Thursday, October 04, 2012

"Kalau Aku..."

Assalamualaikum Semua dan Salam 18 Zulkaedah :)


Kalau aku jadi doktor gigi....umm mmg tak bolehla..takde sijil doctor..plus gigi aku pon tak cukup kat geraham..gara² suka "pepah" ais masa muda² dulu..aku sendiri pun mmg penakut dgn doktor cemana nak cabut gigi orang..hohohohoh..

Kalau aku jadi cikgu...umm..anak murid mesti takuiikkk dgn aku..sebab aku garang..grr grrrr hns hnss.. :D *pembaris kayu panjanggggg sentiasa di tangan* ada berani?

Kalau aku jadi pramugari....*tingin benor nak pakek baju pramugari sebab terima kasih slim slim..ramping kann* tapi tidak mungkinla..kalau ada open interview aku pasti tidak akan pergi kerana aku akan gagal pusingan pertama *maaf awak rendah pendek sila balik sekarang*..  hhuuhuuh..(nanges jurai² air mata)

Kalau aku jadi ustazah....masa aku sekolah rendah agama darjah 1-6 markah selalu high score tau..abah aku bangga..tapi bila nak masuk sekolah menengah, abah suh masuk sekolah menengah agama..tapi aku tanak..nak masuk sekolah menengah biasa..*bajet mcm sohsial sgt*..makanyaa..aku perlu mendalami ilmu agama secukupnya..insyaAllah..amin :)

Kalau aku jadi peguam.....ummmm..aku mmg le suka cakap banyak..tapi aku tak pandai putar belit...eh kalau jadi peguam mmg kena banyak putar belit ke?tak pasti kita..hohoh..yg pasti aku tak belajar sampai oversea :P









Saya ada di kesemua di atas..bukan!bukan yang itu..maksud saya.. gigi geraham saya tak cukup...saya penakut...saya garang...saya rendah jeeee (sambil tutup muka)..saya masih belajar...saya suka ckp..tapi saya pemalu..apa lagi..saya seorang ibu..saya seorang isteri..saya seorang anak..saya seorang kakak..dan saya juga seorang kerani yang berkaliber..dan yang lebih penting..saya jadi diri sendiri..ewahh..


motif bubuh gambar?

 S.A.J.A!
hohohoh


p/s: tengkiu Nuffnang..sebab bagi bonus ..tengkiu banyak².. i ♥ Nuffnang.. hohoho *kipas lipas*

21 comments:

Anum said...

hehehe
banyak impian nie...
walau apa pun sis comel

wardah @ fie shah said...

Ko cek balik harini bonus tu dah takde! Hahaha, hai Ustazah.

Sue-Rya Qistina said...

hehehehe..setiap org mempunyai impian yg berbeza kan. dulu sue pun minat nk jadik cikgu, tapi sbb kegarangan yg melampau ni kan, x jadik la amik course cikgu cikgi. kikiki. mummy jue menten cun!

NM02 said...

assalamualaikum...............







ustazah! ^_~

SangRatoo said...

Anum: hohohoh..tengkiu tengkiu..

SangRatoo said...

wardah: aku nye ado je..ko saja nak sabotaj aku kan..

SangRatoo said...

sue: mari sini..kalau ayish notyy..ni cekgu jue babab!

SangRatoo said...

NM02: waalaikumussalam.. *sambil senyum tutup mulut* hohohoh :P

Bitt (doubeIS) said...

owhh juliana...ehhehe sedap nama awak..suka entri ni :)

deqlis said...

cute tuan tanah....i likeee!!

ieda said...

alooor kite x baca atas ..
sbb kitee terus scrool bawah tgk wajah comel tuu
wajah cam cikgu punn adoo ;))

Marya Yusof said...

As salam sang ratoo,

Sweetlah entry ni! Suka baca... jadi polis pun boleh juga ni mcm inspector Haliza! Chewah ;))

Cun! :)

Cikgu Tie said...

Cikgu zaman sekarang tak berani nak pegang pembaris dah...takut telajak nanti kena serang.huhuhu.....

SangRatoo said...

Bitt: hehe tq ..mak kite yg bagi sebab lahir bulan July :p

SangRatoo said...

deqlis: tengkiu tengkiu..jgn tertipu..tu dah edit 10 kali..hohoh..kite follow awak balik :D

SangRatoo said...

ieda: hahaha..cikgu juliana...syok gak kan jadik cikgu :D

SangRatoo said...

Marya: Salam Darling.. haa..terlupa kan satu cita² zaman sekolah..polis..hohoho..inspektor sahab ~ :P

SangRatoo said...

Cikgu Tie: salam cikgu..betullah kan..kalau dulu² kerjaya cikgu dihormati..skrg ni orang semacam merendah² kan je..silap sikit..cikgu kene serang terus..padahal kerjaya cikgu itu mulia :) saya follow cikgu balik ye :)

munna said...

teringat cita2 zaman sekolah dulu asyik bertukar2 je..... tapi sekrg ni dah bersyukur dgn diri munna seadanya

Alin Marlini said...

hehehehe...muka awak cam rafidah tu...comel:)

wahida said...

sila bagitau tips penjagaan kulit muka halus mulus mcm ko neh...