Wednesday, May 25, 2011

"Dah Sampai"

Parcel yang "kami" order hari Selasa (hari gaji) dah sampai hari ni..hehehe..Walau yang pakai nanti utk anak²..sudah pasti mak²nya yg lebih teruja...yea yea yea...

Minnie Mouse & Cute Octopus utk Batrisya
Thomas & Spiderman utk Arieff
Soccer Star & Aerospace utk Aaron

***end***

Friday, May 13, 2011

"Botak"2 org botak kesayangan saya.

Saturday, May 07, 2011

'E.X.C.L.U.S.I.V.E"

Welcome to the world.. Alhamdulillah syukur buat kawan baik saya Siti Juliana dan suami Mr Salani dgn kelahiran baby boy mereka.Baby junior selamat dilahirkan pd pukul 1.15 tghari tadi bersamaan hr sabtu 7hb dgn berat 3.4kg (czer) di Klinik Maternity Samuel Jln Pudu.

Friday, May 06, 2011

"Daging Lembu Tiruan La Pulak"

Assalamualaikum semua..

Just nak share dengan u olls semua dengan email yang saya dapat hari ini :)

******************************************************

Orang China ni bukan saje pandai buat telur tiruan malah depa ni dok pandai buat daging lembu tiruan jugak. Yang gelinye, menggunakan DAGING BABI!
Di sana, harga daging lembu dua kali lebih mahal daripada daging babi. Jadi mereka pakat tipu semua orang dengan menjadikan daging babi seolah-olah daging lembu. Dalam masa 90 minit saja, daging babi yang digoreng menjadi sesedap daging lembu.Macam mana mereka buat? Mereka menggunakan “beef extract” yang dijual dalam bentuk botol dan berleluasa di sana. Mereka gaulkan daging babi dengan rempah tersebut, dan wallah! Daging babi yang dihidang rasanya seperti daging lembu.


Orang ramai pun tak dapat bezakan daging lembu tiruan tersebut. Dalam jangka masa panjang ia boleh menyebabkan cancer. Adakah teknologi ini sudah tiba di negara Malaysia? Anda tentukan.


******************************************************

p/s: tiba² mual..rasa kembang tekak

Thursday, May 05, 2011

"Berlibur"

Hari ni saya el dan menghabiskan masa seharian brsama Aaron sbb Nekteh ada urusan yg perlu diselesaikan..Alhamdulillah,hr ni jg saya dpt beri Aaron full 'milonya'..dgn berbekalkan Henpon cap soni eriksen J150i saya kini boleh hapdet blog walau dimana jua saya berada.(janji bat xlow dan bayar bil)..hehe.
Assalamualaikum& Bye..