Thursday, June 28, 2012

"Hai..Saya Kembali"

Assalamualaikum Semua dan Salam  Syaaban :)

Sudahla lama tak update..tajuk pula ala² seperti ramainye yang berkehendakkan aku untuk buat entry..hehehe.. (pasan je lebih).. yeee..saya sangat lama tak update..pasalnye..saya pemalas! ok..tu mmg statement sebenar..kalau statement ala² perasan.. "saya sgt busy dgn kerjaya saya"..hehehe..booooo petipuuu...

Ummm..lately ni..saya agak kelam kabut..jiwa raga..tapi Alhamdulillah..dpt dibereskan dengan sebaik² nya..insyaAllah..moga² dipermudahkan..umm..lagi satu..minggu depan tiga hari saya akan cuti.Cuti tanpa rekod..wahh kelas.....sungguh ohsem kan bunyiknye..tapi tidakk (sambil geleng kepala dan buat bunyik panggil anak ayam)..pada dasarnye mmg kedengaran ohsem..tapi secara batinnye..tidakkk....!!~.. saya cuti sebab ambil exam KPSL..wow....sudahla buku takde..amik sekali 3 paper..tahniahla..kalau dah open isi form exam utk tahun depan..saya akan isi awal²..hehehehe.. saya takde bukuuuu..pinjammmmm (nak beli duit tak sokopppp)... *nanges jurai² air mata*

okk..lagi satu hal yang menyesakkan pemikiran saya..adalah..pasal anak....kalau sapa² yg sedia maklom..sudah pasti tahu anak saya dari baby sampaila kini dibesar dan dijaga oleh makcik belah suami dan kini dgn MIL..bukan dari Taska!..jadiknye..saya agak susah hati..takut kalau begitu..takut kalau begini (perasaan sama mcm pertama kali bawak Aaron naik aeroplane)..tolongla sayang..jangan buat hal ye.. jangan macam² ye..minggu depan InsyaAllah adalah hari pertama Aaron ke Taska..walau pembukaan Taska (new management) tu akan bermula pada 5 Julai..tapi sebabkan saya exam KPSL tu (3,4,5hb Julai), makanya hari Jumaat 6hb Julai saya akan bawa die ke Taska..ouh ye..Taska tu cuma sepelaung saja dari ofis..

Pada hari itu..saya cuma nak biasakan diri dia dgn kawan²..tengok apa yg ada dlm tu..bagi dia main²..ouh ye..Aaron dgn orang yg tak biasa mmg payah benar..mcm Mr Ajib..lambat panas enjin..mami die mmg ok je..very the peramah :D ngeee...pastu kalau die ok..saya tinggalkan die kejap.. (bergantung kepada keadaan waktu itu)..umm..saya takleh nak expect very high..sebab benda belum tiba..saya cuma boleh berharap saja..semuanya ok..lepas tu..sabtu ahad saya brainstorming die..wahhhh gitu..siap ada sessi brainstorming..hehehhe..dannnn hari Isnin (9hb Julai)..adalah officially hantar die di taska..ummm (semua ni perancangan..tapi mami harap kamu ok saja laa..mami nak bayar dah ni duit taskaa..uwaaaa)... :P

sebabkan taska mintak gambar anak utk simpanan mereka..mami dan papa pulak jenis pemalas nak gi studio amek gambar..jadi..inilah gambar terbaik yg mami snap dari hp dari berpuluh² gambar yang mami cuba amik..mami paksa kamu sandar kat dinding  sebab nak background putih dan senyum..ouh ye..anak umur baya Aaron..memang payahla nak buat yg kita suruh..banyak gambar die senget kepala..gambar gegar mmg berbelas² la..dan ini hasil terbaik..syabbas utk mami..hehehe..pastu print..kasi kat taska..kelasssss..hehehe *gambar mami dan papa pun snap hp jer..tapi takyah enterframe la..ramai peminat plak*



hari² Aaron nak ikut mami gi work kan..nanti mami bawak..insyaAllah..elok² tau...please jangan naughty..nanti mami pengsan melayan...

Kisah 1
Aaron: mami..nak ikut mami gi work la
Mami: tak bolehla..mami kan work..ada bos tau..nanti bos mami marah
Aaron: bos mami demok ke?
Mami: ????
Mami: ha gemokla..nanti masuk dlm perot die nak?
Aaron: *geleng kepala*

Kisah 2
Aaron: ari ni mami work lagi ke?aaron nak ikotla
Mami: mami workla..mana boleh ikut..nanti²laa mami bawak..leh gi school..dgn adik kakal eh
Aaron: school nanti ada adik kakal eh mami?
Mami: adaa..nanti boleh kawan² dgn adik kakal..ada kawan² ramaii lagi
Aaron: tanaklah..nak kawan dgn adik kakal je..
Mami: tskk.. tskk

Kisah 3
Mami: nanti..aaron school..main dgn kawan² tau..friends dengan semua orang..
Aaron: angguk sambil senyum
Mami: (leh percaya ke ni?)
Mami: nanti..boleh main permainan..ada seasaw ♫up their go..down their go♫, ada books..aaron leh baca² dgn kawan..boleh draw..besh kan..
Aaron: angguk sambil senyum
Mami: (leh percaya ke ni?)
Mami: nanti ada teacher..Aaronnnn... ....ha..what must u said kalau teacher panggil?
Aaron: saya!
Mami: haa nanti teacher kata very good..ha beshkan
Aaron: angguk sambil senyum
Mami: (umm leh percaya ke ni?)
Mami: nantii kat school..ada kakak..kakak tu tukarkan aaron pampers mandikan aaron..buatkan milk..nanti aaron abiskan milk tau..nanti kakak kata gud boy..
Aaron: diamm
Mami: besh tak?ada kakak nanti buat milk
Aaron: tanak..nak mami buat
Mami: tskk tskk.. *sendu*


Saya berdoa..harap dia ok saja dgn kawan² baru...saya berdoa..harap dia boleh terima dengan dunia baru..Saya berdoa..harap dia dan anak² yang lain diberikan kesihatan yang baik..saya berdoa...harap dia dan anak² yang lain dapat belajar berdikari..Saya rasa..apa yg saya harapkan ini..sama seperti ibu bapa yg lain..semua harapkan yg terbaik utk anak masing² kan..InsyaAllah..harap dipermudahkan segala urusan.. "tapi mami takut..mami yg nangis lebih"..haiyoo yooo..


*sekian*

saya tengah BW *sambil siul♫♪* ehh dosa la.. :)

17 comments:

Sue-Rya Qistina said...

welkem back mummy!!! wahhhh...aaron dh nak masuk taska ye? baguslah klau mcmtu. at least boleh belajar berdikari, bole kenal ramai kawan, bole buat mcm2 kan. insyaAllah kak jue, semoga apa yg dirancang akan dipermudahkan Allah. maybe for 1-2 weeks dia akan rase lain skit. lama2 dia akan ok. insyaAllah..jgn risau ye.. :)

ieda said...

tu diaaa
banyak kisah .. pening akk baca nak komen mana ekeke ;)
tapi apa2 punn elok sgt kalau letak aaron di tadika .. at least dia belajar dikk , tu yg penting
lagipunn x jauh dari pejabat adik kan ;)

AzuraFazil DIN said...

biasak ler tu 1st time kan , mak nye yg over nerbes . Anak nye sure xcited cm Akil ..

aku ni punye ler risau , siap ambik cuti lg... tp smp ke tgh hari dia relax je.. ramai jgk kwn2 baru dia yg nangis2.. dia tetp relax smbil makan roti .. last2 tgh hari aku dating dgn laki aku wakakakakak

munna said...

comel je gambar aoraon tu ... insyaallah dia ok je nanti

Riri Yoorin said...

aaron comel.. selamat kembali.. :)

wahida said...

kenapa tiba2 hantar taska pulak nok?

biasalah, kita sebagai ibu, mmg akan rasa cuak kalau nak hantar anak buat pertama kalinya, kejap2 kol,kejap2 kol sampai pengasuh pun naik rimas...haha...aku lah tu..

p/s: eh, dah namanya pun sambal belacan, haruslah pedas...ko pun tau aku ni hantu pedas kan, sambal belacan aku kalau tak pedas meletop tak sah la...ekekek...
ko nak resepi? ala, kacang je nok...buat mcm biasa, tapi belacan ngan sebijik bawang merah ko bakar dulu, pas tu baru tumbuk bersama cili besar merah, cili api, garam dan gula...siap!!

wahida said...

eh, lupa nak ckp, perah limau kasturi lepas tu...limau kasturi punya kulit tu ko masukkan sekali dlm sambal belacan ko tu...bagi naik seri...hehe...

Cho Zila said...

Insyaallah ok... biasalah kitani ibu memang macam2 perkara difikirkan...
samalah akakpun sibukjer kebelakanganni nak gi meronda blog orang macam selalu dulu2 payah sikit...

LYAfrina said...

welkem back dear..

1st..lya nk ucapkan gud luck utk exam tu..moga dipermudahkan..amin2..

psl hntr taska tu.. g2 la y lya rasa utk asya..sbb start thn dpn dia akan mula ke tadika.. tp hati dh ssh..mcm2 pikir..sbb slama ni drp kecik mmg dia duk dgn tok ma dia.. tkut x biasa bila bcampur..

tp sbg ibu kt doakan y tbaik buat ank kt..insyallah.. aaron ok je kat taska..mybe happy sgt2 sbb jumpa kawan2

Nazri Razra said...

Hahahahah. Meleleh air mata baca dialog ngan anak tu. Camnor nak masuk perut boss. Cukup besar kah? :-)

Bitt (doubleIS) said...

alahai sweet-nya aaron!

Ati Masrif said...

selamat kembali!

suwetlah dia aaron pandai bergaya
depan kamera yek

sudah ke sekolah..bagus tu
syahmi plan nx yr baru nk hantar :)

L said...

biarkan budak2 bermain dengan zaman mereka.. =D comel jek...

Liza Razak said...

hopefully aaron boleh biasakan diri kat taska baru :) seronoklah dia nanti ada kawan2 baru

Mr.Clive said...

aaron da besar laaa!heheheh

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

the tempo of life said...

hehe.. siul2 itu memang tak baik...

wow... aaron ke namanya ? canggih