Thursday, February 10, 2011

"Junior MasterChef"

Inilah rancangan feberet saya..walau dah ulang 3-4 kali pun saya sukaaaaa sangat ngk..kecik² lagi dah pandai uruskan dapur..tak kekok pegang pisau...buat kek..buat pastry... masak ayam, daging..macam² lah..pandai plak guna oven..fuh...cuba kite..choiiiii!!! pegang batang mancis pun dah kene sebat dengan penyangkut baju agaknye..(mentaliti)..tapi maybe sekarang dah berubah kot..(er...maybe)...

Tapi saya suka betul ngk dorang..ieeee.geram rasa macam nak cubit²...pandai betul dorang masak..saya? saya pun tak advanced macam dorang..yelaa..walau masakkan dorang dah tentu kebaratan..tapi kenapa tidak pada anak² kita? ataupun..kenapa tidak masa kite kecik² dulu kan?

ok..lupakan itu..dalam rancangan tu..saya paling ske peserta ni..nama die Zoe..teringat masa sorang judges tanye "how old r u Zoe?"...dan budak comel tu jawab "um eight" (dgn slang australian tu)..ummmmmmmm..rasa mcm nak ulang part tu banyak² kali..comellllllllllllllll..

***sumber dari google***
ni yg dah terpilih dalam top 50..tu si comel Zoe pakai topi pink..alaa..comellllll die paling muda sekali..


***sumber dari google***

masa Zoe menyagat ni..saya teringat..kalau saya kecik² sure kene debik dgn mak.."jangan main!"..hehehe
tapi sayang..Zoe tak masuk dalam final..takpe dear...next time ok! muahh



***sumber dari google***

haaa..ni laa budak² comel yg masuk dalam senarai final..hebat dorang smer ni..kalau memasak..kalahh saya!! hehehe.. (ni pengakuan nih)..yang saya paling ingat..baju biru lelaki itu adalah Pierre..yg tengah² dua org tu..kembar nama Issabella dan Sofia..cute jee..depan duduk baju purple adalah Lucy..yg lain saya tak berapa ingat..boleh je carik dlm google ni..tapi cam males plak..hehehe..tapi tapiii..budak perempuan yg baju kuning berdiri tu..sebijik mcm muka adir ipar saya..hehehe..sama!




dan..inilah juara Junior MasterChef tu..
ISSABELLA!

umm...seronok kalau ngk dorang masak..kite pun jadik semangat..mulalah pasang angan² nak masak itu ini..nak buat kek itu ini..pergh..up lagi..nak buat masak utk 50 orang makan..ok up lagi..nak buat catering...heheheheh....tapi bila dah abis cerita..jadik malas..abis cemane? heheheheh...ngeeee ^___*




6 comments:

wardah said...

ala, ingatkan Cassy aka Cik Kim yang menang.

ZZnoor said...

ha? awk dh jump into climax? huhu...tp ok gak, isabella yg menang..so jack n her will meet in d final?? mantop!!
sronok tgk diorg ni, sbb mrk sgt positif even compete each other. the cutest participant, lucy, princes pastry.. hihi.
episod smlam best! blue & red team!! haha!!

ct shah said...

cam best jer.nak tgk jugaklah budak2 memasak.boleh jadi penguat semangat utk saya praktis di dapur sendiri bila masuk umah nnti.:-)

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hehe..tidak ye :P

..::SangRatoo::.. said...

zznoor: ye tapi saya lom ngk part isabella menang dlm tv..selalu je miss..hehe..tapi cte ni mmg best..even dorang compete each other masih lagi boleh support pada lawan masing²..beshhh!!

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: ye..samalaa cam kite...seronok seronok..