Tuesday, August 25, 2009

"Selamat Menjalani Ibadah Puasa"

Err...hari pertama je aku mampu berpuasa penuh dengan jayanya..Alhamdulillah.itupun masuk kul 6.00 ptg baby aku dah meragam.cam tau2 je lagi satu jam lebih nak berbuka..apa kan lagi, aku pun MULAI.. pening..mual2...berdiri pun tak stabil.bila dah macam tu, mak mertua aku pun suh berbuka.die ckp, "ni dah kira mudarat dah tak diwajibkan berpuasa.sian baby tu.die dah pandai makan.dan besar, bla bla bla"...aku tahan lagi.sambil tepuk perot aku ckp kat baby "sabar yeh baby..lagi skett je..mummy pun lapar ni..tahan sket eh..nanti kite berbuka sama2 ngan papa"..seolah paham dgn apa yg aku ckp..die pun diam...fuh...azan berkumandang je..apa lagi aku makan dgn jayanya...haa..perot kejung..amek kau!hehe..setengah jam jugak aku nak bangun..hari kedua dan kini masuk hari keempat..im shorri..!! siap bawak bekal ok..disiapkan oleh ibu mertua kesayanganku..hehehehe..dalam erti kata lain (pemaleh nye menantu nihh)..hehehehe..time ni laa nak manja2..karang menantu dah ramai..huhu~.. ikotkan hati memang nak puasa penuh..tapi sian plak baby dlm perot ni..betullah..die pun dah besar dah pandai makan.kalau takat aku nak pegang rekod ibu mengandung yg berjaya puasa penuh semata2..tapi sampai memudaratkan aku dan baby..haih..aku sanggup ganti..
"think about your love ones"

1 comment:

mrs.whatever said...

yah yah..think about your love one..