Monday, October 24, 2011

"Baby Nengok TV"

Assalamualaikum semua dan Salam 26 Zulkaedah :)
Salam Isnin juga

Tajuk sebenarnye ditokok tambah yang tengah itu.Cuma nak highlightkan perkataan BABYTV.Mesti biasa dengar kan.Channel 618 di Astro.

Masa mula² promo dari bulan 3 kalau tak silap saya sehinggalah penghujung bulan September aritu, sangatlah seronok sebab free menonton BabyTv ni..beberapa hari masuk bulan Oktober masih ada lagi.Fikiran saya.. "ouh tak kene potong kot BabyTv ni, maybe akan masuk terus"..saya sebenarnya sudah silap..dalam beberapa hari itu juga sudah keluar iklan perlu utk subscribe dan bayar RM5 untuk sebulan...ouhhh! terima kasih Astro atas peningkatan jumlah bayaran bil saya. ni nada marah atau tidak saya tak pasti..hahaha..

Seingat saya, ada beberapa persatuan bukan kerajaan (correct me if im wrong) yg membuat bantahan atas kenaikan yg ditetapkan Astro. Tapi, semua ni atas pilihan kita sebenarnye. Kalau kita rasa tanak bayar lebih, jadi tidaklah perlu melanggan Astro lagi. Tapi untuk diri saya, secara peribadi, takde Astro mcm tak syok pula..hehehe..

Semenjak budak tecit tenot tu menonton Baby Tv, ibarat mcm die yg kontrol remote.Mmg tak boleh tukar channel lain.Kalau balik rumah nanny di cheras..ibarat nightmare kepada pakcik² beliau..mmg tak boleh tukar channel lain langsung.Jadi, mmg mati kutula pakcik² dan nanny sendiri termasuk tok an nak tengok berita pun payah..haihh..tapi, anak jangan dimanjakan.Walau die agak mengamuk pada mulanya, kene pandai pujuk.Budak² mmg gitulah~..si emak kene pandai main peranan.Jangan dibiarkan. Dengan sedikit kepakaran, bolehla tukar channel lain.hehehe..sib baik saya dpt ngk cerita Sivaji The Boss baru² ni..imma aa Sivaji..MGR...trrr trrr (sambil usik kepala botak dia)..heheh untung sebab waktu tu Aaron tido.

Saya sendiri, dah siap hafal apa yang ada dlm Baby Tv tu..ok saya hafal lagu² juga ye.Dan yang penting, saya hafal semua watak² dalam BabyTv. tak sesuaii laa ko ni..hehehe..BabyTv ni bagi saya, bukan cerita kartun yg mengarut..kentot sampai boleh terbang ke..pusing² sampai keluar asap mcm bom nuklear (ni zaman² kartun kita laa nih..hehehe) tapi, BabyTv ni lebih kepada pendidikan.Ada ABC songs..ada lagu 1,2,3 ..ada mcm² lagi la..syok woh..saya mmg layan..tapi kalau time malam, saya tak boleh blah..sebab rancangan dia mmg suruh tido.Masalahnye, org dewasa mmg mengantuk..yang tak dewasa ni..tak tido² pulak...makin cerah biji mata..cemana?hehehe


Aaron paling suka GrandPa's Gallery ni..
"would you like to play..hide and seek?"


dua ekor kangaroo
Kenny and Goorie


Monyet nama Oliver


The Cuddlies
Yum yum, Tickles, Uh Oh dan Dodo
(aku hafal ok) :D


Pitch and Poutch
"na na na"


Pop and Piz
POPIZ


si tecik tenot
Tinys Playground


arriba arriba andre andre..(ok tipu die tak sebut pun benda ni)
Who is hungry???
Henryy is hungryyy..


Bath Tubbies..
comelkan..Baby Elle boleh sama besar dgn Baby Frog dgn Baby Duck..
so kagumss...hehehehe


Si siput nama Tullie


ha..yg ni feberet jugak..budak ni sangat comelllsss
Charlie and The Numbers

Ada banyak lagi cerita dan watak²..tapi ni yang antara si budak tecit tenot tu suka ngk..Ok..tipu.selain Aaron suka ngk BabyTv..mummy pun suka ngk..hahaha so, that's why mummy tak berapa nak berkira nak bayar RM5..ayat tersurat "ala..takpelaa..utk anak..apa nak berkira"...ayat tersirat "cis..RM5 kene bayar..takpela..aku pun nak ngk jugak"

SEKIAN :)




13 comments:

Nazri Razra said...

Ini channel wajib kat rumah teman... ana2 dah booking untuk selamanya kot

e k i n ♥ y u s r i said...

tuelah sbnrnye
mommy nak tgk jugak
hehehe

Sue-Rya AQ said...

wah..bestnye..mcm2 ada tu..tp xde astro pn kt rumah..sbb jarang2 sgt tgk tibi..utk kakak n baby ayish, so far diorg tgk kartun kt tv9 je..klau utk pembelajaran, mummy sue bukak je tenet..hehehe

wardah @ fie shah said...

Kak Lang is hungrrryyyyy...hahaha

ct shah said...

ni pun dh jadi rancangan feveret eryn.kalau balik umah,belum dpt panas buntut duduk,dia dh sibuk ckp nak kartun baby,nak kartun baby!adeii..mcm tu jugak nasib bila time nak gi keje pepagi.bila mata dia celik jer,ckp nak tgk kartun baby.mmg dia sorg jer yg konker tv tu sampai gaduh2 ngn ayah dia sbb ayah dia nak main xbox.hahaha..nasib lah kartun dia tu ada isi,education program.saya pun dh hafal dah certain2 lagu dlm baby tv ni.hehehe..:p

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: rasanye kawe pun begitu juge..heheheh channel wajib di rumah.. :D

..::SangRatoo::.. said...

Ekin: pasang siap² kin..nanti baby nak ngk kat rumah tu..hehehehe

..::SangRatoo::.. said...

Sue: hehehe..mmg besh..tapi takpe sue..kalau dah biasa ngk payah pulak nak ke rumah org yg takde nanti..jadi kene ajar die..ada..adalah..takde pun takpe..heheheh

..::SangRatoo::.. said...

wardah: kak langg iss hungryyyyyyy..hahahaha..

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: betul tu mariam..channel ni program education utk anak²..mmg sesuai utk usia dorang² time ni..bukan cerita kartun yg kosong dan mengarut..bab berebut remote ni takleh nak katalah..aaron pun kadang² begitu juga..heheheheh

~ DADDY ADANDO ~ said...

Eemm...walaupun kartun tapi bagus untuk kanak kanak

..::SangRatoo::.. said...

Daddy Adando:betul betul betul..hehehe sgt setujuuu :D

wahida said...

anak2 aku pun layan..si abang yg dah besar tu pun layan baby tv ni...tapi aku tak sambung langgan sbb pada aku astro mmg cekik darah..channel mcm tu pun nak suh kita bayar...masuk je la dlm family pakej...nyampah!!


weh, aku pun layan sivaji the boss...kelakar beb...kehkeh..