Friday, December 19, 2014

"Kisah Arjuna Beta lagi"




Assalamualaikum Semua dan Salam 26 Safar :)



Kan aku dah kata.Mood aku boleh berubah².Sekejap kedaung.Sekejap ke laut.Sekejapan jadi beginilah.Bertalu² entry mengharapkan uwang rincihan dari Nuffnang masuk bagaikan beribu² lemon..hehehehe..

Fuhhh..kalau nak ceritakan perihal emosi aku tatkala menaip ni..malas nak dihuraikan.Bersimpul² abak ang.Takde kene mengena dengan emosi malas menaip blog.Ini lebih pada emosi dalaman yang tidak stabil 2-3 hari ini.Tapi biasalah aku..rupa ada manis..hati banyiak kiciwa..huhuh..sob sob..udah udah ye..kita takyah wat pekasam..sebab bila simpan nanti hati jadi jeruk..no good utk kesihatan..so moh le kita gumbirakan hati sendiri dengan berblog..hehehe

Aritu school taska beliau ada buat pemeriksaan gigi.Kira macam salah satu aktiviti untuk program cuti sekolah di taska beliau lah.Aku macam..ehh..nak bagi keizinan ke tidak ni masa dapat borang tu..hehe..almaklomla..gigi aku sendiri pun rasanya dah bertahun doktor tak cek.Inikan pula nak cek gigi anak bujang tu..hahaha..Plak tu, masa pemeriksaan dijalankan nanti, parents tak dibenarkan ada. So mcm...alaaa..nak tengok..hahaha ngader² je ek..Tapi takpe..aku bagi jugakla..biarla doktor tu cek gigi anak aku tu dari jadi macam mak pak nya tak bercek gigi..6 bulan sekali kan kita patut buat pemeriksaan gigi? er betul tak? pfftt~

Sampaila hari kejadian, masa nak anta Aaron Ridzqy gi sekul aku pesan siap² kata, "Aaron nanti duduk diam² tau.Dengar apa kata doktor atau nurse ckp.Kalau doc kata bukak mulut atau nganga..buat tau".  Dia macam biasalah..budak zaman sekarang kan "Aaron taula mami"  pfftttt~ huh...On the way dah nak sampai taska, tiba² dia ckp "Mami, doc gigi tu nama dia Ravi kan?"  Aku macam.."eh..ye ke..mana Aaron tau..teacher tak bagitau mami pun nama doc tu apa?"  Dengan selamba je dia ckp... "mami ni..kan ada dalam upin ipin..doc gigi dia nama Ravi"  So aku pun..ouh ok..ye kan aje..Mak Pak yang tengok upin ipin taula apa yang anak aku cakapkan tu..hahaha terus aku terbayang Dr Ravi dalam cite tu "bulat bulat bulat bulat bulatttt"..hihihih

Petang macam tu aku dapat personal wasap dari teacher dia.Bagi gambar masa dia tengah cek gigi.hahaha..aku rasa sayu plak.Sebab pemeriksaan gigi pertama dia, aku sebagai ibu yang melahirkan tiada di sisi...aaaaaaaaaa.. ngader sangat..mihmihmihmih..


Kalau nengok cara menganga tu..mmg betul ikut pesan mami!
hewhewhew :*

Keesokkan harinya, pihak taska ada menghantar gambar² semasa pemeriksaan gigi pada wakil ibu bapa.So dapatlah tengok gamba dorang ramai²..so cute semua anak²..mesti berdebar semua kan.hahaha..










hihihih..seronok ek semuanya.Dengan teacher² pun seronok.Nampak muka Aaron secoet je.Dia memang tak suka sangat enterframe.Berlawanan betul dengan mak nye..ok.. blerghh....hohohhoho





Kalau dalam cerita Upin Ipin..Dr Ravi pegang gigi besa tu sambil gosokkan cara gigi yang betul.Dia akan cakap "bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulaattt"..hihihihihih...


So, kesimpulannya memang takde Dr Ravi dalam episod pemeriksaan gigi kat school taska beliau ek . hahaha..




S E K I A N


Happy Reading :*



* hati meronta²..KL Fes kat PWTC memanggil².Tapi bila terkenangkan Vendeur Festival minggu depan..hahahah







2 comments:

fazilzura said...

ni kalau Akil .. dia dh cabot lari dlu beb ...

SangRatoo said...

fazilzura: aku rasa sebab aku takde kat situ..kalau aku ada..mau jugak anak aku nyuruk belakang aku..hihihihih :P