Wednesday, August 07, 2013

"Sekejapan jer nak berlalu..."

Assalamualaikum Semua :)

Sekejapan je Ramadhan ni nak berlalu pergi ek..pagi tadi..last kite bersahur..nanti petang..last berbuka puasa..esok dah raya..yea yea..semoga kita masih dpt merasa Ramadhan yang mendatang..insyaAllah...tapi dah besar² ni..mood raya tu tak sama mcm kecik² dulu..kan?kalau tanye aku..Ramadhan kali ini..sangat istimewa..tak seperti tahun² yang lalu...

*sambil menaip sambil pc berkumandang lagu Selena Gomez* 

hahaha..takde mode raya langsung kan..aku duduk dlm bilik PA aku yg sedang maternity leave..puas aku cari lagu raya..takdok..ahahha....Sue kalau baca..lain kali sila masukkan lagu raya ok..senang nak feel :D hahaha..sangap kakak ko ni dlm bilik ni arr..

umm..back to Ramadhan story..tak banyak dpt diungkapkan..cuma yela..Allah takkan menguji hambaNya sekiranya manusia itu tak mampu...siapalah aku nak kata aku mampu atau kuat menghadapi dugaan itu..cukup hebat rasanya..sampai tak selera makan..*tak kurus² pon* hahahaha..penangan anak kene chicken pox lagi..ummm....sian anak mummy..andai kata anak kene musibah akibat kata laku ibunya..aku yang si ibu menerima dgn hati terbuka..moga Allah ampunkan dosa² kecil aku kerana menjaga anak yang sakit..insyaAllah.. :) Alhamdulillah..dah sihat pun dia..tapi aku dulu kecik² kene chicken pox..gadang² size nye..budak² zaman sekarang nih..kecik² je ek..hihih..maybe dorang terlalu banyak imunisasi masa baby² dulu..cucuk 2 bulan la..cucuk 3 bulan la..cucuk 3-4 rangkai la..haih~ macam² :)

tapi...aku..jauh sekali aku nak mendoakan orang..agar anak atau keturunan mereka menerima musibah atau apa saja keburukan..jauh sekali....jangan sesekali kita terasa teraniaya atas kata laku orang lain..sedangkan kita sendiri berbuat begitu.....fikir satu saja...jangan dibalas perbuatan atau kelakuan manusia lain..kerana Allah akan membalasNya...tapi..setiap dugaan yang kite terima..bersangka baiklah terhadap Allah..kerana Allah Maha MengetahuiNya..Allah ada percaturanNya sendiri...bertabahlah selagi mana yang kita boleh..ouhh ye..aku bukan nak jadik ustazah..ahahah..sekolah agama sampai darjah 6 je..hihih..tak cukup syarat pon..sekadar peringatan utk diri sendiri.. :) 
 

*ok sekarang lagu Suara Hati Seorang Kekasih by Melly Goeslaw* hihihihi

"Memohon maaf bukan sebab kita kalah..tapi sesekali kita mengalah tak mengapa"

Aku percaya tentang itu..sekurang² nya..aku dah buat part aku..yang lain²..itu urusan Allah SWT....

apa lagi aku nak type ntah..tadi idea banyak mencurah²...mcm lebih banyak nak disimpan dari terluah..tanak emosi mengganggu diri..cukuplah apa yang telah berlaku..Alhamdulillah..aku dah rasa lebih baik dari minggu² yang lalu.... hahaha..kalau nak fikir² balik..rasa nak marah..rasa nak terbang tudung tercabot semua..penangan marah punya pasal..hahahaha..tapi aku fikir secara waras..Ramadhan ini ibadah yang ingin dicari..dahlaa amal ibadat tak berapa ada..nak tambah yang sedia ada..hihihhi....

*lagu Cahaya Cinta by Siti Nurhaliza*..ouh kakakku..hihihi..im a big fans of Dato Siti hokey :P

Baru aku perasan..rupanya²..dlm entry blog ni..dan sebelum²nya..banyak kata ganti diri yang aku guna ek..kejap saya..kejap jue..kejap aku..kejap kita..hahaha..asal boleh jela ek..hihihi...

Sebelum mengundur diri..saya mohon maaf andai tersalah kata..tersalah laku..saya juga manusia biasa..tak lari dari berbuat kesilapan..andai ada..tegurlah saya dgn cara berhemah..hihihi..

terimalah~ 
buat hilang rindu.. :P

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

dari saya sekeluarga....

dannnnn...


hahaha..ok..bukan betul² Ahli kongsi gelapla..hihih..saja je..

bye...
Assalamualaikum :)




P/S: menunggu dgn tabah email pelepasan pulang awal..hohoho :P





9 comments:

Sue-Rya Qistina said...

Alalalal..cian2 mummy jue dok kt tempat kita xde lagu raya. Actually, sue ade copy paste lagu raya kt folder music dulu, xde plak delete or ubah tempat. Hihihi..nnt try carik blk..

Selamat hari raya buat mummy jue, ajib n aaron. :)

LYAfrina said...

setiap org diuji bersebab... sentiasa redha dgn ujianNya.. adalah hikmah terbesar disebaliknya.. cuma cepat atau lambat

salam aidikfitri
maaf zahir n batin

wahida said...

selamat hari raya noks...

maaf zahir dan batin...

SangRatoo said...

Sue: hihihi..kak jue tak jumpalaaa..bila nak bawak baby dtg opis? Selamat Hari Raya sue :)

SangRatoo said...

Lya: tq Lya..insyaAllah..moga kita dpt menghadapi ujian yang Allah bagi..


Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin :)

SangRatoo said...

wahida: Noks..Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin ok :)

~Lady JuJu~ said...

bersabar la ye..slmt hari raya..gmbar ahli kongsi gelap tu..mcm..ITU SUMER POYOOO!!! :P

munna said...

selamat hari raya .... maaf zahir batin.... wah ahli kongsi gelap yg gojes semuanya

Sue-Rya Qistina said...

Mummy jue...aritu sue ade g matrade tp g klinik..en amin kata semua xde sbb bz kat KLCC setup utk GES..nnt ada masa kita dtg bawak baby k ;)