Tuesday, February 08, 2011

"Cerita Campur Aduk"

Salam semua..

saya kembali bertugas..sebenarnya hari Isnin lagi dah kerja..tapi mood nak hapdet blog tak mari lagi..hehe..ada cam habuk² dan sarang spider sikit..sian..eh pijat pun ada? apa kes..hahah~

seminggu lepas bercuti..saya tak kemana pun..Mr Ajib bekerja..jadi saya ditemani anak bujang saya di rumah mak di cheras..masa cuti raya cina..Mr Ajib ke Tapah memancing ikan..biasala..hobi yg tak boleh disekat²..takpelaa pa..ma izinkan..hehe (pa dah pegi pun)..siap pulang dengan membawa buah jambu..hoh sedappnyerrrr....

seminggu duduk rumah..mmg bosan jugak..tapi adalaa aktiviti yg saya buat..petang² dengan ditemani abah selaku tuan empunya kenderaan..ditemani emak..dan adik perempuan ku (jogginglaa konon)..kitorang ke TASIK kat Tun Hussein Onn tu..cantek situu..siap ada ikan²..beso² ikannyerr..


belakang tu adalah rumah² atau bunglow² yg tgh naik..umm..nak beli bumbung pun tak dpt..dapat ngk jela..hehehe


hari Sabtu sebelum minggu cuti panjang tu, jenjalan kat Jaya Jusco Balakong dengan mak dan adik lelaki yg nama Amirul..tak beli apa pun..takat makan² kat Kepsi..pusing² sampai sakit kaki..lepas tu balik..sempat jugaklaa bagi Aaron maen tea pot dgn kuda² yg pusing² tu..hehehe..muka takde satu riak pun..samaa jerrr..(tatau nak kata..suka ke apa ke)..hehehe..tapi bila nak balik..tanak bangun..adoilaa anak mummy sorang ni..hehehe..



masa ni tgh tunggu oder Kepsi sampai..ok..Aaron bawak bekal nasik sendiri..tapi die makan jugak ayam Kepsi..hehehe..




hoh..tu laa Uncle John (amirul)..tgh gelut bersms dgn endut die..menyampahh..hahaha~



nany Jamaliah setia menunggu cucu..takut cucu jatuh katanya..padahal saya yg ikut pusing sekali dgn kuda² tu..heheh (pening kiteee)

betul tak?muka die ada satu riak saja..samaa je..tataulaa..kemon Aaron kemon..cuba ikut mummy..hehehe..menyeringai hokeyy..
bila nak balik..menangis takmo bangun..takkan mummy nak beli tea pot dengan kuda² tu..??tea pot kat dapor umah nany ada banyak..kuda² nanti mummy suh pakcik² jadik kuda ye..hehe..


bila di rumah..takde supir² nak bawah jenjalan..saya layan tv..nak ngorok (tido bahse jawa) pun cam boring..nak hapdet blog..laptop takde..berukben je ada..tu pun dah tinggal nyawa²..siannn..hehehe..harapkan laptop makcik sedara yg datang aritu..sempatla hapdet sikit² hehe (tengkiu cik non..cik non janganla baca je..komenlaa sekali kat sneyy)..hehehe

agak² dah bosan melampau..bila anak bujang saya ngorok dengan lena..saya pun mula buat sesuatu..saya ke dapur..buat kek..hehehe..ok u olls boleh kujung ke blog saya yg lagi satu..ada entry di situ..saya juga jelaskan kenapa blog itu wujud..rajin² silalah singgah http://www.jomkedapor.blogspot.com/

baiklah...nanti blog kawan² semua saya singgah ye..terima kasih

wink!

9 comments:

wardah said...

seperti ada chemistry la kita ni. kakal pun naik benda alah tu juga. (dah nama sepupu kan) hehehe

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hahah..sepupu sepapat!

NM02 said...

kita pun tgh amek mood nak hapdet blog. swing sungguh mood minggu nih

..::SangRatoo::.. said...

NM02: ye la mama sherry..nak dptkan mood mula² tu..payah benor!

Sue-Rya Qistina said...

Kak Jue, amatlah payah nk nengok aaron senyum bile bergambar..huhuhu...but he still look cute!

..::SangRatoo::.. said...

Sue: ye sue..sangat susah..cam mahal bebenor..cuba ngk mummy die..menyerongehhh jerrr.. :P

Sue-Rya Qistina said...

tu yg buat sue rase nk cubit je pipi dia kuat2..mummy aaron mmg murah ngan senyuman...kita serupa! ngeeee~~

ct shah said...

nape ayon muka serius jer..hehe..takpe..ayon ttp ensem.wah,pandai awak masak kek ek.ada lagi blog masak2.leh lah ambik resepi nih.:p

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: muka ayon tu mmg takleh diubah lagi..cam apak die..seriusss je..heheh..silakan..silakan..sama2 kita mencuba! :)