Saturday, July 31, 2010

Twilight Eclipse + Kenny Rogers - Ahad (25hb July 2010)

Walau dah lepas seminggu cite ni..tapi nak flashback balik..sebab...janji sudah ditunaikan..nyeh nyeh nyeh..tengkiu Pa..i luv u..dalam hati ma ada taman bunga utk pa..heheh :P


***tu gigi geraham pa kene simen ke?***






***hebak kawe..siap bulih buak peace..mu bulih???***


Dalam kul 1.00pm tanpa book tiket..dengan selamba dan riaknya..aku n Mr Ajib terus ke Wangsa Walk utk nengok wayang..sebelum tu..aku dah siap2 bagi Aaron makan..dah siap2 mandikan Aaron..sebelum anta umah Nek Tehnye..memang itu perangai aku..nak gi mana2..anak aku akan siap2kan dulu..ok..dengan mekap yg dah tersedia tercalit kat wajah ,aku bagi Aaron makan dan mandi ye para pembaca smer..sebab..aku nak jimatkan masa..kelakar...punyala kalut nak siapkan Aaron takut cair mekap..hehehe~


Wayang start kul 1.45pm..ok..sampai je kat sana..ada dlm lebih kurang 10min tunggu utk masuk...so, sempatla aku menge"pow" Mr Ajib beli makanan kat counter nun..lapa dekk..kitorang kuar tak makan dulu..sebab..aku dh terbayang2 Kenny Rogers..hehehe...

***bayar bang ..jangan tak bayar***

Ok..cite pun bermula...lupa nak syakap...beli tiket utk couple seat..hehehe..terasa cam zaman bercinta dulu...kire cam dating le nih..huhu..syiok syiok..tapi...jalan cerita ni aku takleh bla ...si Bella ni mcm cantekk..dedua die nak..bengang akuuu (ni aura cemburu)..Edward sikit punya baik..tak marah pon bila die duk cium ngan Jacob...tensen kite! sambil aku duk tumbuk bahu Mr Ajib tanda aku menyampah dgn Bella.. "ma..ni bukan kat rumah ye.." huhu~ tak puas hati kitaa....Edward..u ni salah wat pilihan tau..patutnye u tinggalkan je Bella tu..die tu curang..ahhh...time ending nape tak tunjuk dorang kawen..geramm kiteeeee!!!


pas abis ngk wayang..dalam kul 4.00 lebih kot camtu..terusss gerak ke genting klang..ada kenny rogers..lagi satu aku takleh bla..masuk je dlm tu..ouh..staf2 nye ramai yg ala adhek adhek..ada sorang tu..masa greeting "welcome sir..welcome miss"..tapii duk senyum2 kat mr ajib..hundred demm uuu...im his wife ok! hahaha~ sebabkan tghari tak makan..so apa yg terhidang dlm plate tu..abis ye..ok..cuaca masa tu ..hujan tersangat lebat..sambil makan pon..aku duk teringat2 Aaron...dlm kul 5.00 lebih camtu..hujan pun dah reda...teruss pulang..takde singgah mana2..sebab..tak sampai hati nak tinggalkan Aaron lama2..


ok..T.H.E...E.N.D!


written by Juliana Edward (mak aii..perasann!)

Friday, July 30, 2010

"Jumaat & Sabtu - (23-24 July 2010)"

Aku n family bercuti-cutian ke Port Dickson..ala..dokek je..tapi kurang satu jam jugak perjalanan..asik tido je Aaron dlm keta tu..maybe kesedapan dek kerana air cond..hehehe..ni 1st time bawak Aaron jalan2 setelah lama "dikurung" dalam Istana Takeshi..maklomla..berdarah keturunan raja..byk pantang larangg..takleh bercampur gaul dgn orang kebanyakan..hehe..jangan marah pa..i lebiu very strong..heppp!! jangan gelakk ye biras..awas loh! nyeh nyeh..
Lama dh plan nak cuti-cuti mesia ni..tapi ada je hal dgn event kat office dan macam2 lagi ler....ok..cadangnye nak gi jauh2 sikit..contoh cam langkawi ke..cameron ke..tapii..takpe..gi dokek2 dulu..lagipun bajet ciput..ehhehe..so, survey punya survey...aku pun booking kat Ancasa Resort All Suite and Spa di Bt.8 betul2 dekat Teluk Kemang..sehari sebelum..diulang lagi sekali..sehari sebelum kejadian..hahah..sebab..khamis tu gaji! hehehehehe...

So, agenda diteruskan dgn jayanya di sana..tapi banyak part tak amek gamba..sebab..smer takmo jadi cameraman..aku? lagi lerr..hahahaha~...so lets layan the picture.. :P yg lain2..simpan dlm memori saja..hehehe~




***Aaron terkejut..tgh panaskan enjin masa nih..possing dulu***



***bulih masuk iklan nih..like father like son***


***Aaron ni..mummy suh ngk kamera die sibuk nak ngk bird fly kat luar nun***



***ok..baru die ngk ..tu pun die ngk jari mummy***


check-in kul 3pm..dan check out kul 12pm..kitorang sampai dlm kul 4.00 pm lebih..dah siap2 register dpt kunci segala pas bagai..terus menuju ke blok C..tingkat 2..


***ni ler no apartment 3 bilik yg kitorang duduk satu malam..bayar utk garden view..tapi kitorang still leh nampak laut..kira cam dptlaa sea view..hehe....***




***ni bilik aku n mr ajib + aaron tido..tapi aku leh lupa amek pic bilik yg lain2***


***ni living room..sangat luas buleh main kejar2..puas laa Aaron merayap..ok..tilam toto tu bawak sendiri ye..Aaron with MakNgah***



***ouh..ni dry kitchen..luas dapor..beshnye kalau dpt umah cenggini..sebelah kanan adalah yard..ruang sidai2 kayenn..luas juga..(berangan kalau dpt umah camni..)***



***ni dining..tompek bakan2..kalau bubuh dlm dry kitchen tadi pun..sgtla muat..sebab luas dapo tu.. (umm..berangan lagi dpt umah camnih) ***






***oppss..nampak perot muncit kite ***




***di sini..garden nye sgt cantek..ala2 Bali gitu..***

cantek kan! sampai2 je terus jalan2 kat garden..aku , mr ajib n aaron..yg lain..layan swimming kat pool..ok..diberitahu oleh pihak hotel masa aku register time check-in tu..kalau bukan time cuti sekolah..air laut sgt bersih..seriyes..bersih je..tapi sebab aku tak ske sgt mandi laut..jadi tak heran sgt le..puas jugak tour satu hotel..ada gak tmpt2 yg aku tak amek pic...kelupaan..seriyes lupa..males pun sebenarnye..hahahah~


kul 6.00 pm camtu...dah puas dgn agenda masing2...abah ajak kuar makan malam..saja kuar awal carik tmpt makan...sebab takmo balik lewat malam sgt..tapi hampehnye...dorang kata menu smer manis2..tapi aku..ok je....hahaha~ sebab dh lapar sgt kan..aku makan je laa... :P terima kasih Pn Jamaliah yg sudi menaja dinner kami smer..tengkiu mak..



***masa ni tgh tunggu menu..lapar kite!Pn Jamaliah n En Jamian***


***Aaron nak diving atas meja..terpaksa diselamatkan***

ok..esok paginya..aku ada agenda yg perlu dilakukan..mandiiiii kolammm!!..cam jakun benor tak penah mandi kolam...heheh..bukan apa aku teruja..aku mandi ngan mr ajib..yg beshnye..adik aku Haikal tukang jadi kameraman..okeh..kan dah siap byr rm5 ye..upah..demm..dan yg beshnye..gamba aku n ajib..kecik benor nampaknye dlm pic..hundred demm..nak mintak balik duit..dah buruk siku pulak..


***ni ler hasilnye..i was in circle with mr ajib..terbang terus rm5..demmm***



dalam kul 11.30am kitorang dh siap2 pack barang dan check out..sebab nak gi jalan2 sambil amek gambar satu family..yelaa..Pn Jamaliah tu..nak amek gambar kt tmpt ala2 Bali katanya..




***En Jamian and Pn Jamaliah with Aaron***


***lagi sekali***


***dan lagi***


***tatau nape Mr Inspektor Sahab nak pose camtu..model ke pun?***


***ouh..muka terpaksa si baju belang2 merah..tu le yg mamat yg dpt upah rm5..***


walau singkat..seronokla..jalan2 satu family..dan yg penting..Aaron ok jeee...takde meragam pun..Alhamdulillah..buleh le bawak die jalan2 lagi..dan yg lebih pentinggggg...kumpul duitttt..gi vacation tmpt lain pulak..ehehe...




***bye smerr...see us again on next vacation***

Thursday, July 29, 2010

"Hati kita runsing..jiwa kita berkecamuk"

Rumah sewa nak kene jual...maybe sampai hujung tahun ni atau awal dari tu..owner suruh beli..tapi mana nak cari "sen"..kalau nak sewa juga..mana nak cari harga sama dgn sewa sekarang...nak cari pulak..mr ajib nak area2 gombak juga...mana nak dpt harga sama kat situ..mahal2 belaka..ouh..hati kita runsing..jiwa kite berkecamuk..

Malam tadi tido lambat dgn mr ajib..tapi die tido dulu..kul 2 baru aku plak tido..sampai sakit kepala duk berfikir mcm2 cara..berbincang dari hati ke hati...sambil sesekali lihat anak yg sedang lena tido..si kecil yg tak mengerti apa2...kalau lihatkan diriku pagi ini..sure dpt merasai apa yg sedang aku rasakan...sekarang ni..nak plan apa2..kene fikirkan si kecil tu..ouh..hati kite runsing..jiwa kite berkecamuk..

kenapa gombak?gombak pulak dimana?area2 berdekatan dgn KG.KERDAS 3! Aaron dah terbiasa dalam jagaan Nenek Teh nya..kalau disebabkan ini..takkan tiba2 aku nak hanta die ke taska dan cari umah kat area lain pulak..sian dia..nak tak nak..kene juga cari umah area di sini..takkan aku nak ikutkan hati dan dan puaskan nafsu..dun weri sayang..mummy n papa tetapkan akan utamakan kamu..walau mummy or papa bersusah payah..kamu bukan satu beban pada kami..kamu anugerah dari Ilahi..

barang2 kt rumah sewa tu..dah complete...cukup serba serbi..hadiah kawen pun byk duduk dlm kotak lagi..nak pindah satu hal..nak cari umah satu hal..ouh ye..umah sewa kami di damansara damai apartment bayu sewa RM450..lama tak duduk situ..bayar saja..semenjak aku keguguran ogos 2008..atas saranan doktor ..tak bagi aku turun naik tangga..motif..sebab kalau aku nak anak..aku kene jaga..so, aku ikut le saranan doktor tu..semaken tinggi graviti..semaken ke bawah tarikan peranakan tu (ni pada rahim yg tidak kuat mcm aku le)..juga pada org2 yg banyak kali keguguran..doctor suggest pd aku..at least tunggu 3-6 bulan dari tarikh aku wat d&c tu utk mengandung kali kedua..baru kuat rahim tu..doktor juga suggest aku jangan naik moto dulu..jangan buat aktiviti berat2...angkat cerek berisi air pun tak boleh..tapi..aku..buat juga..takkan ngader2 takmo wat keje umah..

Alhamdulillah..bila dh mengandung..doktor tak bagi aku naik turun tangga lagi..motif..sebabkan graviti tu..rahim dh ok..tinggal nak kene jaga saja..so, yelaa..aku pon sayangkan kandungan ni..kalau nak compare sayang umah sewa..tentu saja aku pilih anak dlm perot ni..jadi..menetaplah aku di situ sehinggalah ke hari ini..tatau bila nak balik umah sewa tu..bape kalau kira2..aku n mr ajib dok bayar saja...ouhh...hati kite runsing..jiwa kite berkecamuk!

skang ni..umah sewa tu plak owner nak jual...cam aku ckp tadi..nak beli..nak kene ada "sen"..nak sewa plak kat area gombak ni...tak dpt harga sama..tolak itu tolak ini..tak banyak..adalaa sikit utk tunggu next gaji...utk diri sendiri takpelaa..yg penting ada balance utk anak..tu paling utama..memang itu dh siap2 tolak utk si kecil..awal2 lagi aku n mr ajib dah tolak siap2 peruntukan sebulan utk anak..takkan usik..kecuali emergency..

jadi persoalannya di sini..korang..pinjam rm sejuta! hahahhahah~

(seriyes ni..muka aku seriyes)

ni dah takde taman lagi dh..taman kering kontang! huhu~

Saturday, July 24, 2010

"Letih kita tapi sonot!"

ummm..letih..tapi seronok..sebab...plan yg dirancang sekian lama..menjadi..!Alhamdulillah...syukur...kite hanya mampu merancang..Allah jua yg menentukan...kalau baik yg kita rancang..insyaAllah..Allah akan sempurnakan..terima kasih Allah..
plan ni dh lama dh..so jumaat baru ni aku n mr ajib cuti semata2 untuk merialisasikan planning tu..hahah~ cam yo yo an je..nantilaa..aku hapdet...agak males sebab keletihan..nyeh nyeh..

esok plakk..janji yg telah dijanjikan..akan tertunai..insyaAllah..heheeh..sambil kenyit mata kat mr ajib..pa..lebiu pa..hehehe..apa agenda arr?hehehe..nantilaa akan ku hapdetkan...ni saja nak relakskan mata ringankan jari..tapi simpan dulu..

ngk aaron sleep...umm..mummy pon nak sleep la..pa? ouh..ngk tv lagi..huhu~ gud nite!

Thursday, July 22, 2010

"Dalam hati bertaman-taman~"


sukaa kitee! sebenarnye dpt award ni semalam..tapiii tak dan nak post entry..sebab..ada entry lain..hehe..maceh macehh..million maceh to wahida...rupanya..bila dapat award ni..kite kene ikut beberapa rules..tapi aku tak ketahuan pulak pasal rules ni..ingatkan dapat tu diam saja..hehe..takle kene tangkap sampai masuk lokap jika tak buat..cuma ianya lebih kepada secebis penghargaan kepada pemberi award yg sudi baca blog2 kite atau anda2 smer..ada pahammm...


1. Anda mesti beri pujian pada pemberi award ini:


hehehe..maceh da...maceh sgt2 sebab sudi meluangkan masa membaca kisah2 hidupku ini..haha~ aku sebenarnye terfikir2 apa nak puji kau nih..da, aku rasa blog ni yg buat kite bertegur sapa kan..kalau takde blog ni..rasanya kite takat senyum2 je ye tak?hehehe..tapi apa2 pon da, terima kasih sgt2..hidup anak JAMALIAH! (ni puji ke apa weh)


2. Sila beri award ini kepada 10 blogger yg lain:


aduyaii..part ni cam payah sikit..karang ada yg sentapp..hahaha~ biasalaa nama pon kawan..bab2 kecik camni pun nak sentap kan..barula manja2..so, aku bagi diam2.. syhhh syhh (kene masuk lokap tak?) hehe
(ouhhh..boleh bagi lebih ye..?baik baik..yg lom dpt..tunggguuu)

3. Anda mesti beritahu 10 blogger ini :


hehehe....sila lihat pada komen2 anda utk entry yg terbaru..ada tak aku bagi tahu..kalau takde..takdelaa..(maybe sebab ada yg dah pernah dpt..kite bagi can org lain ye..sama2 rasa..tak rugi pon) :P ok..sila cek dgn mata..bukan dgn hidung ya..


4. Bagaimana anda boleh digelar blog yg best n great :


masing2 rasala..hehehe..


p/s: ni note tambahan..eheheh.. pada u olls selamat bercuti..jangan seronok2 sangat..tak lama lagi nak puasa..dan nak raya..hehehe..pada kawan2 ku yg sangatlaa divas tuu..selamat berenang smerr..sowyy tak dpt join..i have my own agenda..i will hapdet later..pada "tatakku" ku..selamat menunaikan ibadah..semoga selamat pergi dan selamat balik ye...insyaAllah.. ;)

Wednesday, July 21, 2010

"Misi pencarian Ayam Panggang Lima Bintang"


adeh dehh..dek kerana mama khayra ni mengidam dari zaman preggy lagi..ajib safiei selaku ayah angkat kepada anak2 kami..(raya bagi duit tau)..haha~ ikutkan saja peel kitorang ni..ok..tghari kereta kancil menderuu laju terus ke kerinchi..

carik punya carikkk...u-turn punya u-turn..nak lagi aku n lala ni cuma tau duduk dan tau sampai saja...bukan reti pun nama2 jalan ni..sampaikan lala siap kol elle si pemakan tegar ...sorry elle bukan takmo ajak..len kali ar kite bergabung..aku plak siap tanye abang si penjual air kelapa "bang..tau tak kat mana kedai yg jual ayam lima bintang tu"...sambil senyum abang tu menunding jarinye ke satu arah "tu je dik..bumbung ijau tu"...makk aii...depan mata!!! demm tul..ehehehe..sambil senyum ada maniss..aku memblahkan diri..ok..carik parking...


**haa..tu je dik..bumbung ijau tu**


masuk je dlm kedai...dari luarr tadi pun dah terbau2 ayam panggang lima bintang tu..hehehe..sedap ah sedap..sampai je menu..terus terpandang menu utk tiga orang..ok para penonton hadhirin dan hadhirat sekalian..ayam seko RM18 ye..ummm..buleh di makan begitu saja..atau buleh campur dgn nasi dan menu2 lain..ikut selera hadhirin dan hadhirat sekalian la ye..tapi!! mmg sedap!berbaloi baloi.. dn yg penting..duit tgh ada..abiskan mana yg tinggal sementara tunggu gaji esok..haha :P

awal perancangan nak makan sorang seko..tapi terasa mcm ada antu raya plak dlm badan ni..kitorang tukar..akhirnya kitorang sepakat pilih yg berharga RM39.90 set utk 3 org makan..harga termasuk seko ayam panggang lima bintang, 3 pinggan nasi putih, sepinggan saiz sederhana sayur kailan ikan masin, sepinggan saiz sederhana sotong dan udang goreng tepong, semangkok tomyam seefood + 3 cwn air sirap (diberi percuma dan ada pilihan dgn teh o)..

**ouh..inilah AYAM PANGGANG LIMA BINTANG..kelas kau ayam..5 star lagi**


**ajib dlm cubaan mengutil ayam tersebut**




** motif ? hehehe..TERIMA KASIH MAMA KHAYRA kerana sudi MENAJA LUNCH kami hari ini..yeay! **


** ni ler antara menu2 tambahan..tangan ajib lagi..tak abis2 mengutil**


Alhamdulillah..memang kenyang betul makan tu..yelaa makan utk malam sekali ibarat orang tua2 kata..heheheeh...bukti..lihat di bawah..hingga ke titisan yg terakhir..




** erk..laki kau ke ni Mija oii..heheheheh**




** ok..ni le kedainye..cam menarikss je utk tmpt berbuka puasa nanti..**


dlm kedai tu jugak..ada kolam ikan tau..ieee..beso2 ikannye..takuttt kiteee..pulak tu..betul2 bersebelahan dgn tmpt cuci tangan..ieee takuttt..kalau ikan tu loncat cemana arrr???ieee..takut takuttt..

**ni le kolamnye..nampak tak ikan beso tu? **

**ok..closed up sikit..ni le..ikan apa ni pa? **

ok...tukar cite...ni pasal petang smlm...sempat teman ibu amek anaknya kalkal kat taska oren..ouh sebelum lupa..mintak pertolongan mother bawakkan kereta ke situ..sampai2 je..agak lama jugak tunggu..adalaa dlm 5 ke 10 min camtu..mummy ngk wajah ibu agak gelisah..yelaa si anak tak keluar2 lagi..anak orang lain..dah 3-4 org yg balik..hehehe..sian ibu..

akhirnya..dgn wajah terkulat2...mata terkebil2...kuar kalkal sambil didukung..senyumm saja..si penjaga menyerahkan kalkal kepada ibu..wajah ibu sangat hepi..mummy pon tumpang hepi..ouh..si mother..cam biasa..tunggu dlm keta saja..kalkal sangat gud boy..sesekali "menyapa" seolah2 macam berborak pulak dgn kita bila diagah..ouh..comel sungguh..masuk dlm kete terus sebab cuaca seperti nak ujan ketika itu..mother dgn pantas seolah2 nascar racer membawak kereta teruss ke depan lobi opis..masa tu..Papa najib dah tunggu mummy nak balik..mummy dokong kalkal kejap sebab ibu nak buat susu kat atas..masa tu jugaa..mama betty datang..eheheh..ok..mummy tak tunggu lama..lepas ibu dtg..mummy siom siom die..pastu mummy balik..


arini mummy tak teman ibu amek ye..arini ibu ngan abi amek kalkal ye..nanti kite jumpa ye sayang..muah muah!!

** cak! **

Tuesday, July 20, 2010

"takpe..dalam hati ada taman"

sebab "dorang" blok..aku terpaksa tukarr background nih...jadi...aku pakai yg "something fishy"..heheh..takpe takpe..pa kan ske mancing ikan..jadi ma pakailaa tema fish fish ni utk pa..lagipon..pa nak ajar Aaron memancing sekali kan..pancing ikan takpe..jangan orang!! dgn pancing2 tu aku hempas2 kan..wahh (garang nih)..uihh sabar..dlm hati kene ada taman~

sebab "dorang" blok ...tak dpt ler korang nak view video dlm entry di bawah..takpe takpe..sapa2 ada laptop kat rumah..bulih view..ni kira tayangan kelas perdana..mahal sket..hehehe...

sebab "dorang" blok..maken beria2 aku nak hapdet..ok..siap ada lagu..hahaha..dah bertukar2 tiga-empat kali aku kerjakan..nak carik lagu lain..takde plak..aduyai..takpe..dalam hati kene ada taman~..ngeee..


ok...mode suara sambil membaca agak perlahan tapi puitis bernada lembut..(apa aku type nih)..


arini..satu2 nye anak saudara ku..telah di"pos" kan ke Taska Oren..sian sayang mummy kalkal..huhu~punca! kerana baby sitter tak dtg..hundred demm you..berani kau buat anak sedara aku camtu..ouh...sabar..dalam hati kene ada taman~

kalkal..takmo noti noti ye..arini mummy teman ibu amek kalkal ye...dalam hati kalkal kene ada taman ye sayang..muahhh...




***aik..kenapa sayang mummy kalkal cenyum cam papa najib ni..***

Monday, July 19, 2010

"mummy or mama"

masa ni..mata aku sudah pitok akibat dek kerana mendownload serta meng "transferkan" video nih ke dlm pc..


mcm2 gaya dah aku buat..payah benor..tapi sebab nak masukkan jugak dlm entry ni...aku berusaha gigih..akhirnya..membuahkan hasil..hahaha~ aku berjaya...


ok..gaya penulisan dan mode suara sambil membaca..akan bertukar...heheh (gelak dlm hati)..


Alhamdulillah...kini Aaron sudah membesar seperti anak2 yg lain...syukur...takde masalah nak menjaga Aaron..sebab aku ada "nenennya"..tapi Aaron tak banyak ragam..senang jaga dia..masa mengandung pun tak banyak karenah..


Si budak "delima" ni..kalau tak kena gaya..bulih tahan amukannya..tapii..sebagai mother (ni panggilan maknam bila die dpt baby nanti..fuhh amin)..aku tau bagaimana nak handle..ala...hati seorang ibu kan..mestilaa tahu ttg anak masing2 kan...cuma cepat atau lambat saja...biasala..aku kan new moms.. :P

kadang2 terfikir..macam manalaa mak kite jaga kite adik beradikkan..kalau sekali lima anak?aduyai....yg seorang ni pun...bukan mengeluh..tapi itulah hebatnya seorang wanita bergelar ibu..umm..sayang mak..i love u mak..dalam hati diana ada taman~ ehehe (aku sudah gila pakai wording nih)..

skang nih..Aaron lom pandai jalan lagi..dlm angka 8 bulan nih...die dah jadi mat tiarap..hahaha~..huih..takleh lepa..lagi2 atas katil..buatla kubu pertahanan dgn bantal yg tinggi bagai klcc..die hebak..buleh over the bantal okehh..silap2..jatuh katil..huhu..tak sanggup kite..sebab tu takkan lepaskan pandangan mata ni walau sesaat kalau die duk atas katil..

dgn berat 9.2kg ni mmg agak sesak napas kalau dukung die lama2..nak lagi aku yg czer nih..kadang2 terasa juga rengit2 kat perot nih..tapiii..bulih tahan laa...(bajet nak bagitau aku emak yg mithali ler)..hehehe

lain2 pelajaran, die dah pandai angkat2 punggung..maybe nak merangkak..ntahle..kot terus duduk tak mustahil kan..ouh lupa...ibu ibu bapak bapak sekalian..jangan harapkan anak anda belajar ABC tatkala dia ke sekolah ye..anda sendiri boleh jadi teacher kepada anak masing2..kira cam skool laa..rajin2laa belikan anak anda buku2 ABC yg bergambar..buku2 berwarna..time2 mcm ni laa..baby sedang membesar dan cepat tangkap dgn apa yg dia lihat dan dengar..insyaAllah...aku sendiri praktikkan pada Aaron...

tatkala ini..mr ajib sedang lena tido sambil berselimut..umm..demam..sian pa..tadi die terjaga..batukkk..gah le aku ni bangun bagi air suam..paksa gak die minum...pastu lumur vicks kat dada n belakang..pastu sambung tido..Aaron..masih lena lagi..kalau die terpusing2 kiri kanan..carik "milo" laa tu..hehehe..terpaksa la aku meng"stop"kan penulisan novel nih.. :P

ouh...apa yg buat aku nak sgt masukkan dlm entry nih sebab..Aaron pandai sebut mama..heheh..walau aku mengharapkan die sebut mummy..takpelaa..at least die dah pandai berceloteh..kelakar...gigi lom tumbuh..rambut pun tak lebat..hahaha~...pandai ckp dulu kot..ntahler..mana2 la..janji anak mummy sehat walaafiat..

oklah..cam nak titon plak..mata pun dah pitok...layan video k..gud nite smerr...dalam hati ada taman ok!~


video

Monday, July 12, 2010

"Khusus untuk Pa"

Pa,
walau betapa sukarnya Ma melihat Pa menerima berita ini..Ma tetap cinta pada Pa..kasih sayang Ma takkan berubah Pa..i lebiu..

Pa,
walau betapa beratnya mata Ma melihat kepayahan Pa..berat lagi bahu Pa menanggungnya..sungguh..Ma kasihan pada Pa..

Pa,
Ma tak kesah....ada dua tiga benda yg Pa tak dpt tunaikan terhadap Ma..takpelaa..tapi dgn berita ini..Ma sanggupkan lunaskan..asalkan tidak terlalu berat beban yg Pa tanggung..Ma tak sanggup melihat Pa derita seorang diri..

Pa,
tetapi Pa..dgn berita ini juga..Ma dgn rela hati menerima tiket wayang free berpakej makan dan minum yang akan bakal Pa belanja seperti yg dijanjikan aritu..Ma menang ok..bukan dek kerana "PAUL SI SOTONG" tu auww~..tapi dek kerana Ma memang peminat setia SPAIN..dari menjak Fernando Hiero menjadi kapitan lagi..dari menjak adanya si ensem yg Ma puja dulu iaitu Fernando Morientes (skang takde..die dah tuo)..bukan salah Ma ye memilih Spain..

Pa,
Kenny Rogers yg Ma mengidam dulu sampai Aaron dah keluar pun Pa tak lunaskan lagi..(masa tu ngada2 mengidam nak suami jugak yg belanja)..Double Cheese Burger (sebab Pa kalah pilih Jerman..Ma pilih Spain)..Ma sanggup lunaskan kedua2 ni..sebab tanak Pa tanggung beban...sian Pa kan..muah..

Pa,
janji tetap janji..dek kerana Spain menang dan menjadi juara world cup ni..dgn ini Ma umumkan..THE TWILIGHT SAGA- ECLIPSE berserta Kenny Rogers + Double Cheese Burger (ni tapau balik makan dlm kereta)..ye Pa..janji ye..i luv u very strong! dalam hati ada taman~ muah~


nyeh nyeh nyeh...

p/s: pehal blog aku rupa nih?..hundred demmm!!

p/s: arini 12hb..anak mummy dah 8 bulan..ala tayangg die ..tayang manyiakk..

p/s: gulp! aku makan nasik dua bungkus..gila~

Wednesday, July 07, 2010

"ALBUM dah release"


hehehe...bukan bukan..bukan album aku jadik penyanyi ke..heheh...ni album keluaran pertama edisi pertama(sebab anak pertama)..hehehe..album utk majlis cukur jambul..siap dah akhirnya..Alhamdulillah..setelah lama pending akibat dari en photographer yg mendapat baby ..heheh..takpe takpe..kita kan adik badik ipar..no halnya..nyeh nyeh...



bila nengok2 balik nak tergelak pun ada..tapi semua tu kenangan...kenangan yg takkan dilupakan..ok! so, sapa2 yg nak buat album camni..bolehlaa direct terus kepada en. photographer...kotlaa masih ada simpan dlm thumbdrived gambar2 time tunang ke..kawen ke..hanimun ke..graduation ke..birthday ke..party buih ke..bolehlaa suh en. photographer ekjas kasik cantek2.. dan hasilnya sangatla puas hati..promote nih promote..harga?!! sila runding sendiri..kalau nak murah..boleh laa ekjas melalui isteri en. photographer..insyaAllah...kihkihkih~...



En.Photographer (Mohd Nahrim Redza) - 0173550959
Isteri En. Photographer (Sharfida) - 0176775067
p/s: kalau ada sapa2 nak nengok..juz give me a call ya'.. *winks*

Friday, July 02, 2010

"Sekitar MIHAS 21 - 25 June 2010"

Finally..hari ni baru ada sikit kelapangan nak upload pic gamba masa MIHAS..tu pun aku cam lampi2 je nak buat..so, layankan saja entry di bawah ni ye..
Day (1)




Day (2)





Day (3)




Day (4)

masa nih baru dpt jln2 dlm MIHAS..soping pun nan hado je..cuci mata dulu..ushar2 panas..geng2 lain gi jalan kat luar..sib baik masa nih aku pakai selipar..kalau tak jadik cam aweks shahir AF8 kt blkg tuu (ptuihh~)..melecettss walau muka tetap menten menyeringai! hehehe

Day (5)


jangan tanye berapa "kerugian" yg aku telah lakukan..hehehe..sebab aku tak rasa itu pembaziran pon..ianya lebih menjurus ke arah amal jariah..iyo laa tu juliana..hehehe..arini balik cherass..yeay!!!!