Wednesday, September 22, 2010

"Indahnya Raya"

hehehe..senyum..sambil jari jemari menaip..

nak dptkan semula mood menghapdet..mmgla susah..apatah lagi jika cuti terlalu lama..walau baki cuti boleh bilang dgn jari..heheheh..raya kali ini biasa saja..semua serba serbi sederhana..cuma penambah seri..ada anak disisi..eheheh..comel comel..last year..si kecil masih duduk dlm perot..hehehehe...tak sangka..sudah 10 bulan lebih hero tu..rasa mcm baru je smlm beranakkan dia..heheh..

mari kite flashback raya dedulu saya sejak bergelar isteri dan kini mummy..hehehehe..sebenarnye nak buh gambar lain..tapi jadiklah..dari takde...saja wat penambah seri..ceria-ceria di Aidilfitri..sekali hapdet....nahh..berjela akak pose entry...nyeh nyeh nyeh..

Tahun 2008..

situasi adalah di Kg.Kerdas 3, Gombak...

Pertama kali beraya sebagai suami isteri..kihkihkih..jadi semuanya segar malar..insyaAllah..sentiasa segar sepanjang masa..heheheh..bila dpt pose..kemaen tak hingat org lain..sebenarnye nak buh gambar lain..tapi tak jumpa..jadi..ni je laa yg ada..oklaa tu kan..dari takde..hehehe



ouh..suami daku di belakang sekali..dua dihadapan masih jejaka dan teruna ketika itu (abang2 ipar saya)..yg no tiga..suami kepada sepupu kami..tema saya dan suami tahun itu adalah OREN..hehehe..



heheh..cam artis2 bergambar dlm majalah tak? mmg tradisi belah suami..kalau bergambar..harus beriya! hehehe..sebab..rugi tak pose kalau kamera nye rege ribu2.. :P ada cam kenal ke dlm gambar ni? biasala..donia kan kecik.. ^_*


konon gaya pendekar laa tu :P


ok..port amek gambar kalau setiap thn..mmg takde beza..cuma bezanya kaler baju dan cara penggayaan pose tu saja..hehehe..

opss..ni apa?hahaha..kira cam pose utk majalah..ada lagi..tapi cam tak "lalu" nak buh..elok utk tontonan peribadi saja..lebih manis begitu..hehehe


ada banyak gamba lagi..tapi tulaa..tak dapek den nak pose kan ...eheheh..sikit2 jadikla...

Tahun 2009

situasi adalah di Kg. Kerdas 3, Gombak...

Ouh...kali ni, gambar berdua..sebenarnye "bertiga"..heheh..beraya sebagai isteri sekaligus bakal mummy n papa...seperti biasa..gambar banyak..boleh wat album..tapi takdelaa sampai begitu ye tak..ehehehe...



gambar ni diambil oleh adik ipar saya..Nazmin Edura namanya..umm..terharu bila ngk gamba ni..sebab ada satu nyawa dlm perot saya..oh alangkah indahnye moment ini..bilakah ianya akan berulang lagi..gulp!! tercekik tulang..hahahaha~



ceh ceh..cam konon nak telan perot aku laa tu..heheh..

ada cam orang dedulu tak?bukan saya..suami saya..hehehehehe~ (kembangnye aku time nih).. :P

gambar ramai2..ni belah suami..ada jugak yg tak enterframe..nasebla..hehe
 
 
dgn baju yg sama..tapi dh basuh tau (kalau tak basoh pon bukan org tau..haha~) basuh basuh...selang sehari..saya n mr ajib balik JB..mak n abah serta adik beradik lain dh gerak dulu..jadi kami jumpa di sana..


dgn family2 belah mak saya di JB.. :)

ok..saat-saat yg dinantikan..lembaran baru..tahun baru..orang baru..

Tahun 2010

situasi adalah "MASIH" di Kg. Kerdas 3, Gombak...(perlu ke aku besorkan font masih tu) hehehe

Alhamdulillah..raya kali ini lebih berseri dgn kehadiran si kecil kami Aaron Ridzqy..ada maksud ye nama tu..selain saya mmg ske kat Aaron Aziz tu..maksud Aaron itu adalah pembawa cahaya atau terang..Ridzqy adalah rezeki..cuma saya olah utk seperti nama papanya..Ridzman..hehehe...



cam biasa..saya tetap menyeringai..dan Aaron?hahaha~ sangat sosah mau lihat dia senyum..


masa ni Aaron dah merengek mintak "milo"..selalu time ni dah tido..tapi larikla time tu sebab sessi bergambar...nak wat cemana sayang..pagi raya.. :)


hahaha..sangat suka gambar ni..Aaron Ridzqy bersama cousin Ariff Haikal..


bersama sahabat baik saya..merangkap bieras cam faizah poney..cam biasa..mak-mak tetap menyeringai..anak?hahahaha



ni kat umah PakNgah..pakcik suami saya..bergambar bersama sepupu2 belah suami ..ada cam kenal tak?hehehe..keciknyaa doniaaa...


gelagat bapak2 bersama anak masing2..heheh. :P


ni satu2nye gambar saya sekeluarga di pagi raya..ntah cemana..tak banyak..maybe sebab saya rajin melayan Aaron sehingga lupa sessi bergambar..sebab sudah tak penting..hehehe..saya perlu rajin melayan karenahnye..yg sentiasa nak "milo"..yg sentiasa kene cukup tido..yg ada time makan dan minum..jika tidak...merengek saja..hehehe~


baiklah..sekian saja edisi raya kali ini..insyaAllah..bertemu kita di lembaran raya tahun hadapan..hehehehe..

10 comments:

Pn S.O.F.I.A said...

co cweeettt laaaa....a'aa la akak cam lam magazine pun adew..hihi..cantiknyee umah tu..klasik laaa...chuke chuke..Selamat Hari Raya kak jue...

wardah said...

ah seronoknya berperut buncit berisi baby ek. bile lg? bile lg? hehehe.

..::SangRatoo::.. said...

Pn.Sofia: hehe..umah tu umah lama..dah seratus thnlebeh usianya..selamat hari raya jua sopieee :)

..::SangRatoo::.. said...

wardah: tunggu ko dptkan qalesya dulu la..pastu baru aku..ko giler? mau tetas jahitan kat perot ni..eheheh..tunggu 2 thn..insyaAllah..hehehe

ct shah said...

hai mama jue.selamat hari raya.wahh..bestlah umah kampung tuh,mesti byk angin masuk sepoi2 bahasa.pandailah awak ambik gambar,mmg mcm model magazine.ada cam kenallah yg sepupu belah najib tuh..tapi di mana ya??:P

Sue-Rya Qistina said...

Kak Jue: so sweet je gamba2 ni sume..mula2 beraye berdua (bby still lam peyut)..pastu raye bertiga plak..alangkah seronoknye bergelar ibu kan.. :D

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: hye mama eryn..heheh..marila bawak eryn..heheh..nak geget die..haa model magazine dewan pelajar..heheheh..takpon majalah kuntum..eheheh..kenal ke?huhu~

..::SangRatoo::.. said...

sue: ye sue..kalau kak jue ngk2 balik gambar2 tu..seronok sangat..dan cam tak sangka..heheh..satu gambar seribu maknanya.. :)

wahida said...

rumah yg sgt klasik...aku seperti mahu bergambar di sana...

..::SangRatoo::.. said...

wahida: meh laa..bulih beraya sekali..hehehe..sambil bergambar sakan! :P