Monday, September 06, 2010

"Berbuka puasa the series"

Nama saya Aaron Ridzqy..arini saya ganti mummy saya utk hapdet..dah bersawang2 kan..(hebak kan saya)..hahaha~

ok..gaya penulisan haruslah seperti baby2 sikit..walau sebenarnya tidak.. :P

Dah lama mummy saya nak hapdet..tapi ada je yang membataskan waktu..wah..ni ayat baby2 ke ni..hehehe..lantaklaa..saya ok je..mummy ada cerita aritu..asal die nak hapdet blog je..ada sesuatu berlaku..asal die open je internet utk access blog..ada je misteri yg berlaku..ieee..tajuttt!!

tapi arini..saya tawakal saja..saya kata kat mummy.."takpela mummy..let me try..mana tau..arini ok kot"..then mummy kata.."ok son..mummy wish u gud luck..and all the best"..wah....hehehe...dalam pada saya tawakal ni..saya berasa tajuttt jugak..mana tau..ianya terjadi pada saya..

27hb Ogos 2010

mula2..saya nak cerita pada 27hb Ogos bersamaan hari Nuzul Al-Qurran..saya ikut mummy n papa berbuka puasa kat ofis doranglaa..mummy saya sangat teruja sebab ngk saya pakai baju melayu yg pertama..okeh..baju melayu tu bagi saya oklaa..walau labuh kat tangan n seluar..ibarat saya dh mcm pakai baju papa..saya diam je..walau saya mcm nak marah je kat mummy..saya rilek jelaa kan..saya mmg jenis rilek cam papa..tapi saya n papa mmg ada banyak persamaan..nampak cool n rileks..sebab tu saya ensem..papa kurang sikit..tapi kalau marah..cam ada antu dlm badan..ok ..stop..back to the stories..

sebelum nak bawak saya ...mmg banyak rintangan..tapi rintangan tu berjaya ditepis oleh mummy n papa dgn jayanya..malaslaa nak cerita..tu cite org tua2..saya muda lagi..baby ok..hahah~..dlm kereta..saya dh setat cam nak mengamok..bukan apa..saya cuma nak "milo" mummy jer..hehehe..ok..teruss saya dibuai kelenaan dlm kereta sampailaa ke ofis..saya tak sedar pon dah sampai..tetau je dh dlm dewan..uihhh..meriah..banyak lampu2 kat siling..selalu saya ngk ada lizard je kat siling umah..tetiba cam ada lampu2..saya cam pelik gak..saya dah MULAI nak nangis..sebab ngk orang cam ramai2..selalu kat rumah, saya dh biasa ngk orang yg saya kenal..tapi..ni smer saya tak kenal..cuma nampak mummy n papa je..nasib mummy n papa ada..kalau tak..tataula apa nasib saya..huhu~

bila ada orang usik2 saya..cubit2 pp saya..saya cam nak nangis je..saya terus nak mummy dokong..saya tau..saya tau dgn keberatan badan saya dan hampir separuh dari badan mummy..mummy dh tak larat kadang2 nak dokong saya..tapi tak pedulik..kat papa tak besh..sebab die takde "milo"..umm..tapi saya sayang mummy n papa..sama rata hehehe~

masa kat meja makan..saya ngk mummy asik menyeringai amek gambo dgn kawan2 dia..saya ngk..anak2 kawan mummy pun cam saya..mak2 dorang je over..saya mula dengki..kacau mummy..hehehe...mummy mmg tak dpt makanla..tapi die berjaya jugak dpt makan bila papa amek saya..papa bawak saya jenjalan satu dewan tu..umm..besh gakla cuci2 mata..tapi saya cam nak nangis bila ngk orang ramai2..saya tak biasa..huhu..saya jejaka pingitan..hahaha~tibalah masa utk agenda amek duit raya..papa dukung saya gi depan dewan tu utk amek duit raya..dari jauh saya dh dgr suara mummy "cepat pa cepat pa"..papa pon cepat2 bawak saya ke depan..ok bila sampai meja makan..saya ngk mummy terus ke kawan die..kawan die siap bukak sampul utk ngk berapakah jumlah kutipan yg kami si anak2 ni dpt..ngk pada kecebikan mulut mummy n dua lagi kawannya..saya tau jumlah tu menghampakan..hahaha~ jadikla..dari takde.hehehe :P

lepas sesi bergambar...dh kenyang..saya terus merengek2 lagi..saya nak "milo"..papa pon kata kat mummy..time to go home..mummy pun kata ok..makanya..saya pon sambung layann "milo" dalam kereta...sampailaa kat umah..huhuh..keesokan harinya pun ada agenda berbuka lagi..



bersama2 ngan mummy n papa..tataula nape mummy pakai cenggini..hahaha~

sampai skang mummy masih menyesal pakai baju ni..hehehe..baju raya thn lepas iaitu baju semasa mengandungkan saya..tudung pinjam hasil ehsan maklong fifie..heheh..mcm bini org beranak 8 mummy kata..tak terurus..tapi mmg respek kat mummy..walau sebenarnya ada gelora dlm hati..senyum tetap mentenggg!! hehehe~


ni laa kawan2 mummy yg sama2 menyeringai tu..okeh..saya mmg dlm gambar kurang menyeringai..heheh..semulajadi..


masa ni baru saya senyum sikit..masa tu papa suh saya senyum..hehe..


senyuman saya mahal woo..tarak juai punya....hehehe~


ni la kawan2 saya..abang keba..dan betty..saya cemburu..sebab...umm


dorang dh jadi pasangan bahagia..huhu~..saya takde pasangan..
hehehe..ni sebahagian kawan2 saya yg dtg..ada yg tak dtg malam tu..abang alan dan adik kakal..


 im wearing my 1st baju melayu..ensem kan saya..rambut pacak2..mummy la yang hairdo kan rambut saya yg tak banyak tu..hehehe
okla smer..saya nak layan "milo"..byeee! :)


28hb Ogos 2010

ok..dah abis cite pasal atas tu..saya sambung cerita esok harinya..bersamaan ari sabtu yg tenang pada mulanya..hehehe...saspen saspen..cam biasa..mummy akan wat keje umah..disamping menguruskan saya yg semaken hari semaken banyak perangai..hehehe

mummy akan siap2 wat keje supaya tak lari time utk program petang tu..sebab takmo rushing2..lagipun agenda berbuka tu dekat saja..kat restoran nelayan titiwangsa..saya ske jalan2 situ..kalau pegi atau balik umah nany cheras..papa akan lalu shortcut masuk ke titiwangsa tu..supaya saya leh ngk horse..hehehe..besh besh..

dipendekkan cerita..tibalah waktunya..saya tatau nape saya wat perangai aritu..takde la perangai apa pon..saya cuma bangun lambat..hehehe..kebiasaannya..lepas saya bangun..dlm kul 5 petang..mummy akan bagi saya makan..pastu wash2 kan saya..dalam pada tu..papa akan siap2..bila saya dah siap..papa dah siap..papa akan jaga saya..dan mummy plak siap2..tapi disebabkan saya lambat bangun..bajet masa mummy dah larik..program nak bawak saya jenjalan kt ttwangsa pon larikk jugak..hehehe..walau mummy dh siap2 sekalipon..kalau saya lom bangun..mummy takkan berganjak..walau papa suh bangunkan saya..mummy takmo..nanti saya akan mengamok tanda tak cukup tido..

ok..selepas semua dah siap2..mummy ngk jam..kami bertolak betul2 dari umah kul 7.00..maknanya ada lebih kurang 1/3 jam utk sampai ke sana sebelum time berbuka..dengan ala2 nascar racer papa bawak laju2 tapi professional..sebab papa bawak anak polis trepik yakni mummy...sebab mummy dh pesan awal2..mummy takde duit nak tambahkan kalau kene saman..huhu~

elok je sampaii..maklong fifi dah tunggu kat muka pintu..saya dh bangun dari tido masa tu..semua kawan2 mummy ikut tema..ok..yg takde masa tu..abang keba dan keluarganya..ada juga kawan2 mummy yg tak dpt ikut..untie sally, untie moni n uncle bad, untie gegel n uncle faizal..wah..betty ada..ada can..tapi takleh jugak..sebab masa tu ada abang alan..mesti betty tertarik pada abang alan yg macho..sebab pakai key mcm papa dia..hehehe..

sana sangat hot..saya dh MULAI nak nangis2..tempat sesak2 dan panas memang saya tak suka pegi..walau papa dokong2 sambil pujuk saya..saya takleh bla dgn keadaan situ..walau paklong agah2 saya..saya maken nak nangis ngk wajah paklong..saya ngk kawan2 mummy termasuk maklong n paklong makan sambil menyeringai..papa pulak tak berapa sangat nak makan..sebab papa takleh makan steambot..papa ada alergic..mummy pon ada alergic..tapi sebab nak sama2 menyeringai ngan kawan2 die..mummy makan jugak..saya tak bagi can..saya buat2 nangis..geraNNN saya..hehehe..

abis je agenda..terus balik..sebab papa ngk saya dah merengek2..saya hairan ngk betty n abang alan rilek je..umm..yela..maybe sebab dorang dh biasa dari kecik dah keluar situ sini..saya tak biasa..hehehe~


mummy tetap menyeringai..saya n papa sama kan..tak pandang kamera..masa ni saya dh setat nangis2..hehehe


pose mummy masih sama..dgn harapan saya pandang kamera..ok..pandangla ni..sikit je..papa dgn peluh2..hot tau sana..hehehe..lupa nak ckp..agenda ni ada tema ok..yg bebird..pakai kaler blue..any blue..janji blue..hehe..yg flower..pakai pink..hehehe..


ok..demikianlah cerita yg dpt saya hapdetkan bagi pihak mummy..sian dia..lama nak tunggu..akhirnya dgn tawakal..saya yg dpt hapdetkan..hehehe..ni semua jadi pengalaman utk saya..mummy kata.."Aaron dah besar..kene biasakan ngk keadaan luar" baiklah mummy..hehehe..bye semua..bertemu kembali di lain cerita..Assalamualaikum :)


p/s: yea yea nak raya yea yea..nak duit raya!!

12 comments:

wahida said...

sekali hapdet amek ko baca n3 panjang lebar...hiks...anyway...aaron ttp comel!!

my-niezzareena said...

aaron mmg nmpk cool cam papa dia. nnt ada baby gurl, nmpk cumel cam mama dia lak.

Queen Of Late Comer said...

asal papa tgk mummy macam tuh... macam nak bakan mummy jek... papa... nak bakan maummy tunggu balik umah opah dulu....hahaha

sha a.s said...

pandai Hero hapdet belogg mummy!

..::SangRatoo::.. said...

wahida: hehhe..da..lepas gian..tak bagi can punya..!! :P

..::SangRatoo::.. said...

mama sherry: haa..tataula bila nye pulak..tunggu lagi dua tahun..hehehe..insyaAllah :D

..::SangRatoo::.. said...

queen: hehhehe..bukan apa..papa tak kenyang..steambot kan..heheh..karang mau idung die kemerahan cam badut..tanda alergic..eheheh

..::SangRatoo::.. said...

sha: mmg sudah diajar lagi dlm perot pasal blog-blog ni..hehehe..

wardah said...

terima kasih bg tudung mak long interprem ye mummy. ayon yg mata terbulat² nengok org ku gigit baru tahu! huh!

..::SangRatoo::.. said...

wardah: maklong..sebelum maklong gigit saya..mummy dah gigit adek kakal..hehehe

ct shah said...

aaron cute especially bila senyum.mahal tuh!:-).biasalh budak2 merengek bila bawa berjln.nanti he'll get used to it.

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: tu laa..die dh besar2 ni baru bwk jenjalan..tu yg cam "teruja" ngk orang sbb tak biasa..hehehe :)