Monday, August 23, 2010

"Patot arrrr"

Dua tiga hari sebelum aku demam minggu lepas tu..Aaron asik dedar je...nasib tak meragam..cuma sesekali die merengek..cam nak manjer2...nak kene pelok2 camtuu..pastu die baik..alih2..masa aku demam selsema..die dedar semula..aku fikirkan die berjangkit dari aku.. (punca dari papa die yg membawa virus itu)..

Ok..baru2 ni die dedar lagi..aku pon cuak jugak..asal asik dedar je badan die..tergerak hati nak gi klinik..tapi biasalaa..orang sekeliling asik kata..ala takpe..takyahla..apala..bla bla..aku kuatkan hati..cekalkan semangat..fikir positif..dan iakan saja apa dorang ckp..malas nak fikir..nanti aku panas hati..hahaha~

Weekend baru ni...aku balik cheras..seronok kite! hahaha..~ ok..mr ajib tak balik sebab nak kemas bilik yg kitorang tido tu.. (tapi ma balik cam takde apa pon pa..hehehe)...ok..ok..bersih..takde habuk..hehehe..tengkiu pa..Ahad petang..bertambah seronoknye sebab sepupu2 aku semua dtg berbuka puasa di rumah..sambil tu kitorang celebrate besday mak yg ke 25thn..ouh..besday mak sebenarnye hari ni..tapi kitorang sambut awal (ok petang ni balik keje..nak wat 3G kat mak) hahaha~...kitorang sambut sekali besday mak ngan adik aku Amirul yg ke 91thn..tapi Amirul takde..sebab kerja..malam tadi baru gerak dari cheras sampai gombak dlm kul 10.30mlm..wahh..dah berani bawak Aaron kuar malam2..hehehe..

The best part..semua cousin2 aku yg sama2 preggy ngan aku thn lepas..masing2 bawak anak..ok..rumah kat cheras jadi cam Taska ..sebab penuh dgn barang2 baby..penuh dgn baby..dan mak2 serta bapak2 baby..hahaha..ok meriah sangat..seronok..tak sabar tunggu time raya berkumpul..hehehe... :)

Utk Mak..selamat hari jadi Mak..diana sayang mak..terima kasih kerana melahirkan diana..terima kasih kerana membesarkan diana..terima kasih mak..i luv u..dalam hati diana ada taman utk mak ..muahh!!!

Ok..berbalik cerita dedar dedar tadi..patotlaa die kerap dedar je badan..rupanyaaaa..hehehe..si manje ni...tumbuh gigi..hehehehe..patotla asik ketapp mulutt je..pastu..kalau hisap susu botol..die tuis2 je puting susu botol tu (ouh..nasib tak buat kat "milo" aku)..uwaaa..kompem sakit!!..pastu..die tak ske senyum..mungkin tak sedaplaa gusi die..heheh..Alhamdulillah..anak mummy dah tumbuh gigi..hehehe...gigi bawah ok..nasib bukan gigi atas..kalau die tumbuh gigi atas..ouh..kompem kene sagat ngan benda2 yg tembaga atau emas..ni fatwa dan adat dari belah suami..tataulaa kenapa perlu buat begitu..sian..tak sanggop kite..



umm..Aaron muka sebekk..hehehe

Umm...dah cuba kupiah ni..dan sangatla padan..cumanya..Aaron suka cabut..maybe die rimas..aduyai..cemana nak beraya ngan kupiah..hahaha~ dah pesan kat Aznee..tolong belikan..carik kaler hitam..


ada cam ciri-ciri imam muda tak?hehehe

10 comments:

aznee said...

jue, apsal kopiah putih yg aron pakai 2 dh same dgn kepale kakal? kakal br 3 bln. hahaha. ni kakal ikot pale ibu ke abi die ni? ;p

muke aron dh sejibik cam ajibun. ;)

..::SangRatoo::.. said...

aznee: hahaha..aaron pakai pon dah ateh nun..adek kakal siap tutup dahi lagi..sebab tu nak suh belikan yg mcm maroon tu..

dah sejibik?abis..mesin nye aku..dakwat nye papa dia..hahahah~

Sue-Rya Qistina said...

wah2..dah besar anak bujang kak jue ni ye..aritu nengok kecik lagi..ish2..kejap je mase berlalu kan..pasni da dpt kaki, puas la nk melayan..hehe

ct shah said...

hehe..kebanyakan baby mmg akn demam bila nak tumbuh gigi.tapi alhamdulillah eryn x penah demam bila tumbuh gigi.cuma skrg suka ketap2 gigi atas dn bawah jer.tak taulah dia wat cam tuh geram saje2 ker @ nak tumbuh gigi lain lagi.aaron nampak cam imam mudalah pakai kopiah.alhamdulillah,sejuk perut ibu mengandung.:-)

my-niezzareena said...

insyaAllah... berkat doa mama dan papa, aaron boleh jadi ustaz mcm Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.

..::SangRatoo::.. said...

sue: haa....tula..kang tetiba je ckp "mummy..aaron nak kawen.." ouh..cepatnye masa berlalu :)

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: tu laa..tapi sib baik gak die dedar tu cepat baiknye..risau gak..sekali tumboh gigi daa..lepas tumbuh gigi ni..terus takde dedar2 dah..alhamdulillah..sejuk perot ku..moga2 ilang sekali bekas2 operate ni..hehehe

..::SangRatoo::.. said...

mama sherry: insyaAllah..moga2 begitula hendaknya..aminn :)

Sue-Rya Qistina said...

Kak Jue:

haha..mmg pun..pejam celik pejam celik, dh beranak pinak kite2 ni sume kan..hihi..btw, klu gusi dia still bengkak lg, ade gel yg bagi kurangkn bengkak tu..x ingat ape ke nama dia..try la..anak sue dulu gune yg gel tu la..

..::SangRatoo::.. said...

sue: ouh ada gel eh..takpe..nanti kak jue cuba mintak kat klinik kalau die cam meragam..so far alhamdulillah die tak meragam.. :)