Tuesday, October 19, 2010

"Menguntum"

Aaron dah genap 11 bulan aritu...maknanya..bulan depan die bakal sambut harijadi yang ke 1 tahun...yea!

Hari ni, bawak die gi cucuk kat klinik opis..injek chocal yg last..

Awal sampainye..macam gi opis jugak..kiranya Aaron pon gi keje juga..heheheh..mood hari ni cam biasalaa..mmg orang lain yg die tak biasa..akan ngk dia senyap je..muka masam je..hahah~..sekali kuar suara..mak aii..cam ada microphone belakang dia..beso betul..kuat plak tu..hehehe..

Selalu dalam kul 8 pagi..NekTeh dah bagi die bfast makan bubur nasik..disebabkan arini kuar awal, sebab nak jadi orang pertama jumpa doktor, bubur nasik tak siap lagi..susah hati juga sebab kesian kat Aaron nanti die lapar..tapi! sib baik mummy ada pemakanan lagi sehat dan bertenaga..kompem kenyang.."milo" cap gantung..

Tapi lagi sekali..hati mummy tak sampai hati..sian..cari jugakla kot² ada kakak kat pantry tu jual bubur nasi seperti kebiasaannya..Alhamdulillah rezeki Aaron..terus mummy beli dan papa ajak turun bfast kat ting 4..ada cafe di situ..sedang elok menyuapkan Aaron bubur nasik tu..mak long n paklong pun sampai..hehehe..sampai ke sudah..Aaron tak abis lagi..biasala budak..hehe..amek masa sikit..takpe..jumpa doktor pun kul 9.00 pagi..sib baik dah register awal² takdela terkejar² nak daftar..hehehe..

Lepas Aaron dah siap²...terus bawa ke klinik..masa tu die ok lagi..ceh..siap menguntum senyuman..sesekali menyeringai bila di agah..tapi tak lama..sebab ada orang yg die tak biasa ngk..mungkin alien bagi dirinya..heheh

Aaron Ridzqy! (alamak..Dear Zu dah panggey) ...

Masuk² je doctor sue dah menyambut dgn senyuman..hehehe..bla bla bla..dan dan elok je doc sue nak cek suhu..Aaron dah merengek²..die ingat doctor sue mcm nak amek die..hahah~..elok je doctor sue nak cek dada pon die dah nangis²..belom injek lagi..aduuyai anak mummy sorang ni..ni laa dek kerana tak terbiasa dgn orang ramai..ngk cam mummy..menyeringai je..very soSIAL..hahaha~

Ok ok...pastu cek tinggi die selalu ukur pakai tali ukur baju tu..apa ke nama nye ntah..kali ni pertama kali kene berdiri..lagipon die dah pandai berdiri..dah pandai pegang² dinding..hehe..kelakar..punyala die menangis macam doctor sue nak dokong die..ok dapat..75cm..umm..bertuah Aaron ikut papa..sib baik..Alhamdulillah..sebab apa mummy ckp camni..sebab Aaron kan lelaki..kene macho n tough like papa (puji sikit..untung² saya dpt sipi² RM500 bulan disember nanti)..hehe..kalau rendang..cam mummy..aduh letih laa..ok no komen..hehehe..masing² punya rasa.. :P

Kemuncaknya..time nak injek..ok setiap kali injek pon mmg mummy yg selalu pegang Aaron..papa kadang² je..mummy ni berani² kan diri je nak ngk saat kene cucuk..tapi selalu tgk jugak..cuma dgn hati yang meremang² la..hoh..kesian..tapi Alhamdulillah..setiap kali kene cucuk..die tak nangis pon..nangis sebab doctor cek saja..pelik betul..dah abis sesi cucuk.. terus bawak keluar..sementara papa masih kat dlm dengar penerangan dari doctor sue..

ok ok baby..calm down..mummy here..lepas pujuk dgn "milo" , Aaron ok..senyummm menguntumm..paling menguntum..tatau kenapa die ske senyum camtu..semenjak ada gigi..kelakar sgt..hehehe..cam pemalu bebenor le kata org johor..heheh..





malu kerr???

8 comments:

ZSqueenbee said...

ait senyum gatai tu..hihi..control machonye cenyumm ye..hihi...yay!! xlme lgi dia 1 tahun ye...aik hebatnyee xnanes kne cucuk nih...gud baby gud!! koat laaaa die...

wardah said...

hai lah menguntum nye senyuman kau ayon..nasib xikut ketinggian mummy.mmg nasib, pheww..

..::SangRatoo::.. said...

Zs: sopie..kalau nany cheras die kata..tu senyum mintak duit..hehehehe~

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hehehe..sib baik..tapi kalau anak girl nanti..biar cumil cam mummy..hahah~

ct shah said...

sweet jer senyum menguntum aaron.Good boy lah tak nangis time cucuk.dah nampak kemachoan dia tu.hehe

Sue-Rya Qistina said...

alalala...comei2 je dak bucuk ni..geram je mase pegang2 tangan dia aritu, dia tamo..huhu..baru nk dukung2 n main2 ngan dia..hehe..senyuman yg nakal tu!

..::SangRatoo::.. said...

Ct Shah: ni time die gud la..time die notty..makk aii..~

..::SangRatoo::.. said...

sue: die cam mummy laa..jual mahal sikit..jinak² burung merpati..makan ditangan..ku tangkap lari..ewwaaahhHHhh!!~