Thursday, August 19, 2010

"Daku kembali...

Salam Ramadhan yang ke sembilan harinya...Alhamdulillah..kita semua masih dipanjangkan umur untuk berpuasa kali ini..amin :)  (biasala..lepas motivasi..)

Ok..hari ni baru ada kesempatan nak mem blogging..dah dua hari aku mc..sebab demam selsema..hish..takleh bla dgn dua perkara tu..tapi tulaa nikmat yg Allah beri pada kita..nikmat?yelaa..nikmatnye selepas kita sembuh..kan lega..

Dua hari duduk rumah..mmg seronok melihat anak besar depan mata sendiri..dah besar anak mummy ni..bila pangku2 dia masa nak "milo" kan dia...uihh..dulu kecik je..yela..takkan maken kecik kan..badan boleh tahan..masyaAllah...sampai orang kata..dah separuh dari mak nya..hahah~ nak kata aku mentot laa tu..chet! hahah~ ok..tapi sian..die pun terkena tempias demam aku..cuma leganya..die tak selsema..dedar saja..tapi cepat baik..yelahh..die masih "milo" dalam usia 9bln kini..Alhamdulillah..aku masih produktif dari segi pengeluaran..cuma skang ni..dia dah campurlaa dgn susu tepung..sebab aku cam malas je nak pam siang2 hari ni..nak lagi time2 puasa ...

Semalam masuk kerja..aku gi dengar ceramah kat MITI..by Dato' Dr. Fadzilah Kamsah yg glemer tu..besh ..sangat besh..sampai sekarang ayat dia yg masih aku ingat.. "kita boleh berdoa dgn Allah macam2..boleh mintak banyak2...tapi Allah akan tunaikan apa yg perlu dan mampu utk kita"...ummmmmmm...sangat mendalam maksud tu..jadi..utk aku juga..dan kawan2 semua..kita bersabar ye...kalau apa yg kita mintak tak dpt..mungkin sesuatu itu tak perlu..ataupun..lambat kite dpt..insyaAllah..baik yg kita mintak..baiklah hasilnya..kadang2..kita tak dpt apa yg kita mintak..tapi kita dpt bahagian lain..jadi sesama la kita bersyukur ye..amin...

Ok..yg ni tak sangka jugak dpt..sebenarnya kalau boleh nak mee kolok..kihkihkih..tapi dapat ikan terubok masin..ok original from SARAWAKIAN..naik belon tau..thanxs to MRSZZ n husband sebab ingat pada kak jue..oklaa tu kan..syukur...yg penting bukan benda yg kita dpt tu..tapi ingatan yg tulus ikhlas..terima kasih pada kamu berdua..semoga dipanjangkan umur , dimurahkan rejeki yg halal dan bahagia hingga ke akhir hayat..juga dikurniakan baby-baby yg cumil..

Abis daaa ayat... ASSALAMUALAIKUM..sehingga bertemu kembali..renung-renungkan..dan selamat beramal~

4 comments:

my-niezzareena said...

ha.... awk demam eh. patut la bersawang skit blog awak tu. hehehe

wahida said...

"kita boleh berdoa dgn Allah macam2..boleh mintak banyak2...tapi Allah akan tunaikan apa yg perlu dan mampu utk kita"...
berfikir sejenak...mendalam maksudnya...

..::SangRatoo::.. said...

mama sherry: yelaa..bersawang2..berhabuk2..berkeladak..hehehehe...selsema kite..

..::SangRatoo::.. said...

wahida: da..dalam kan maksud tu..um...aku pun terus berfikir sejenak bila pertama kali mendengarnya.. :)