometer --> er..nanti aku fikirkan..
Lose weight tips #2
Drink water ---> weh..aku selalu minum air apa..!
Lose weight tips #3
Write down what you eat ---> nak tulis?..hish..leceh laa..
Lose weight tips #4
Cut out sodas ---> adehh dehh..aritu baru minum masa house warming..
Lose weight tips #5
Replace fat with fresh ---> dah cuba dah..tapi cam tak bleh blaa..
Lose weight tips #6
Switch to low-fat ---> samala..tapi ntah ler..i cannot..
Lose weight tips #7
Cut salt out of your diet ---> tak masin tak sedapla pulekk.
Lose weight tips #8
Keep junk food out of the house ---> memang aku tak beli pon..tapi bila nampak.."er..rasa sikit"
Lose weight tips #9
Cut out 500 calories a day ---> aku tatau nak cut cut ni..tau makan je..
Lose weight tips #10
Eat a big breakfast ---> harusla! cemana nak hapdet blog..heheheh
jadi....kesimpulannya apa?bagilaa segala top ten ke..top twenty ke..yang penting MIND SET...nak seribu daya..taknak..selamat tinggal slim slim....uwaaa..tak rela kite!...
* huh..pose tak ganti lagi ni..ada can! heheheh

Wednesday, April 07, 2010

"House Warming at Subang Bestari"

Finally, hari yang ditunggu2 telah tiba (4th April 2010)..eheheh..ahad tu..dari umah mak aku di cheras, dalam kul 10 lebeh terus gerak ke taman melati amek sally..cadangnye lepas pizza sampai baru gerak.memandangkan bila aku call hotline pizza..kul 10.30 baru bukak..so, terpaksa minta tolong pada organizer utk oderkan dulu..bayar kendian atau tak bayar..buleh ke camtu?heheheh..sampai di Taman Melati, aznee family dah setia menunggu..so Myvi dan Persona ni gerak sekali terussss menuju ke destinasi..perjalanan agak lampi maklumla tak familiar sgt jalan disitu..tapi Mr Ajib dah penah ke situ..maklomlaa..nak pegi pon umah sapa..umah abang dia jugak..sampai di sana, bini organizer dah siap menunggu di pintu..wahh..terpesona sebentar melihat decoration dlm rumah..sangat cantek..! bila ramai2 dah sampai..adegan pun bermula la..makan minum..dgn anak2nya lagi..aku plak...yg best part nye..banyak terperap dlm bilik organizer..ada aircond lagi..nenenkan anak aku le..aaron tu kalau tak nenen tak sah..siap bantai tido..eheheh..jadi..tak banyakler gambar aku dlm sesi bergambar..cemburu kite!! tunggulaa aaron besar nanti..tak netek lagi..baru aku leh melawa2..heheheh...apa2 pun...House Warming ni adalah agenda paling berjaya kami mengumpulkan semua dgn family masing2..yes!! sangat berjaya!Alhamdulillah syukur..so, gambar2 di bawah lebih banyak memberi penerangan tentang betapa riangnya kami sampai kaki tercantom (betty) ..yea!!

aaron: mami..ayon dah nak masuk 5bln..tapi mami cam org pas pantang nape?
mami: kalau tak sebab ayon nak nenen je..cemana mami nak melawa..hehehe


terkejut kite! ada org amek gamba..kite lupa nak senyum..



keriangan terserlah di wajah masing2...


gambo dgn pasangan memasing...thanks to organizer merangkap abang ipar , biras dan kawanku kerana layanan yg tip top..next House Warming..tunggguu!

Friday, April 02, 2010

"4th April 2010"

Umm..sambil makan famous amous yg aku beli kat Sogo tadi...aku pun bukak ler blog ni..isi masa terluang.bertemankan ravi officer aku..takle aku kesunyian duk kat belakang ni..ceruk nokk tmpt mak ni..umm..tarikh atas adalah tarikh yg ditunggu aku dan geng2 laen..apa bikin?? house warming kawan aku merangkap biras dan merangkap maklong kepada anak ku..hehehe..aku lom sampai lagi umah dia..so, ni 1st time utk smer geng2..memandangkan dia ni mak buyong yg tgh tunggu hari..kitorang wat ala2 port luck..aku maybe bawak pizza..geng2 lain adalaa bawak kepsi ke..blueberry cheesecake..koktel dan segala makanan..tuan umah ada gak menyediakan nasik ayam yg dimport (mak die masak laa tu!)..so, umah tu berkemungkinan besar akan menjadi taska oren sementara..hehe..sebab masing2 akan bawak anak2..i was hoping..aku dpt bawak anak nanti..pa, izinkan ye..plis plis pa..pliss plis..plis..kamu jgn nakal..uwek..lagu sayoor!!apa2 pun..harap majlis dpt berjalan dgn lancar dan meriah..opss..almost forgot..best fren kitorang jua akan dtg..Yin yitepailek! we miss u gegel!
Tadi kat Sogo..takdela beli apa sgt..cuci mata saja..rambang gak aku nengok baju2 baby..SALE!! tapi apakan daya..duit aku tak sale..kene saving dokk..aku beli dlm list je..ubat nyamuk yg cecair tu..hehehe..tapi ada gak yg bukan dlm list..sempoo pantene anti dandruft!..alamak!..aku nampak ravi cam tgh kemas2 nak balik..jadi aku kene gerak..bye!!!

Thursday, April 01, 2010

"Yes! balik awal hari ni"

Jadi, makanya aku pun entry awal ler..hehehe..selalu dlm kul 5.30 camtu aku post blog.arini awal sket..seronok kite! tak sabar nak jumpa Ayon..tadi mr. ajib wat 3G (dia cuti arini sebab nak serbis kereta)..arakian ternampakla wajah Ayon tgh baring2..ate ate ate..skang ni aku n mr ajib giler 3G..yela..henpon masing2 ada 3G kannnn..tgh mauuu..karang bil melambung ke hapa ke..tak mandang dah 3G tu..
Pagi tadi aku gi bank pak belang dgn unit aku..cadangnya nak tukar duit syiling 50sen aku tu (satu botol susu yg besar tu) ke duit kertas..sampai sana..orang bank kata takleh tukar..kene bank in.aku dahla tak hingat no acc..sudahnye dorang check dlm sistem pakai ic number saja..then die buat satu resit bagi kat aku bagitau nanti dorang akan call bagitau dah bank in sekali dgn jumlah.aku kata ok je..jangan tak masuk sudahlahh..na..sampai sudah aku tunggu takde call pun.aku maleh nak call dorang cam segan pun ada yelaa tabung aku tu bentuk botol susu..tapi demi duit syiling 50sen yg lama aku kumpul tu..aku fikirkan cara lain..aku masuk maybank2u dah cek..wahh..Alhamdulillah..tolak baki yg ada sebelum ni..adala dlm RM250 lebih hasil tabung tu..hehe..boleh le pakai utk emergency..mana laa tau kan..
Tghari tadi kuar gi Tesco ngan geng2..aku beli barang2 makanan utk pantry ofis aku.. (apa! perlu ke aku nak ambek gambar peket milo dgn gambar biskut hup seng masuk dlm blog) pelisssss nokk..tak kuasa mak..cam biasa..makan Kepsi..aku cuma beli set jom jimat yg ada nugget, cheezy wedges ngan hot milo..(tak kuasa kite nak masukkan gambar KFC..haih!) hehehe..


* yea..!! nak kul 5.00..tak sabar kite!jom layan gambo di bawah!



sapa paling lena?