Monday, September 12, 2011

"Sekitar IBM IGEM di MO"

Assalamualaikum semua dan Salam 14 Syawal :)

Kali ni, saya akan publish gambar² masa saya bertugas di Mandarin Oriental. Ini kali kedua saya jejakkan kaki ke MO..1st dulu masa zaman menari² tu lah..hehehe..skang takde lagi dah menari² ni..baju dah tak muat agaknye , kalau ada pun, kene pakai safety pin dengan banyak sekali..hehehehe.. :P jadinya, menari dengan anak sajalah..  :)

Apa ke benda IGEM tu?..baiklah..singkatan kepada International Greentech & Echo Products Exhibition & Conference Malaysia. Event ini adalah kali kedua organised by KETTHA. Cuma untuk business meeting, diserahkan kepada Office kami. Bila saya bertugas, baru saya tau dan hafal IGEM tu apa..hehehe..padahal, department saya bekerja yg uruskan business meeting tu..  (tumbok muka sendiri) :P

Kalau cakap pasal makan, bila ke hotel² mmg sangatlah teruja bagi all food lovers..tapi, saya biasa² saja. Semenjak menjalani Program 100 hari diet ini (ni nanti saya ceritakan), saya makan biasa² saja..ye ke?! hahaha..silalah jangan percaya..sebab sepanjang dua hari saya bertugas, lunch dah tentu di Mandarin Oriental, utk bfast dan dinner di Impiana Hotel, takkan saya nak tengok saja? ouhh noo..sudah tentuu tidak kan..nak pergi sendiri, sudah tentu tidaklah..mmg batal diet saya..hehehe..ouh saya masih ingat lagi, blueberyy cheese cake yg ohsem ituu..mocha cheese espresso yg sangat yummy, stik blackpepper yg sgt lembut..apa lagi..apa lagi..semua dalam kepala tak ingat dah nama² tu.. :P

Jom kite ngk gambar ye...



*** tu nama saya atas sekali..muka registration counter  :P ***

***org kuat utk business meeting..bos² saya..saya sayang bos² saya***
(amaran: bukan bertujuan kipas lipas..hahahaha)


***ni pun antara org kuat business meeting..ajib dan rizwan..ni bukan ajib suami saya ye..suami Mija..hehe***

***ok..saya tgh buat² sibuk masa ni.. ok tipu..mmg tgh sibuk :P***

***haa masa ni mmg tak sibuk..sebab semua dah datang..ada masa nak menyeringai..***

***The Buyers &The Sellers***

***Antara org IT yang terlibat..dua org je pun...lagi sorg takde gambar plak***

***ni bahagian luar..business meeting kat dalam Diamond Ballroom tu***

***ni yang saya kata..takkan saya nak ngk je..harap pergi sendiri, tidaklah kan..jadi, jangan lepaskan peluang yg ada..makan..makan..makan.. mmg takde nasi langsung dalam pinggan saya tu :) masa ni saya tgh dinner di Impiana Hotel.***


***sapa berani nak complained makanan tak sedap kalau cheff die besar tu? hehehe..tapi menu mmg tak menghampakan..berapa harga sorang? RM160 kalau tak silap saya lunch kami semua masa tu..tapi saya rasa, saya makan tak sampai RM30 pun.. :)


*** ni deco² kat meja makan..kalau nak belajar dining ettiquette leh la tgk***

***ni hari kedua..saya bersama En Rizwan..salah satu bos saya..dan yang pasti, die owner kamera..hehehe..tq en wan..sebab sudi amek gambar gedik..nanti amek lagi ye..ouh ye..die masih bujang..ada sesapa berminat? :)***

*** dunia ini mmg luas..tapi, kalau dah jodoh tak kemana...pusing² pun..pasti ketemu..Alhamdulillah, saya berjumpa balik kawan sekolah saya..Azlin Munira..utk kawan sekolah ku fazilzurakil , mesti ko ingat kat alin kan..kite duk panggil die amoi..hehehehe..amoi ni, baru je masuk keje sebab cuti bersalin..baby die dalam 4 bulan camtu..seriyes..menten langsing..hehehe..hari pertama saya bertugas, die dah nampak saya..tapi takut salah org..patutla die tak tegur..petang pulak, saya dah nampak dia, tapi tak sempat nak tegur sebab saya dah nak balik..jadi, hari kedua tak lepas peluang, terus saya cari dia..borak punya borak alin ni ckp "aku nak tegur kau semalam..tapi aku takut salah orang sebab ko kan tak pakai tudung.." hahaha..***


*** eh eh..apalaa yg die nak bualkan tu..Mr Ajib pun ada jugak?ye..beliau pun bertugas di Airport utk menyambut buyers² dan bawa ke hotel Impiana.***



dan ini?
v
v
v
v
v
v



***MOTIF?***

heheheh sekian :P

18 comments:

ieda said...

alinn tu fazilzurakil .. eekekke patut mcm pernah tgk wajah dia :)

dikk motif pic last tuu adalahh senyuman manis tuuu :)

MrS JaJa said...

akak nie, Alia Kasih kan..hihihhi..;p sama jer muka..bila dah pakai tudung, lagi nampak sama...

Nazri Razra said...

Seronok ye khome kat MO yer? . Teman duk negak kat KLCC tak dak makan free pun. Ajer ke benorrr

..::SangRatoo::.. said...

ieda: alin dan fazilzurakil dedua org yg lain..tapi dedua kawan sekolah saya..heheheh

hahah..motif saja nak gedik tu..:)

..::SangRatoo::.. said...

Mrs Jaja: ye ye..saya..jgn lupa tgk saya di TV3 ye..nak abis dah cerita ni..semalam saya dah jumpa adik saya..huhuh..sob sob..srootttt (sedut hingus)..hehehe

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: huk aloh..ate hari kedua kan udah dipanggeyy..datang si wan darul bawak dua org praktikal student..katanya makan berganti..takpelerr yeob..kamu selalu makan kat hotel..teman ni jarang sekali..kadang² pun boleh dibilang jari..hehehe

wardah @ fie shah said...

Kak Fida nak autograp plss! Hahaha

Haza Wahida said...

Jue, makin cantik berseri skang ni. Apa rahsianya..eceh cehhh :)

..::SangRatoo::.. said...

wardah: kang lunch kak fida sign ye..hahah~

..::SangRatoo::.. said...

Haza: ouh..senyum selalu..jangan lupa ngk TV3 petang ni.. (ada kene mengena ke?) hehehehe

Anum said...

ala comelnya akak nie..

..::SangRatoo::.. said...

Anum: gulp?! eh anum tak dpt mc ke ni? rehatla ok :)

saLLy sWeeT said...

fida fida... betol ke fida nak kapel ngan mamat? sila jawab yer?

chichi said...

sebijik muka alia..mmg sama laaaaaa..kahakahakaha

..::SangRatoo::.. said...

Sally: hiihi..tak berapa nak lawak laa soalan tu..saya akan pikirkan kemudian..podah! :P

..::SangRatoo::.. said...

chichi: ye..mmg sebijikk..dua bijik lagi? tumbuk muka sendiri..dush dush..mak yong..jangan gelak banyak sangat :P

NM02 said...

kamu cantek..

saya puji ikhlas dari hati

..::SangRatoo::.. said...

NM02: tq mama sherry..saya pun sambut dengan ikhlas dari hati..ecehwah :p