Thursday, July 10, 2014

"Cara mudah nak ke MATRADE"

Assalamualaikum Semua dan Salam 13 Ramadhan :)

Sekejapan saja masa berlalu.Alhamdulillah kita masih merasai bulan ramadhan tahun ini.

Ok.Sempena entry sebelum ini..berkenaan Vendeur Festival tu..hehehe..aku nak bagitau korang satu² nya public transport yg mudah nak ke sini selain bawak kereta atau naik taxi adalah..BAS!

Untuk yang nak datang sendiri naik kereta ke moto ke lori ke..hehehe..ni map dia..kalau korang google pun boleh saja.

sumber: Google
aku tak pandai nak explain..korang ngk sendiri je la ek..hehehe
Ok.untuk u olls yang nak datang naik public transport iaitu BAS..silalah gunakan alternatif ini di Stesen Titiwangsa.Dulu² aku penah naik bas kat situ..dulula..masa lom kawen..hihihi..masa tu MATRADE baru beroperasi kat bangunan baru kat Jalan Duta ni lah..sebelum ni kat Wisma Sime Darby..Ouh..rinddunyaaa Wisma Sime Darby dulu..huk huk huk :P


Sumber: Laman Web Rapid
so, inilah route bas tu dari Titiwangsa membawak ke Solaris Duta Kiara. 

Sumber: Laman Web Rapid
ok.yang nak drive sendiri pun bolehla ikut map ni wat reference..ahaha jangan korang ikut jalan bas pulak..karang kene saman. hohohoh~

bas ni akan jalan ikut laluan yg kaler hijau tu :)

ok.dari tadi bas..bas bas..babas bagai..nombor bas apa daa? hehehe..(gayah sangattt)..choii..ok ok nombor bas adalah Bas Rapid U618.  no leng seng..no city linear..no bas mini..no bas sekolah..only bas rapid tau.. :P

Ok.Jumpa Sabtu Ahad ni.insyaAllah..Bye!

"nyerongen nyerogen jugerrr...moh kite berame"



3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best gak naik public transport kan

SangRatoo said...

Nurzakiah: haah..sesekali ye tak :)

Anonymous said...

Nak tanya. So maknanya dari titiwangsa GU terus cari bas yg akak ckp tu then cakap je nak ke matrade. Betul tak? Then bas rapid tu kena guna kad rapid ke duit?