Thursday, December 30, 2010

"Tahniah MALAYSIA"

Assalamualaikum dan Selamat Pagi..(pagi ni menaip..terujaa)


heheheh..

Saya bukanlah pengulas sukan yg baik..ngk sukan pun jarang²..kadang²..hehe..malah..diri sendiri nak bersukan pun berkira² hari nak membuatnye..(males la katakan)...

Tapi..tapi!! malam tadi..saya ngk bola..PIALA AFF tu..masa lawan kat Malaysia..saya tak nengok..sebab tgh tidurkan baby saya dlm bilik..jadi, cuma telinga saya je dapat menangkap suara² Mr.Najib dan abang² serta sepupu sepapat beliau dari kejauhan..(kat ruang tamu le)..

Malam tadi, saya nengok dari mula sampai pengadil tiup wisel tanda tamat permainan..masa tu saya rasa mcm sayalaa orang paling lega..sebab saya tanak dah pihak lawan tambah jaringan lagi..(ouh no no no)..mmg semua teruja..paling teruja baby saya..sampai dia pun asik² angkat tangan sambil sebut "hooooooooo"..kononnye sebut gol laa tu..hehehehe...(bagus bagus..ikut papa..rajin bersukan maen bola ok..jangan sampai injured pastu kene operate lutut cam papa juga..ouh no no no)..

Permainan malam tadi, boleh saya katakan terbaik dari Malaysia..cuma ada sorang dua yg saya geram mcm nak maen sorang² diri je (ouh nama?tak hingat)..saya cuma ingat Safee dengan Fahmi je (hero nii sebab die banyak tangkap bola)..cuma dua jaringan je terlepas..(die dah ada aweks ok masuk ni --> http://www.jejariruncing.blogspot.com/)
Walau takde dua hero kembar malaya yg ensem tu..(rasanya akibat injured)..Malaysia tetap membuktikan mereka BOLEH!!..heheh..cayalah..dan yg bestnye..yg buat saya teruja lagi...saya baru dapat tau pagi ni..rupa² PM dah isytihar ESOK CUTI! yeaaa..yeaaa...(esok balik kampung..yea yea..balik kampung )..

tak jauh pun..cheras nun kat taman desa baiduri..hehehe..

bertemu kembali... :) insyaAllah

6 comments:

Ati Masrif said...

hebat fahmi kan..

macam jepun pun ada..
kak ati dah gi blog awek dia..
bertuah minah tu..huhu

..::SangRatoo::.. said...

kak ati: mana blog awek die?mana?mana?hehehe..bertuah badan..cuci kaki je lepas ni..hehehe :P

sahromnasrudin said...

hebat khairul fahmi dan safee..sebab tue entri terbaru sy letak pic safee..dia mmg penyerang yg tersangat hebat...

..::SangRatoo::.. said...

sahrom: hehe..ye..die mmg hebat..saya rasa MALAYSIA patut berbangga dgn pemaen seperti mereka berdua..yg lain bagus juga..cuma jangan MUDAH LUPA dan CEPAT LEKA.. :)

aznee said...

jue, ayat tu cam cemburu je... no budu in my house.. hahahaha

..::SangRatoo::.. said...

aznee: aku takleh cemburu lebih..dah ada suami..dosa besar..haha..cuma kagum je..