Tuesday, December 06, 2011

"♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪"

Assalamualaikum Semua dan Salam 10 Muharram :)

Apa benda kat tajuk di atas tu?Kalau dulu zaman sekolah rendah, masa belajar kelas muzik, sambil pegang rekoder masing², cekgu muzik akan kata "ok semua..tengok taugeh² ni.."  hehehe...masuk sekolah menengah, er..tak ingat dah..ada ke kelas muzik? takde takde..hehehehe..terus lupa not not lagu masa belajar sekolah rendah dulu...rekoder pun ntah kemana...umm..GITULAH..melayu mudah lupa..

Menyanyi mmg minat saya...tapi takla sampai nak jadi penyanyi..hehe..sore saya biasa² je..kalau jadi artis..buat malu mak abah saya je..hehehe..tapi kalau ajak karoks..humphhh..saya antara kaki² nya..Masuk kerja, bila saya join koir di ofis, baru saya kenal 'taugeh²' di atas tu..hehehe..sebutannya adalah Krocet. Bukan teknik menjahit sulam krocet tu ye..Saya join koir ofis dari tahun 2005 tertubuhnya kumpulan ini..masa tu saya di zaman single mingle..

 2005

ok..cantek tak headgear kitorang..hehehe.... :)



2006 ada juga..tapi gambar koir mcm kurang..sebab masa tu sibuk sangat menari utk dinner..bajet retis sangat..tahun 2007 begitu juga..bajet retiss..gambar koir lebih kurang mcm menari juga sebab saya dan 4-5 orang kawan² menyanyi koir dengan baju menari..sebabnye..gap antara koir dgn menari dekat sangat..tak dan nak tukar baju..retis kan..hehehehe

2008




Masa ni..banyak gambar² koir..tapi saya publish satu cukupla ye..hehe..tahun itu juga antara tahun gemilang saya sebab naik pentas kali kedua amek anugerah khidmat cemerlang..ouh..hampir lupa..waktu itu saya tgh mengandung kali pertama..dan beberapa hari selepas dinner itu saya masuk ke wad utk "cuci"..kerana kandungan tidak membesar seperti sepatutnya :(

2009 saya sudah "berehat" dari segala aktiviti seni di ofis..baik menari atau koir..sebabnye saya tengah preggy kali kedua (Aaron Ridzqy dalam perot)..2010 juga begitu..kerana baby saya masih kecil waktu itu dan saya masih fully breast feading..rasa mcm tak sanggup nak tinggalkan anak walau hati meronta² nak menyanyi..(bajet retis sekali lagi)..hehehe

dan kini...2011

Koir kali ini, ia ibarat satu ujian utk saya..membahagikan masa sebagai isteri kepada seorang suami..sebagai emak kepada seorang anak...suami sudah tentu memahami..anak walau tidak faham...rasanya sudah cukup besar (sudah 2 tahun) untuk mommy nye tinggal²kan dalam waktu yg agak lewat lepas abis kerja..Pada mula saya ambil keputusan utk kembali dalam group ini memang agak sukar...Tapi setelah berbincang dari hati ke hati bersama suami, kerana minat saya..dan saya yakin boleh bahagikan masa.Alhamdulillah, suami dan anak cukup sporting dgn situasi mommynye.. saya ♥ suami dan anak! Saya berharap juga "keadaan keliling" memahami situasi saya..Tapi saya pasti tidak.....

 

Saya belum bersedia utk bercerita lebih lebar..cuma saya berharap, Jumaat ini segalanya berjalan seperti yang dirancang..Saya tak bisa berharap..kerana saya takut untuk berharap lebih tinggi..Walau badan saya disini, fikiran saya menerawang teringatkan pelbagai "perkara"...banyak benda yang saya perlu tempuh..banyak benda yang perlu saya ambil sebagai cabaran..yang saya boleh katakan.."Hidup ini bagaikan perjuangan..teruskan perjuangan selagi hayat di badan" sampai migrain dibuatnye..hehehe (eh boleh gelak lagi?) its theraphy ok :)

Ok, saya masih lupa² not lagu..(abislaa..Jumaat je nak perfomed)..takkan saya nak miming kan? hahaha..gile! sian kawan² ceh ceh ceh...Jadi, saya akan ambil ujian ini sebagai cabaran saya.InsyaAllah, saya dan rakan² akan perfomed sebaik mungkin..

Jumpa lagi :P






p/s: Kalau tiga tahun lebih boleh bertahan..takkan utk sehari tak boleh? :D

13 comments:

Bitt (double IS) said...

best...lama tak berkoir jugak..hehehe

~ DADDY ADANDO ~ said...

Seronok berkoir...!!!
RINDU siot nak berkoir tapi keadaan tidak mengizinkan....
Windu juga nak geletis menari mcm dulo dulo....

Anonymous said...

"senannngggggg.."
itu jerit cikgunye ye.

ZSqueenbee said...

koir matrade is the best!!! jatuh cinta kt Mr Papa pon since tgk koir mtrse mse mggu kualiti..hahaha..wat yg terbaik ye kak jue tuk diner..tp stat frm nw Mr Papa blk lmbt..kol 10 bru hbs pektis..

Sue-Rya AQ said...

insyaAllah mummy jue..everything will b fine..nothing to worry ye..Allah akan sentiasa melindungi hamba2Nya yg lemah..

*semlm sgtlah meletihkan praktis koir smpi kul 10pm..tup tup ayish plak selsema n batuk pagi ni..aduh..

wardah @ fie shah said...

aku suka PS kau tu..sekian..

..::SangRatoo::.. said...

Bitt: hehehe..best kan.. :D

..::SangRatoo::.. said...

Daddy Adando: takpelaa..bang..ko simpan utk tahun depan ni ok..kite geletislaa sama².. :D

..::SangRatoo::.. said...

Anymous: senangggggg??? bagusssssssssssss...jawab cekguu..hahaha

..::SangRatoo::.. said...

ZS: hehehe..kenangan tu..tula..lambat kan..sacrifice namanye tu..tapi kak jue takleh tunggu lewat sangat...sian aaron tunggu :)

..::SangRatoo::.. said...

Sue: takpelaa sue..budak kalau jaga² sgt pon kalau dah nak kene..kene jugakkan..makan ubat eh ayishh :)

..::SangRatoo::.. said...

Wardah: kau suka??aku lagi sukerrrrrrrrrrrrrrr..hehehhheh

ZZnoor said...

go jue go...
apepun cabarannye,insyaAllah kita sume pasti dpt tempuh.buat ape yg termampu,yg penting keikhlasan dan rase mau buat sehabis baik bile tiba masa psembahan.dnt worry,kami sume koirist matrade sedia membantu.thanks utk entry ni,juga pesanan untuk sy yg kini seorang papa pd mama n baby danish...