Thursday, April 26, 2012

"Mengada²!"

Assalamualaikum Semua dan Salam 4 Jamadilakhir :)

Semalam semua orang gomen senyum simpul..Dapat tunggakan..Dapat gaji baru..jadikla ye..dari takde..Alhamdulillah :)

ok.Mood saya bersilih ganti.Sekejap rajin.Sekejap malas.Nak update pasal Entry Sabah tak menang tangan.Bila dah draft, terus takde idea.Hilang tetiba..Sekarang ni, mood rajin sudah mari sikit²..baru sikitla..tengah panas enjin orang kata :)

ummmm... (ok dah MULAI ni..)..heheheh..apa nak type ni..umm..pagi tadi tekak mengada²..nak makan sesuatu yang lain dari yg lain..hehehe..benda ni dah beli semalam, pagi ni baru nak makan..ok saya bukan makan benda basi ye.. :P


***pic sumber dari google***


Bila saya campurkan kedua² ni dalam satu mangkuk, saya makan dan makan..makan sehinggalah saya rasa mengada² sekali lagi..mengada² rasa muak..hahaha..ok tekak kalau dah tekak melayu mmg gitulah kan.. :P

Tapi so far saya dpt abiskan walau mengada² rasa nak muntah..maybe banyak sangat kot saya tuang oat tu..tatau nak bajet banyak mana..takpe..esok lusa..buh 3-4 sudu besar..tadi mcm makan semangkuk penuh je..hehe..

Sebab apa saya makan oat ni.Sebab saya rasa oat boleh membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan saya..hehehe..lemak tepu yang menyorok² tu awas kamu!.. :) yela Juliana..ye..janji ko makan tengahari bukan makan sejubong nasi sepinggan ( baikkkkkklahh)..hehehehe..

oklah..tu je nak cerita..byeeeeee!

(saya tengah BW rumah u olls semua..tunggguu)


24 comments:

Anum said...

ermmmmm
sis nie.... memang kan...
apa pun oat memang bagus

Riri Yoorin said...

klu gitu boleh la try ngn air coklat

fairus said...

SAYA TAK GEMAR MAKAN OAT.. TAKLEH MASUK TEKAK..

ieda said...

oat2 memang mengenyangkan
dan akan membuatkan anda mengada2 .. muahhahaha ;)

ZSqueenbee said...

kak jue,pia ade jugak oat tp ntah ble nk mkn pun xtau..balik² traders xpon tgkt 4 tu crik mkn..hampeh je..lemak ni dh selesa duk dlm bdn..errrr...

Sue-Rya Qistina said...

oat adalah makanan terbaik bagi yg sdg berdiet..hehehe :D

kakchik@ella said...

alahai dik. Oat mmg bagus tapi KC pun kdg2 tak tertelan.

sahromnasrudin said...

saya tgk kotak tue pun dh tau akan muaknya camne nanti hehehehe...

tak boleh blah huhhhh

penyuluh perikanan said...

senang dapat gajih yah
oh ya saya suka sama blog ini, cantik
dan saya mengikuti (follow) 90
silahkan follow kembali okey
terima kasih

Raz said...

Sekali sekala best juga kan..
:)

..::SangRatoo::.. said...

Anum: hehehe..mmg bagus..cuma kitela nak telan tak telan je..hehehehe :P

..::SangRatoo::.. said...

Riri: air masak pun boleh riri..heheh janji panas²..enak dimakan.. :P

..::SangRatoo::.. said...

Fairus: hehehe..sesekali tukar menu..tapi mmg muak jugakla..hehe

..::SangRatoo::.. said...

ieda: kan kak ieda...mesti kak ieda pun rasa apa jue rasa..mengada² je kan..hahahahah :P

..::SangRatoo::.. said...

ZS: sopiee..kak jue dah rasa badan naik overdoss..hehe ..bila berckp tu mmg berkobar²..bila nak buat..alamakk... :P jangan oat jadi bubuk sudehhh

..::SangRatoo::.. said...

sue: betol..makan diet terbaik..diet pun bukan tak makan langsung..kene makan..janji kuantiti kurang dan kualiti yg diambil :)

..::SangRatoo::.. said...

kakchik@ella: tq kak sudi singgah blog tak seberapa ini..oat mmg bagus..tapi tula sebab bukan makanan ruji..mmg tak tertelan sgt.. :P

..::SangRatoo::.. said...

sahrom: hehehehe sib baik tak muntah masa nak beli..boleh gitu? hehehe

..::SangRatoo::.. said...

penyuluh perikanan..ok terima kasih sudi singgah ye..saya sudah follow awak juga :)

..::SangRatoo::.. said...

Raz: mmg raz..sesekali mmg syok..sajalah tukar menu.. disamping menjaga kesihatan :P hehe

munna said...

munna klu makan oat mcm tu takleh telan rasanya....klu campur dlm biskut suka sgt

..::SangRatoo::.. said...

munna: kene campur dgn apa² baru leh masuk tekak..mcm milo ke..sangat sedappp!!!

Liza Razak said...

betul tu..oat ni bagus untuk kesihatan..dah lama saya tak makan quaker oat ni

Mr.Clive said...

yg pasal idea mati tgh jalan tu...lek lek...perkara normal...ehehehe....bantai aje....save utk sehari,esok sambung lagi... :P