Wednesday, November 13, 2013

Macham - Macham Ada Episod 1 (kawen + raya) :)



Assalamualaikum Semua dan Salam 9 Muharram :)
Puasa ke u olls? Harap segala amalan kita diberkati dan diterima oleh Allah SWT..amin

Gituuu..mukadimah mak..ehehehehehe..sudah lama tak bersiaran..rasa kekok terbit di jari..haha bukan hati..okla..arini sebenarnye masih lagi tercari² mood tu..paste gambar je la eh..Baiklah...sebabkan lama tak hapdet..saya letakla gambar² yang tersimpan dalam folder ni..banyak folder..kat pc..kat hp..kat thumbdrived..kumpul punya kumpul..tak jugaakk jalan..hehehhe

Bulan 7 aritu..sebelum menjelang puasa Ramadhan, mak abah saya selamat menerima ahli keluarga baru..hohoh skema gilos ayat..menantu lelaki kedua..hihihi lepas ni tunggu menantu² perempuan pulak.. :)) maka, persiapan sebelum itu adalah sangat sebuk..gi Nilai 3 adalah  empat ke lima kali..gi Jalan TAR berpuluh² kali..itu standard bagi sapa² yang nak kawen..kebanyakkan persiapan buat sendiri je..cuma bab makan panggil katering la..ngan khemah..gila kau pasang khemah sendiri..hihihih..kelambu khemah adalah .. :P belah kitorang (perempuan) buat depan rumah mak abah je.. :)

 
untuk save budget, barang² hantaran, make up masa nikah dan pelamin masa nikah adalah buatan tangan sendiri jer :)






 

hihihi..kurang² dapat jimatkan kos..mana yg boleh buat sendiri..kite buat sendiri la kan..hihih (ayat penyedap hati)..sebenarnye nak ckp..kalau ada duit..semua boleh jadi :)


 
warna merah adalah tema kami belah pengantin perempuan :)



macam syantek je...macam syomellll je ...
syantek ke?syomel ke? hohohoh :)






gambar sedikit kabur sbb cilok dari FB pengantin perempuan..hohohoh adik katakan ..kakak cilok je la :P
 dan yellow mustard adalah warna tema belah pengantin perempuan masa kenduri belah lelaki :) nampak mcm meriah jee ada baju² bagai kan..hehehe..tak meriah sebenarnya..baju² ini jugalah yang saya anak beranak pakai masa hari raya..hahaha :P~ tak caya ngk gambar kat header tu..hihih..masa raya hari pertama pakai kaler yellow mustard tu kat kampung belah suami..masa raya kedua kat kampung belah mak abah saya kat johor pakai kaler merah.. :) tapi tak banyak gambar pulak..



ni adalah gambar bersama biras² tercintak dgn anak masing²..
mcm gangster je yg baju pepel songkok depan tu :P


posing bertiga plak tanpa henbeg..hihih :P



OK.
TBC.

hohohohoh~




3 comments:

Bitt (double IS) said...

congratulations kepada pengantin...nice combination color :)

SangRatoo said...

Tq Bitt sudi singgah blog suam² kuku ni..hihih :)

Sue-Rya Qistina said...

mcm cantik je, mcm comel je. hehehehe. meriah sungguh!