Sunday, November 17, 2013

Macham - Macham ada Episod 3 (Birthday Beliau) :)


Assalamualaikum dan Salam 13 Muharram :)

Begitulah kalau sedang rajin, bertubi² lah entry terbaru yang ada..hihihih..lepas tu..bila datang penyakit M tu..terus senyap berbulan² blog ni..sampai berhabuk²..bersawang²..bak kata Aaron Ridzqy..*mami..is that spider web*..wuuuuuu..speaking sangat..tu jela yg tau..hohohoh~

Lama tak cerita pasal anakanda beta..hahaha ok gurau..ampun..lama tak cerita pasal anak bujang sorang ni..nakal tak usah cakap..waktu² begini memang beliau sedang explore semua perkara disekeliling nya..perkataan KENAPA dah jadi sebutan wajib..budak² kan..banyak benda dia nak tau..sampai lengit laa nak melayan..hihihhi..


tak sangka..main games pas² bola dengan muzik..kamu menang..hohoho..yang paling mami kagum..kamu dah tak takot dengan maskot² tu..er..mami yang masih geli geleman sampai sekarang..haih..kenotlaa~


gambar² ni masa sambut besday dua pupu beliau kat A&W Wangsa Walk. Semenjak Aaron school (taska) ada perubahan yang ketara.Dah pandai nak bersosial dengan kawan² even tak kenal.Kalau dulu..haiii..menyorok belakang mak....anak mak sangat kamu ni..sian bini kamu nanti..hohohoho~ pastu..semua benda nak buat sendiri..okla tu..tapi tetaplah dipantau..kalau tak..ntah benda kamu nak buat nanti..

  
Ini bonding time dua beranak ni..memang ini jela kerjanya.. yang anak, ajak papa dia main lawan²..abis tilam dikembornya..terbalik segala khemah kelambu..tak nampak rupa tilam..menang atau kalah..adat permainan..selalu anak menang..sebab papa bagi can *humpph..maleh layan anak menangis la tu* :P~



kalau balik rumah sewaan, pun ini jugak kerja mereka berdua..papa dia ajak anak pulak main benda ni..umm..bagus...boleh mami tengok tv tanpa gangguan..anak: KARTUN VS papa: SUKAN..



 hoih..ada zizanggg plak..hohohoh..bila berdua di rumah..beginilah..mintak macam²..nak makan roti ngan telur..roti ngan cheese..ratah milo..ayoyoyo..makan megi..adoii..mami memang layan sekali sekala jela permintaan kamu tu..tapi kalau mami takpe..kamu tido..mami layan ratah milo sorang²..nikmatnyeee.. :)

12 November bersamaan hari Selasa lepas..genap 4 thn kamu sayang..sungguh..mami masih teringat² waktu nak memberanakkan kamu..tsk tsk..tak terucap dengan kata² bila misi tunjukkan kamu dalam bilik bedah tu.. "puan..anak apa puan?" tanye misi..mami jawab "baby boy...." gigil mami jawab..sebab dalam bilik bedah tu mak ai..sejuk benar..hihihi..sempat mami ciom kamu yang sedang menguek uwekkk tu.. *serius..mami betul² terkenang time tu sambil menaip ni pon rasa bergenang je air mata*  sendu plak tiba²..hohohoh~

 Sebab kamu dah besar..pandai la mintak macam²..Sebab juga kamu dah school..agaknya sebelum² ni ada parents yang bawak kek letak kat school sambut besday anak² mereka..jadi hari Selasa tu kamu tanya..mami takde kek ke?belilah mami..letak kat Aaron nye school.. sambil buat muka kesian..tsk.tsk..serius mami sayu dengar kamu cakap mcm tu..tapi lagi sayu kalaulah kamu tau..mami sedang berhempas pulas di kala bulan ini yang gaji nye awal bebenar..tsk tsk.. mami iyakan jer apa kamu cakap.."ok..ok" jawab mcm tu..nak sedapkan hati kamu lah..

Tapi..ibu mana yang sampai hati buat anak mereka kecewa....tengahari tu juga..mami mintak tolong kawan mami..bawak gi Tesco Kepong..hohoh..sebab utama mami nak beli ayam blackpepper yang dah siap masak tu..untuk celebrate kat rumah nenek belah papa..buat makan² family sajalah kan...mami tak juin pon kawan² mami makan..lepas dah beli ayam tu..mami pusing² ternampak kedai kek..timbang punya timbang...tolak tambah semua..mami beli jugalah..untuk kamu celeb kat school petang tu..sebenarnya nak beli kek yang gambar minion² tu..tapi alahaii..mahal pulak..hehehe..mami belilah satu kek gambar Bola Kampung..okla tu..hehehe..



balik dari Tesco tu..petang tu jugak mami bawak gi school..tapi mami lupa..every tuesday kamu ada kelas..so teacher kata tak dapat nak celebrate besday petang tu..jadual dah padat untuk semua anak²..tapi teacher kata, dia simpankan dulu sebab school ada fridge besar, so boleh celeb besday kamu keesokkan hari nya (Rabu)..mami kata ok la..janji kamu taula ada kek untuk kamu kat school..boleh makan ramai² dengan kawan² and teacher² :)

Malam tu lepas maghrib..mami and papa buat makan² family untuk sambut besday kamu..selain ayam blackpepper yang mami mintak org Tesco masakkan..hihihih..nenek kamu dah buatkan nasi lemak, kuew tiew goreng dan sedikit pulut..Papa plak sponsor kek..meriah jugak..sebab semua ada.. ibu kamu sponsor aiskrim dua tupperware..meriah ye semua anak² makan aiskrim di malam hari..hohohoh..mama kamu pulak sponsor donut dari Big Apple..macam² lagila ateh meja tu..macam panggil katering plak..hohohoho..rezeki kamu lah tu.. :)





mami selaku event organiser haruslah berada di tempat yang strategik..walau pakai baju tidur je..topi ngan kek bukti kita sedang meraikan besday kamu..hohohoh~ WanDer kat belakang tu pon pakai baju kelawar je.. :P~ seronok malam tu..walau kecil² an..Alhamdulillah..

Esoknya, lepas antar kamu kat school, mami sempat pesan kat teacher, nanti amikkan gambar² sambut besday kamu kat school tu..dalam pukul 10 pagi, teacher whatsapp kan mami gambar² tu :D..hihihiihi






 wah..seronoknyer..hehehehe..bersama teacher yang disayangi..Teacher Nik..hihihhi..adik kamu si Arief Haikal sentiasa menemani..kamu kan kembar..sorang buat apa pon sorang lagi mesti nak ikut..walau beza setahun..nampak kamu macam adik ..hihihih~


Apalah sangat dengan usaha mami dan papa berhempas pulas nak beli sebuah kek untuk kamu sayang..tak tertanding dengan kasih sayang mami dan papa untuk kamu..tiada wang ringgit yang mampu membeli harga kasih sayang itu..mami doakan kamu dilimpahkan dengan rezeki yang halal..diberi kesihatan yang baik..menjadi anak yang taat kepada Allah SWT, berpandukan segala sunnah Nabi SAW, jadi anak yang mendengar kata dan soleh serta beriman..serta sentiasa berada di dalam lindunganNya..amin..

tsk tsk *sendu tiba²*
uwaaaaaaa~


TBC






13 comments:

ct shah said...

hepi thday aaron!sebaya ngn eryn ek.
semoga jadi anak yg soleh,be a good boy to mummy & papa k.and stay handsome.:-)

SangRatoo said...

ct shah: hehe tq besann..eh eh :D

wardah @ fie shah said...

Drama lah mommy ni..kofffkofff..maafkan Kakal tu mmg suka menyelit di mana Yeyen berada adalah dia sekali..

fairus said...

KEMBALI BERTANDANG.. HEHE, LAMA BENAR TAK KE SINI. :)

SangRatoo said...

wardah: kenapa gelak seperti tiada gigi? kofkokfkofkof..mereka kan kembar tak seiras..mmg begitulah..~ :P

SangRatoo said...

fairus: tq fairus..heheheh :)

Cho Zila said...

syiok ler pi besday kat AWkan... mesti ler tak takot maskottu.. gebujer ...
anak ngan bapak gumbira bersama...
betoiler tu kek tu hanya untuk suka2jer.. kasih sayang mak ngan bapak untuk anak2 tiada banding..

SangRatoo said...

Cho Zila: kan..kek tu utk suka² je..kasih sayang tu yang mahal sebenarnye :)

e k i n ♥ y u s r i said...

happy belated besday aaron!

SangRatoo said...

ekin: tq mummy zara :)

LYAfrina said...

happy belated birthday hensem..
comeynyer pic dgn kek tu.. apa y pting kt happykn anak kan...

Sweetmama said...

hehe..mcm kenal jgk ler..,eh..mestilah kenal member sekolah..follow jgk disini..tq follow blog eija yg x seberapa itu..

Sue-Rya Qistina said...

happy belated birthday aaron..x sempat aunty nak wish aritu sbb cuti lama, jarang bukak blog. ingat tarikh besday aaron sbb sebulan pastu anniversary sue. hehehe..