Tuesday, August 14, 2012

"Bersiri"

Assalamualaikum Semua dan Salam 25 Ramadhan :)



*amaran ye..entry ni banyak gambar..terajin plak*




Lagi bape hari je nak abis bulan Ramadhan ni kan..rasa sekejapp benar..amalan kita pun tak seberapa..tsk tsk..moga² Allah terima segala amal ibadah yang kita lakukan..insyaAllah..amin

Dalam bulan Ramadhan ni..ada macam² kisah dan ragam..antaranya ada beberapa kali saya berbuka kat luar..tiga kali bersama suami dan anak..asalnya nak cari barang² keperluan raya untuk si kecik tu saja..lepas tu nak berbuka makan Kenny Rogers *ouhh i juzzz loveee kenny rogerssss* mata bersinar²...dalam tiga kali tu jugakla..memanjang penuhnye..tsk..tsk..yela..sampai² je dah pukul 6 petang..for sure orang dah booked awal² kan..awak plak terhegeh² baru nak dtg book "sorry kak..dah penuh utk berbuka puasa..kalau akak nak selepas pukul 8"..tsk..mmg yg pertama dan kedua tu saya frust tanpa menjawab apa²..kali ketiga tu..takleh diam dah..bila itu jugak jawapan yang dorang tu berikan.."haii dah pukul 8 berbuka apa..takpelaa dik..akak cari tmpt lain".. mata bergenang²..:(

Akhirnya pusing punya pusing..dptla juga..kali pertama frust berbuka makan kat Teh Tarik Place, The Curve..kali kedua kat AEON Wangsa Maju, berbuka kat Secret Receipe..kali ketiga plak, berbuka Pizza Hut kat AEON AU..hummpphh..sebenarnya kalau ikut tekak Mr Ajib, die nak balik makan kat umah..tapi saya kan ada batu juga duduk dalam kepala..heheheh..nak gak makan kat luar..tak dpt berbuka kenny rogers..mesti makan luar jugak..huh *tegas ni* :P


Teh Tarik Place, The Curve
*suka benar die wat muka gelembong mcm ni*

Secret Receipe, AEON Wangsa Maju

Pizza Hut, AEON AU


IFTAR anjuran ofis tempat saya bekerja pun ada juga.Dan itulah kali pertama saya pakai jubah yang dibelikan oleh MIL masa beliau balik umrah..Mr Ajib pun 1st time pakai jubah..hehehe..sebabkan jubah saya pakai tu senteng, saya pakai stokin..sajalah sebab nak sesuaikan pemakaian jubah tu..stokin hitam takde..saya rembat Mr Ajib punye..hehehe....sempat saya berlawak dgn Mr Ajib.."nak nampak real..kite pinjam la beg tarik andalusia mak tu..baru nampak mcm balik umrah"..Mr Ajib pandang sinis..apa jenis lawak bini die buat agaknye..hehehe..ok..takdela nak buat pon..nama pon berlawak kan..hehehe..

 antara geng Divas yang bajet diva..hehehehe
masa ni Sally gelenyor tak dtg..linda plak tgh susukan baby Zandra :)

 ehh...kenapa Hasya kelihatan seperti "entiti" ni..kene panggil uncleseekers ni..hehehe :P

saya bersama ahli Divas merangkap biras @ beras cap faizah poney..



heheh..oh cukup pasal IFTAR dan berbuka sana sini..dalam bulan Ramadhan ni saya ada peel mengidam nak makan mcm²..mcm orang mengandung plak..hahaha..nak makan aiskrim..saya beli semangkok walls tu..bila time berbuka makan sesudu je..lepas tu tingin nak makan megi goreng yang anak² buah saya makan..nak sama mcm tu...tanak kedai lain..saya siap call Mr Ajib suruh call abang die tanye mana beli meggi goreng tu..sekali..hampaa..time pasar malam saja..time bazaar ni takdela kan..tapi nak juga rasa meggi goreng..saya suruh Mr Ajib belikan meggi goreng mamak..sudahnye die beli kat kedai melayu je..rasa pun mcm makan megi goreng tomyam..*nangis*..tapi abis jugak..hohohoh..lepas tu ngidam nak jejak kaki ke bazaar ramadhan..haih..ngader² betul lah kau ni..Mr Ajib tanye nak beli apa..saya cuma ckp "tatau..sampai bazaar baru tau"..hehehe..tapi tak beli apa pon..takat roti john ngan kuih muih..ngader² tak aku?hahahaha..

lepas tu..Sabtu lepas..ada satu keinginan dan mengidam yang ngader² saya dah tunaikan..apa dia?? yeee...jejakkan kaki ke Jalan Tar..whoa!!..sorang² ye..sangat aman dan damai..sebab kalau pergi dengan Mr Ajib..ok kecikkan font sebab beliau baca *payahh..sebab nanti kene balik cepat..ouh no no..i dun like* hehehe..mmgla..sebagai isteri saya mintak izin dan ajak² ayam juga..tapi sebab dah tau jawapan..takdela aku hampa dan keciwa sangat..hehehe ..terfikir saya nak pakai kad touch and go dan sanggup reload RM20 dlm kad beliau..tsk..terbang duit kite...huhu~

Mr Ajib dan Aaron hantar saya ke stesen Sentul Timur..sebabkan dah lama tak naik choo choo train ni..mmg gugupla saya..hehe..sebabkan tanak buat barisan jadi panjang gara² aku terhegeh² nak tekan itu ini bagai nak beli token..sib baikk ada kad touch and go jadi penyelamat..yeee cuma swipe saja yee...tapi kalau dah lama tak naik choo choo train..kesilapan swipe kad itu mmg perkara biasa..huhuhu..malunyeee..siap nak marah kat kaunter.."i dah reload ye RM20 tadi kat stesen minyak..mcm mana tak boleh nak access?"..sekali org tu tolong.. "cik ni boleh ni.." ouhh tu je mampu saya luahkan..bila ngk tangan die swipekan kad tu..*ouhh aku yg salah..demmm*..heheh tapi kite ini org berbudi bahasa..kite ckpla juga "terima yeee..sorry "..hahah sambil jalan laju² naik tangga..  :P

Sampai saja di Stesen Bandaraya atau dikenali sebagai SOOOGGOOOO..ramainyee umat manusia..perlbagai bangsa..mmg 1Malaysia u olls..eehehe..saya sampai sana dalam pukul 10.30 pagi..sedar tak sedar pukul 4 petang baru saya gerak balik ke rumah..Mr Ajib ambil di stesen yang sama..selama 6 jam di KL..mcm² ragam dan manusia saya nampak..hehe manusia mmg penohla kat Sogo tu kan..sampailaaa ke Jalan Tar..mmg jalan sorang² tu kelihatan boring..tapi kalau ada benda nak beli..takdelaa boring sangat..dan saya lebih fokuslah dengan tujuan ke sana..hehe..kalau ikutkan stail saya berjalan..takdela sampai 6 jam tu..sebabkan ramaiiinye manusia tu yg pergerakan jadi slow..

ni bahagian baju anak²..
sempat snap curi²..dosa tak?erkk

sale sale sale..tapi saya rasa biasa je..
saya tak jejak pun kat GF tu..lemass!

di kiri kanan dalam Sogo tu..ada je orang duduk..dgn anak²lah..warga emas..yela..agaknya keletihan..bulan Ramadhan kan..tapi saya sianla tengok anak² yang kecil tu..takde yg menangis..semua nangis sana sini..rimas agaknye tengok orang bersesak²..tskk..takpela..parents tau apa yang terbaik utk anak² mereka kan..


*masa ni kat Stesen Bandaraya..saya dah nak balik*


ni lagi satu fenomena yang saya tak boleh terima..especially utk parents yg ada anak² kecil..pleasee and pleaseee..pakaila kad touch 'n' go tu..sian saya ngk..anak² kecil terpaksa bersesak ikut parents beli token..panas ok..

*dah dalam choo choo train sambil wat muka bajet*

pastu..tadi saya rajin nak cek kat nuffnang saya..nuffnang pun dah berwajah baru..hehehe..tak sangka..dari 50 sen aritu..dah naik 25sen..walau saya punya bukan mcm blogger tegar yang lainn..takat CPC je..okla tu..hehehe..tu pon dah buat saya bersyukur..sapaaa nak bagi kan..hehehe..sikit² lama² jadi bukit..Alhamdulillah :)



tengkiuuu Nuffnang
muah 800 juta kalik!! (ceh ceh ni..kipas lipas ni) :P
kesimpulannya *kesimpulannye ini yang ko ckp..berjela ok*..hehehe..itu sajalah cerita saya dalam bulan Ramadhan ni..harapan saya agar kita semua diberi peluang untuk menyambut Ramadhan yang akan datang..jaga diri semua..Assalamualaikum :)



14 comments:

wardah @ fie shah said...

Kesimpulannya, banyak betul kau berjalan bulan puasa ni kan! Hahaha, Yayen buat pipi gelembong nampak tembam gila. Kekeke.

Anum said...

comel sis pakai jubah

Riri Yoorin said...

waa best yee

ieda said...

COMEL JE SEMUA PAKAI JUBAH TUU DIK
malam abaya yeee ..
haa si kecik tuu pun comel .. geram lak tgk ;)

fairus said...

CANTIIKKKKK JUBAH..

SangRatoo said...

wardah: kite punye agenda biras² ni mcm maaaanaaaa?????

SangRatoo said...

Anum: comel?hahah tengkiu..sib baik Anum kata comel..sebab kak jue rasa mcm tgh peknen 8 bulan..hehehe

SangRatoo said...

Riri: heheh sesekali..besh juga tau Riri :)

SangRatoo said...

Ieda: tak jugak kak Ieda..kiteorang yg saja² nak plan..tu pon last minit..ada gak member² takde jubah..hehe yg kecik² mmg mak paksa pakai.. :P

SangRatoo said...

Fairus: hehe tq tq..mil kite yg belikan.. kalau tak..mmg takde sepasang langsung pun :P

dwaty said...

Tema jubah hitam erk? Lawo... Semoga amount nuffnang terus naik

Noli@Ibu Wafa said...

comeynye mak mak ngn anak2 itu..selamat hari raya ;)

chinta... said...

adess..naik juling chinta membaca n3 sangratoo ni..tapi sonok...mak aiii ramai giler org kat sogo kan..chinta kalau jalan sorang2 mati akal terus..nak gak ada teman..

Cho Zila said...

banyak gak tempat makan kat luar.. suami akak tak suka makan kat luar masa ramadanni.. tuler kadang teringin gak yerk...
sekarang jubah mcam2 pesenkan.. geram2 pulak tengok...