Tuesday, December 28, 2010

"Mayang Sari, Port Dickson"

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Sabtu dan Ahad baru² ni, telah membawa kami ke Mayang Sari, Port Dickson (formerly known as Port Dickson Beach Club Resort)..segala hal² booking kami serahkan kepada biras kami yg lagi satu..sebab die cekap dengan hal² kewangan (kerja bank gitu)..hehe..kami adik beradik ipar duai biras segala cuma pakat bagi duit saja..Bukan lepas tangan, tapi kekangan masa dan anak kami masih kecik (alasan ke arr?) hahaha~

Kami bertolak hari sabtu dalam pukul 10 pagi dan sampai kurang dari 1tengahari jugak..sepatutnye boleh sampai lebih awal..tapiiiiiiiii...dek kerana cuti sekolah masih berbaki, belum pun kami lepas tol seremban sudah jem..membawak ke jalan masuk Teluk Kemang, masyaAllah..kereta bersusun²..tapi nasib baik hotel kami bukan ke arah teluk kemang..lega..tapi kenderaan mmg banyak..

umm..seronok bila dah sampai..sebab boleh rehat (walau tak bawak kereta..saya memangku Aaron yg nak kemam "milo" je) aduhh..lenguh segala badan..hehehe..Apartment kami di tingkat paling atas sekali..masuk² je dah terpana..wah..luas..cantekk..dengan kaki yg masih lenguh..saya dukung Aaron dan naik tangga ..rupa²nya Apartment kami jenis Duplex (3 bilik kesemuanya)..mmg luas..dan yang best..kesemua bilik tidur ada bilik air..tak perlu susah² nak share..hehehe...2 bilik tidur di atas (termasuk master bedroom)..dan 1 bilik tidur di bawah + kitchen + living room + balcony..tiba² saya mcm verangan kalau dapat rumah mcm ni..siap dah fikir nak wat renovation (halo halo..ni kat PD ok..bukan rumah sendiri)..hahaha..terus terpadam awan² verangan tadi..hehehe :P


Kami semua pergi dengan 3 kereta masing²..so, ketiga² supir  tadi agak letih..so, bini² supir (heheh) decide tapau saja makanan utk lunch tghari tu..kami semua memahaminya..hehe..walau ada yg dah siap² nak kuar (sambil jeling fie)..heheh termasuk saya! (gelakkan diri sendiri)..Lepas lunch, kami banyak berehat di dalam apartment..sambil melihat² panorama di luar..mmg syok la..saya mmg suka laut..dari zaman anak dara mmg suka pegi laut..suka snorkling..scuba je belum cuba..kene amek lesen dulu..hehe..pulau yg saya teringin nak pegi..pulau perhentian..iieeee verangan lagi..beshnyee.. lain² pulau yg saya dah jejak, pulau pangkor (byk kali)..pulau tioman (byk kali)...pulau sibu (2 kali)...pulau kapas (1) kali..pulau redang (1 kali)..pulau manukan (1 kali)..umm maybe ada pulau² lagi yg saya dah jejak..lupa kite..hehe..urat banyak putus..

ok..petang..Aaron dah bangun tido..dalam pukul 5.30ptg kami siap² nak terjun kolam..heheh..dengan baju mandi Aaron yg saya dah beli awal² wajib saya lunaskan apa yg saya dah plan dari rumah lagi..tak boleh tidak..heheh..cuaca agak redup..(mcm nak hujan)..angin tak usah nak kata..beshhhh..hehe..sampai² je kolam..terus saya basahkan kaki Aaron terlebih dulu..yela..takut die teruja (ke saya?) hehehe.. ok semuanya sangat menyeronokkan.. mari kite layan gambar di bawah..hehehe


ni ler Mayang Sari, PD..apartment kami bahagian atas (duplex)..

Akram dan Faris bersama Arief Haikal bobot..hehehe

budak² ni dah tak sabar mandi kolam ni..tapi sempat layan Dora The Explorer..


sebelum terjun kolam..amek gambar dulu kat beca nih..mummy nak lepaskan gian ngidam :P

Aaron Ridzqy at pool.. mummy yg seronok lebeh..

kan dah kata..mummy yg teruja lebih.. :P (mmg tak pro sapa amek pic ni..nampak bobot diriku ini..dem!)

hehe..mama zizi (baju hitam) takut air..


bila kala malam mengambang..hehe....kitorang wat aktiviti bbq..hehe..besh besh..ni satu² nye aktiviti tambahan utk memeriahkan suasana..


orang² kuat BBQ..dari kiri anak sulung (paklong ayen), anak no 2 (pakngah abob) dan anak no. 4 (uncle najib)..ni nama² panggilan utk anak sedara masing²...anak no. 3 dan 5 tiada sebab belum kawen..hehe



tu dia....ni lah barisan orang² kuat di belakang tabir bbq..melantakkk je keje..ni la BBF..penah dengar wording ni..?selalu bff kan..hehehe..Best Biras Forever :P


nyum nyum..dap dap.. mama zizi & mummy jue tgh melantak

pose menarikss dari mummy jue & ibu fifi..
mak² menyeringai..anak? nan hado..heheh :P


bila dah kenyang..kite tido!!

saya mmg penakut naik lift..pegila mana² bangunan yg ada lift..saya mmg cuak..tapi kalau takde lift..merungut sebab naik tangga letih..


ummmm..malu kite nak syakap..umm..er..


saya kan..er umm..masa genap setahun sebulan aritu kan..umm..err


saya dah pandai jalan! yes yes..yuhuuu..

 suka saya bila anak saya dah pandai jalan..walau kadang² tu melayang je badan dia nak imbang badan..hehe..tapi kelakar..progress die normal seperti baby² yg lain..Alhamdulillah..semoga anak saya sihat sejahtera..apa² pun Aaron..please..jangan nak melompat pulak..jalan pun belum stabil ok..hehehe..

Overall..saya boleh katakan..percutian biras² yg kali pertama ini..not so bad dan menggembirakan..bolehla..dari takde program..tak gitu..hehehe..lain kali kite plan baikkkk punyaaaa..hehehe..

sekian..wassalam..  :)





12 comments:

ZZnoor said...

awk, kat mane ye tmpat ni? pd area mane ye?serius sy xpnah gi..even org seremban. hihi..nice place..

sahromnasrudin said...

bestnya BBQ tue..mesti sedap kan...

Mama Arissa said...

beshnya mummy jue g picnic..nk join same la...hehehe

NM02 said...

dah lama berhajat nak ke mayang sari. tapi asyik tertangguh dan bertukar arah.. sebab ramai kata tempat ni ada momok... betul ke mama jue?

tapi pool dia bessssaaaarrr kan!!! kite suker..

wardah said...

haa???ade momok?Alhamdulillah kita gi aritu takde momok kan mummy. takut adhek.huhu.

yeahh dah boleh jalan maka mummy saya pon terlebih mengah kena kejar. yeahhh

..::SangRatoo::.. said...

ZZnoor: er tak hingat plak batu berapa..tapi bukan ke arah teluk kemang..hehe

..::SangRatoo::.. said...

sahrom: kalau takde bbq tu..mcm takde maknenye percutian tu..hehe..

..::SangRatoo::.. said...

Mama Arissa: lets jom jom.. :P

..::SangRatoo::.. said...

NMO2 : momok?err..tajutt kite..tapi so far Alhamdulillah takde pulak..sebab pengurusan disitu agak bagus..tak campur adukkan orang islam dengan bukan islam..contoh:peralatan bbq..dan kebetulan apartment yg kitorang duduk, rumah kepunyaan seorang dato' yg serahkan kepada management Mayang Sari khusus utk org Islam saja..(thats what our biras told us) hehe..tapiiii pool die mmg syiokkkkkkk..besarrrr punyaaa..hehehe :P

..::SangRatoo::.. said...

wardah: selalu ckp bilaa Aaron nak jalan..sekali..nahh amek ubat..tak larat nak ikut...mmg kompem kurus (tapi kurus ibu jari kaki je)..hahah..cemana tu?

ct shah said...

haha...mmg penat sket bila anak dh pandai jalan.diorg tak mau kena pegang sbb sebok nak explore benda2 disekeliling.sabar sajelah.eryn skrg bukan jalan,dia lebih suka lari.hadoii..mmg hazab nak mengejar.tapi samalah,omaknyer tak kurus2 pon.tensi2...:p

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: ye..eksen sungguh bila kite nak pegang tangan die..siap tepis..hehehe..tensi tensi..tak kurus cemana ni??huhu~