Tuesday, July 10, 2012

"2 Perkara yang Membanggakan saya hari ni"

Assalamualaikum Semua dan Salam 20 Syaaban :)

Genap dua hari saya berpuasa since dari smlm..tapi kene cek balik kat kalendar tarikh sebelum² ni..berapa hari dah ganti puasa..lupaa..hehehe..lagipon..mood rajin tengah mari.. :P

Berbalik pada tajuk..hnss hnss hnsss *kembang kempis hidung*...takdela perkara besar sangat..tapi bagi saya..sangatlah bermakna..hehehehe..perkara pertama..hari ni genap hari ketiga Aaron Ridzqy masuk school (taska).Hari pertama adalah pada Jumaat lepas.Sebenarnye nak cerita tu lambat lagi..tapi takpela..sikit² dulu..

Hari pertama sehinggalah hari ketiga ni..cuma pagi ni saya rasa lapang dada sikit dan rasa bangga dengan anak sendiri..Walau die muka cebik je..tapi takla menangis kalau nak compare masa 1st day ngan 2nd day tu..alahaii....saya pun jadi sendu..bila lihat anak menangis ni..hati mmglah cepat tersentuh *saya hati tisu* :P Tapi saya nekad..keraskan hati..asalkan dia baik² saja sudahlah ye tak..walau sebenarnye..jauh di lubuk hati saya..sedih yg teramat sangat..tapi..saya kenela kuat.."mami ♥ aaron tau...muahh"

Umm..sebenarnye mcm banyak lagi nak cerita pasal Aaron Ridzqy dan school ni..tapi takpela..kendian²..ada jugak gambar²..tapi nanti²lah dulu..hehehe..sebab baaaaanyaaakkkk nak cerita..

Perkara kedua..hehehe.. ni la perkara yg buat saya tetiba nak update..sebenornyerrr..kecik je heyy nye..tapi aye raserr berbanggeyy..hehehe..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


50 sennnn je ponnnnn...... *mood sinis*...ye ye saya tau..50 sen je..tak banyak mana..tapi cukup buat saya rasa berbangga sebab dengan blog picisan ni..ada juga campaign baru yg masuk..yuhuuu..terima kasihh sangat² :)


p/s: petang² sekarang suka ngk cerita Dejavu Di Kinabalu.Terawang²la kisah masa diri sendiri di KK dulu juga..hehehe..lagu Butterfly tu pun syok kan..meh layan lirik lagu ni :)

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Lirik Lagu Butterfly - Melly Goeslow ft. Andhika Pratama

buhbye.. nanti sambung ye ^_*


20 comments:

Anum said...

tahniah sis
dapat gak rm0.50

Sue-Rya Qistina said...

hikhikhik..jadiklah kan drpd xde. sue pun dpt lbh kurang kak jue jugak.

ekceli lagu melly ni dh lame kuar. tp baru ni je femes kt msia. hehehe..ni pun sbb ade beli vcd ori lagu dia (dh cik abg peminat dia, layankan je la)

munna said...

ada juga dari takde kan.....hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tahniah..
tape, sket2 lama2 jd bukit..
pastu kite tebusnilai.. heheheh

lynda said...

sekurang-kurangnya Aaron dah boleh sesuaikan diri disana...Batrisya tah mcm mana lah gayanya...
Diri sendiri tak berkesempatan nak tgk cite Dejavu DiKinabalu tu....Balik umah MIL petang2 selalu tengok cite Nada2 cinta yang tak best tu....bosan(ape yg best nyer cite tu pon aku tak tau)

wardah @ fie shah said...

Hahahaha..bagus bagus..serperti yg dibincangkan..bagusss baguss. Hahahaha.

AzuraFazil DIN said...

normal ler tu anak 1st time msuk school mmg jiwa ibu merundum skit..

cm akil ler, even wat cm umh sdiri ,tp aku sayu je tgk .. sibbaik dia x join nangis dgn geng2 dia.. psl time tu dia tgh syok dpt roti jagung.. so dia x heran kt kwn2 dia yg nangis cume muke dia cm pelik , myb dlm ati dia 'nape ler kwn2 aku nangis"..

Rasidah Ahmad said...

bila dengar anak nangis tamo kena tinggal di taska memang meruntun jiwa kan...tapi nak buat mcmana...dah terpaksa...



bajukurung budak murah!!!
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

SangRatoo said...

Anum: hehehe maseh Anum..sebenarnye nak gelak je ngk 50 sen tu :P

SangRatoo said...

Sue: mmg lagu tu dah lama keluar..tapii drama ni je yg baru popularkan lagu tu smer.. :)

SangRatoo said...

Munna: betol tu..jadiklah...buat pembakar semangat menghapdet :)

SangRatoo said...

Leily: terima kasih..heheh tu ibarat pembakar semangat :D

SangRatoo said...

lynda: hehehe..takpela linda..budak kalau dipaksa² pon tak molek juga..ambil masa sebenarnye utk aaron ni..mmg ambil banyakk masa..adeh deh :P

SangRatoo said...

wardah: ayoo yoo..ibu...kau saja yg merasai apa yg aku rasa..hehehe :D

SangRatoo said...

azura: hehehe amek masa beb anak aku ni..tu pon dah dua hari ni cuti dari school..ayo yoo..mesti liat nak masuk balik school nanti..adeh :P

SangRatoo said...

Rasidah: betul..ngk anak org lain menangis pun hati tisu..apakan lagi ngk anak sendiri..keras hati cemana pon..jauh disanubari..bagai dikoyak² hati ni..tsk..hehe

Nazri Razra said...

Uittt,, dah dapat duit Iklan. memula 50 sen, tak lama lagi 50 hengget.. ok la tu. Mana Nak Carik...?!

SangRatoo said...

Nazri: kalau boleh time sesak²..yg 50 sen ni nak cash out..ngeeee :D

SURIA AMANDA said...

sikit2 lama2 jd bukit kan?usaha gigih...

the tempo of life said...

alhamdulillah . oke dah tu.. yg penting ada jugak kan, bersyukurlah dgn apa yg ada. huu. salam ramadhan yer. :)