Wednesday, September 14, 2011

"What?"

***ni buat sendiri tau***


Ouh..jangan lupa bagi salam...

Assalamualaikum Semua :)

apo ko bondo eh tu? tuu tuu..atas tuuu (muncungkan bibir mulut mungil masing²)

haaa..mcm kat entry saya sebelum² ni, saya ada mention perkara tersebut.
Saya ulang ye..
Program: 100 hari diet.
 Sihat itu penting.Cantik itu perlu.

siapa yang terlibat?

Ahli² nya terdiri daripada saya sendiri dan geng² divas... hehehe..kalau ngk list kat blog saya sebelah ni, tak kesemua yg terlibat..ada yang preggy, ada yang baru masuk kerja sebab bersalin..cuma dua, tiga , empat orang saja...(sambil bilang dengan jari sendiri) hehehe..ok..yang tak terlibat, mungkin akan join selepas agenda masing² selesai  :)

Actually, program ni dah bermula pada 5 September aritu..kalau kira² genap 100 hari, makanya program berakhir pada 13 Disember 2011..hoh!.. buleh ke? ada undang²?tiada paksaan...we make the rules..we can break the rules..hehehe..kalau nak kurus..sendiri mau ingat..tu je konsep nye..cuma, ada kerajinan, akan ke gym..hoh..tu satu lagi yg belum buat..tatau bila nak start..lazynyee aku..harap baju nak ke gym je bawak..pegi tak lagi..  :P

tau sajalah..musim² raya ni..makanan mcm²...dan mcm rugi plak tak rasa kan..dan mcm saya yang baru je abis bertugas kat hotel aritu..mmg takde usik nasi langsung..jeling pun tak..hehehehe..ala..jamah sikit je..buat² rasa hujung lidah je..mcm baby tu..cuit sikit je kat lidah baby supaya baby tak main air liur..hehehe :P

saya sendiri, kalau bercerita pengalaman..berat sebelum diijabkabul adalah 53kg..mmg tak lari..makan banyak ke sikit..gitu² jugak..masa preggy, berat saya naik sampai 61kg..tapi badan mcm tu jugak..berat perot gamaknye..lepas beranak pinak (baru satu anak je pun)..saya berpantang betul kerana saya kan bersalin secara gunting .. berat saya sangat ohsem iaitu 50kg..ouhh aku kene dptkan balik berat badan idaman tu..

setelah beberapa lama berlalu....kini saya ingin berkata "jangan berani tanya berat badan aku?" u olls know why? tak sanggup nak publish berapa berat badan itu..heheheheh..cukup saya katakan "berat lagi badan yang memikul ini" ...

Berbalik semula kepada program di atas..setelah dibincangkan dari segala faktor dalaman dan luaran. Saya dan geng² yang lain cuma akan publish segala jurnal dan aktiviti sepanjang program tersebut secara private. alah..bukan ada orang nak nengok korang pun kan... tak kisahla tu..cuma yang penting..tanak mengaibkan diri sendiri je..buatnye dah lepas 100 hari program berlalu..badan duk tembun tang tuuu jugak..hehe malllluuuuuuuuu  :P

jadi, marilah kita bersenam utk kesihatan.
dan jaga pemakanan ye u olls.

SIHAT ITU PENTING. CANTIK ITU PERLU.
(tataula tagline ni dah ada org pakai ke tak..tapi ini yang terlintas dalam fikiran,
kebetulan barangkali :)


8 comments:

ADAN + LINA said...

Baguih ProGRAM ni tapi takut turun beberapa GRAM aje...!!!

Jadi dengan itu "JANGAN HANGAT HANGAT TAHI AYAM PENCEN..."

GooD LucK...!!!!

fazilzura said...

wah2... cner progrm tu ???

wahida said...

aku jugak yg tak terdiet lagi...adoi la...


semoga berjaya nok...

Elle said...

sihat itu perlu, cantik itu penting hehehe

..::SangRatoo::.. said...

Adan: bang..ko kene join bang..kak ina dah lantik aku jadi manager pemakanan kau..heheheh

..::SangRatoo::.. said...

fazilzura: hehehe..100 hari ko berdietlah..hehe..

..::SangRatoo::.. said...

wahida: takpela nok..benda ni takleh paksa²..slow slow.. :D

..::SangRatoo::.. said...

Elle: hahaha..dasarr..boleh pakai jugak tagline tu..hehehe