Wednesday, June 06, 2012

"Sunan"

Assalamualaikum Semua dan Salam 16 Rejab :)

ni entry sebelum yang ada kait mengait dgn Sunan ni..melalui Sunan ni juga saya dpt nama utk create blog..er..harap tak kene saman ..er..kene saman ke ar?tsk tsk..jgnla..saya peminat Sunan..


Saya dengan Mr. Ajib memang peminat setia Sunan..Sunan tu apa kebendeee nye?..ok ok..hehe..pada yang tau tu..taula..Sunan ni watak dalam Novel bersiri karya Ramlee Awang Murshid..best woo..kalau korang baca keluaran terbaru ni..tapi tak baca siri yg sebelum² ni, mmg akan tak paham..sebab watak² dalam cerita ni sangat ramai..

Ada bangsa Polip nama Luna, Yeedee, Thariq dan Indera..ada Abdol Rahman, Panglima Awang Bagan dgn Maryam..ada Saifullah, Shahril dgn Abid Kamal..ada Taghut dgn Sang Petala..ada Maharani ,Sang Dewi dgn Ratna..ramai lagilahh...yang penting..ada Laksamana Sunan, Saifuddin..ummm.. ♥♥ (motif simbol love love ni?) hehehe

Ahad lepas, Mr. Ajib ajak gi Wangsa Walk..nak carik novel terbaru Ramlee Awang Murshid..Sabtu sebelumnya kami dah pegi bookstore kat Sri Gombak..tapi hampa..sib baik kat Wangsa Walk ada buku tu..saya plak yg senyum lebih bila Mr Ajib bayar kat kaunter..terus ckp slow² kat dia.."ma baca dulu"..agak longlai sebutan tapi tegas bunyiknye..hahaha..

Berebut jugaklah...tapi sib baik Mr Ajib ada hal..betul² die drop saya dgn Aaron depan pintu rumah, teruss ke Subang katanya selepas tu..mmg buku tu dlm tangan sayalah..siap ckp dgn dia.."ma baca malam ni jugak sampai abiss ok" oouh nada berlaghakkk.. :P

Tapi masuk hari ni, saya tak abis² lagi baca..banyak gangguan..sorry pa..hehehe..takkan nak baca kat opis kan..tapi punyala kedekut, saya siap bawak jugak kat opis..takut die potong line..heheh..ok ok..malam ni ma abis baca..janji! :D


***motif bubuh gambar separuh?pemalu mungkin?***
:p



p/s: suami saya mmg bukan jenis romantik..tapi takla bermakna saya suka lelaki jenis romantik..auww..geli mak nokss..tapi sesekali dia buat surprised..mmg rasa nak nangis je berhari²..sebab terharu..hahahaha..so sweet.. i ♥ u pa..terima kasih banyak² :D



17 comments:

Sue-Rya Qistina said...

x pernah baca lagi novel dari ramlee awang murshid..tp member sue mmg fanatik dgn dia, habis semua novel dari ramlee dia borong..oooo..rupa2nya dari situ kak jue dpt nickname..ok la tu..sumber inspirasi! :D

Anum said...

hehehe

fazilzura said...

aku sokong...

huby aku pun x romantik, tp sekali dia romantik , rs jantung berenti wakakakka

wardah @ fie shah said...

Ecehhh, menangis berhari tapi mata kau ok je aku tgk. Tahniah tahniah! Semoga W sentiasa di hati.

Ati Masrif said...

dulu2 kak ati suka baca cerita
taman idris (kalau tak silap)
kisah misteri dulu2..lani tak ada masa..hik3

..::SangRatoo::.. said...

sue: haha..kak jue and mr ajib mmg kumpul koleksi Ramlee Awang Murshid ni..yg die share duit beli dgn abg die pun ada..hehehe..aku tau..dpt baca je..nyeh nyeh

..::SangRatoo::.. said...

Anum: nampak berseri² Anum..hehehe

..::SangRatoo::.. said...

fazilzura: kann..betul tak zura?rasa mcm..wahhh dunia ini ana yg punya je..hahaha..

..::SangRatoo::.. said...

wardah: mana ko nak nampak..aku nyuruk apa..hehehehe..aku pakaila foundation tebal tutup bengkak mata tu :P

..::SangRatoo::.. said...

Ati: haaa masa tu jue kecik² pun penah baca buku tu..siri berckp dgn jin..ieee takot..ngk kulit muka depan pun dah seram..siap terbalikkan lagi kalau ternampak :D

ieda said...

akk x minat novel ..
kalau tidak haruss akk beli dan baca ekekek ;)

fairus said...

SUNAN NI KALAU TIDAK SILAP, BAHASA INDONESIA KAN? MACAM WALI-WALI ALLAH JUGAKAN?

SangRatoo said...

ieda:heheheh yela kene minat kan.. :P

SangRatoo said...

fairus: ha ye..lebih kurang mcm tulaa..tapi watak sunan dlm novel ni..takla menggambarkan die seperti wali²..cumanya die sangat berpegang teguh dgn agam islam..dan mempunyai ilmu pendekar..wahh gitu :)

Mr.Clive said...

hahaha...kalau suami jadi romantik geli la pulak...tapi kalau buat surprise,nak nanges...adehhh...women,r so complicated.... >_<

wakakakak XD

SangRatoo said...

Mr. Clive: sebab tu wanita sgt istimewa..hahahaha..nangis tu senjata hokehh :D

the tempo of life said...

sunan ? ehmm... tak pernah pulak try nak baca buku ni..

ohoo, tuan blog ni malu sbb muka dia cantik..tak blh tunjuk kecantikan sbb ianya utk suami je.. betol tak betol tak? EHEEE