Tuesday, January 18, 2011

"Notty nye kamu"

*__*

tataula mana dapat perangai ni..saya rasa masa saya kecik² tak pernah pulak buat benda² ni..(eh ye ke?)..selagi tak dapat..hero tecik ni akan menyerang semahu² nya..kalau nak..nak jugak..ni mungkin ada perangai saya sikit..sebab masa mengandungkan dia..seboleh² nak jugak buah delima yg merah..yg putih tak layan..(hehehe..pesen ngader²)..

peel hero tecik ni maken lama maken notty..adoilaa..kadang² naik jugak hot saya..(takpe mummy simpan)..hehehe..tapi..kadang² menghiburkan hati..ummm..sayang anak mummy..ada sekali tu, saya dan Mr Ajib tengah gurau² dengan hero tecik..elok je Mr Ajib sakat dia..dan dia stare muka papa dia mcm nak makan..(geram la konon)..saya pulak duk gelak² sebab ngk dia macam ushar panas je muka papa dia..sekaliii..pap!! hoh bertepekk kene muka..

hahahah~...mummy kene tampar..aduhh..mmg rasa nak tergelak..+ terharu biru.. + terkejut..semua ada...ada setengah orang..buat² nangis..saya tidak..masa tu jugak tunjuk kuasa veto sebagai mummy..saya pok tangan dia kata "ouh notty nii..pok mummy nii..biasaaa"... (bukan tujuan nak marah..tapi pembelajaran..hehe)..ouh..masa tu hero tecik mula buat muka cumil sambil cebek..heheh sian dia..tapi hati saya kental...siap ckp "kalau buat lagi mummy pok seratus kali"..macam die faham je kan ayat seratus kali tu..heheh

semenjak dah berjalan ni..mmg suka sangatlaa berjalan..ok dah berlari..dah mula melompat..(eh..anak mummy dah setahun dua bulan rupanya..syukurr Alhamdulillah)..dah pandai ckp sikit²..kalau sebut papa..mmg seketul bunyik "papa" tu..yg besh..My Ajib ajar dia "kalau orang bagi barang cakap apa?" nanti hero tecik akan sambung "asihhh"..heheh..terima kasihlaa tu..belum pandai sebut dgn sempurna..tapi saya cemburu..sebab die lom pandai sebut "mummy"..huh..takpe sayang..take ur time..(sambil naikkan kening).. +___^

saya pulak suka ckp kat dia "nanti kite naik broom broom papa, kita pegi klinik, kita jumpa doctor, doctor bagi kite makan."...hero tecik akan sambung "ubat"..hahaha..mmg kelakar..sebab seketul je bunyik "ubat" tu..heheh..so far hero tecik mmg cepat tangkap apa² yg kita ajar (tu yg takut tu..kalau ajar bukan² ..huhu~ mintak dijauhkan)..

macam² lagila..cukup saya katakan progress hero tecik sangat memberangsangkan..Alhamdulillah..semoga die menjadi lelaki yg soleh nanti..insyaAllah..

***pic agak kabur sebabkan masih ada air liur hero tecik***
ni kes saya sakat dia..dan die gigit saya..nampak tak kesan gigi kapak hero tecik..adoilaa



***hoh..muka nyeee ada gumbire nyee punnn***

Aaron : mummy..nak kuda..
Mummy : ala..papa kan boleh jadi kuda..(hahaha~)

Assalamualaikum :)

11 comments:

wardah said...

ye, papa kan boleh jadi kuda. hahahaha. nak kena ayon ni kau 'hepp' kan mak long ye. siap kau nnt.

wahida said...

ko ni jue, anak gigit ko kecoh, kalau bapak dia gigit pesal ko diam? kahkah...

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hehe..sorryy maklong.. :P

..::SangRatoo::.. said...

wahida: da..bapak die tak penah geget aku..aku je geget bapak die..auwwwmm..grr..grrr..ngiowww~ hahaha

Sue-Rya Qistina said...

dah besar dah dia..bijak pandai plak tu..hehe..comel je dia..seronok kan kak jue, tgk anak membesar depan mata sendiri..dari bayi smpi la dh pandai berjalan...

rose said...

perhh sakit tu kena ggit... hehehe cute pic dia naik kuda.. nampak gg.. :)

sha a.s said...

ahahha..Hero ni m'ganas pulok skrg...sian mummy..patutla papa dia slalu duk citer pe'el Hero yg sorg ni....

rose said...

hot mummy.. i ada tag u.. hehee

..::SangRatoo::.. said...

Sue: heheh tulaa..seronok kan..

..::SangRatoo::.. said...

sha: hahaha..die dah mengganas..tak sabar nak jadik lelaki macho gamaknye..

..::SangRatoo::.. said...

rose: hehe...kiut cam mummy..okehh..tengkiu tag kite ;)