Tuesday, December 23, 2014

"Photobook"




Assalamualaikum Semua dan Salam 1 Rabiul Awal :)





Hari tu Photobook Worldwide hanta mende ni kat aku.Aku macam surprised.Wah...apa bende ni? surprised nye.hepi hepi hepi..hohohohoh~

Ok.ayat macam taknak kalah je kan.Memangla Photobook hantar kat kau kalau dah ko yang oder kan..ehehehe..Benda ni dari hujung tahun sudah belinya.Tapi tersentak dari lamunan bila tengok tarikh nak redeem voucher hampir menjelang tiba.Vah vah vah..sebelum expired mehla kita redeem cecepat.

Tapi nak redeem benda alah ni bukan senang.Dengan sifat M yang memang menjalar kat tubuh badan aku ni..amik masa berbulan malah hampir makan tahun jugak nak siapkan.hohohohoh..


Vah vah vah..inilah rupa isi dalamnya.Macam album lah.Kira kalau anak² kita nengok..eh kite masuk majalah ke mami?hohohoho..Nak pilih dan upload gambar itulah yang amik masa lama.Sebab kau kene buat online.Setiap detik mengadap komputer.Tapi aku kan rajin.So inilah hasil last minit sebelum expired..hohohoh..kira okla tu.

Aku beli benda ni kat Groupon.Aku benornya tak pandai bende² ghoper ini.Groupon ke makpon ke ahpon ke tapi tula..terjebak dengan biras aku tula..hahaha (saja salahkan kau lah tu)..Tapi bila dah siap..vah vah vah..manyiak syok woo.Bila dah ada kat tangan jadi addict plak.Tapi kite tunggu ada free lah ye.Yang ni aku beli tak ingat berapa tapi harga asalnya adalah RM79 satu. Size photobook adalah 6 x  6.Lebih kurang besar cd tu.Ada 40 page.Nak puas hati ko letaklah satu gambar satu page.


Album Langkawi 2014.
Aku suka susun ikut peristiwa.Dari mula till the end.Gituww..hahaha

Ni page pertama.
Terpulang ikut kreativiti korang nak letak gambar cemana.

macam aku ckp sblm ni..nak puas hati letak gambar satu page.

ha mcm ni la puas hati kan. aku pakai kamera henpon je u olls..hahaha

puas herotkan jari nak bagi nampak runcing :D tih tih tih tih

wow!
ada WINTER SONATA.
hohohoho

sapa ni tiru WINTER SONATA i ni?
eh mak abah rupanya..hahaha.romantik angatt..anjer angat...

Ok ni wajib! Gamba tuan punya kene beso ek!
padahal nak tunjuk gambar Gunung Mat ChinChang belakang nun..hewhewhew

Terbang la burung terbang
Terbang lah tinggi-tinggi
ewahh :D

Gambar untuk last page :)

Syok okeh! hahaha..Yang tak syok bila ko nak kumpul dan pilih gambar.Rasa macam tamak haloba dan pelahap sebab kalau boleh kau nak masukkan semua gambar² tu.hehehehe..dan paling mencabar bila dh siap pilih ko nak upload kan pulak gambar tu dalam komputer secara online.Malas betul mak! hohohoh..





Album Sarawak 2012

Aku memang takkan pernah lupa Pisang Cheese kat RJ Ayam Bakar sebab tu aku abadikan di dalam photobook ini..hehehehe..pestaim makan masa tuu.sekarang berlambak weh jual kat Gombak nun..kedekut tak kedekut je deme buh cheese.nyampah!

orang masukkan gambar muka dalam album.
Aku masukkan gambar makanan dalam album.
So what?

Happy Reading :*


3 comments:

fazilzura said...

wahhhh lawo2 ..

part menyeksa kan mmg tang nak upload gmba2 tu ke system deme... huhhhuh

SangRatoo said...

fazilzura: haah kan..seksa nak upload tu..hehehehe..belum lagi bila tang internet slow..manjang loading..huhuhu

Sue-Rya Qistina said...

sue punya dah expired..x sempat nak siapkan pun..sob sob..