Wednesday, February 23, 2011

"You Think You Can Dance"

saya takde susur galur keturunan berdarah penari istana..mahupun penari kebudayaan di IB..hehe..tak tak..cumanya..saya mmg minat..tatau kenapa..saya lebih suka kepada tarian tradisional..mungkin kerana lenggok tarian yg lemah lembut walau saya sendiri menari keras batun..saya tak lemah lembut pun..teehehee  ^__^

bila saya belek² album..rupanya saya mmg minat menari dari kecik lagi..dari tadika..masa tu saya duduk kat kuarters polis di Kem P.P.H..yg kini dah tukar nama Kem PGA..kat cheras..ye..apak saya polis..masa tu beliau polis hutan..sekang dah jadik polis bandar..ehh..polis trepik..abahh!! (sambil tabik hormat)..teeehheee

satu²nya tadika yg ada kat kem masa tu ialah TABIKA KEMAS..hehehe..saya belajar situla..dari 5-6 tahun..(tsk tsk..rindu betul zaman kanak² riang ria)..nama cekgu saya ialah..Cikgu Zah..die garang wooo..dari saya anak sulung..membawak ke adik saya yg bongsu..die jadi cekgu kami lima beradik..wah..hebat tak..semua penah kene penangan cubitan cekgu..alahhh..dulu kene cubit cekgu..takde apa..tanda kite nak pandai..zaman skang..anak kene kutil sikit dah naik mahkamah..kelasss!..teeehheeee...

Cikgu Zah dan lagi sorang cikgu namanya Cikgu Ani laa yg mengajar kitorang tarian..ni utk aktiviti luarla..nak lagi kalau ada majlis penyampaian hadiah nanti..selain tu..ada berlakon²...wahh..saya kalau benda² mcm ni mmg ke depannn..tapi time belajar..takat jadi pelajar biasa je..tak dpt pon hadiah pelajar cemerlang..teehheehee

gambar² kat bawah ni saya menari masa terlibat utk majlis penyampaian hadiah dan penutup bagi murid² tabika kemas tahun 6..

tu saya..yg rambut cam cina jinjang tu..tangan straight je..penari IB pun kalah tau..teehheehee..ni tarian zapin namanya..depan belah kiri..nurul niza (hye alang..)..depan saya belah kanan..rosnani..sebelah saya belah kiri..tak ingat..so tatau nama sapa..teeehhee.. sampai sekarang yg tidak lost contact ialah alang (kan ada FB)..yg lain² masih belum berpeluang.. :)

ok..ni tarian pom pom..saya belah kiri no 2..yg tengah kibas pom pom mcm bagai nak rak..siap pandang bawah ..gigih tu..yg saya masih ingat lagi..depan tgh tu..adalah nazri syariff..sebelah dia..nurhafiszan amat senun..(hye apisss)..masih lagi berhubungan..cuma jarang² dan kadang² :)


 ok..ni mmg ada kes haru sikit..sebenarnye dari mula lagi..saya tanak berlakon..sebab gara² watak diberikan ialah ibu kambing..tanaklaa saya..pujuk punya pujuk..yelaa budak masa tu kan..saya berlakon jugaklaa..sebenarnye saya nak watak ibu harimau..kisah kononnya..ibu kambing kehilangan anak kambingnya..masa tu pulak..anak kambing telah menyelamatkan anak harimau akibat dihempap kaki dengan pokok..so dorang jadik frensla..ntah mcm mana..ibu harimau datang nak membaham anak kambing..masa tu laa tiba ibu kambing datang merayu (sayala tu)..teehheeee..saya yang pakai rantai emas tu..nampak tak..ok jangan taktau..saya tengah menangis di sebalik topeng ibu kambing..sebab baju tu panas dan gatal²..tteehheeee...mmmbbbeeekkkkk!!!~

ni plak gambar² masa saya menari dengan kawan² ofis..semuanya ada bakat dan minat yg sama..umur tiada halangan..status bukan penghalang..tapi masa ni..saya belum kawen..teehehehehe..masa ni tgh menjadi tunangan orang...




tapi skang dah tak menari dah..ttehhehehe..sebab..takde baju² yg muat utk penari size saya..hahaha~..masa menari dulu pun..banyak pin baju kene pakai..ngeee~ 

bila terkenang² macam ni..rindu plak nak ke zaman kanak² riang ria tu..tapi tidak mungkin...kenangan tetap kenangan..rindu dengan kawan² sekolah tadika..kawan² sekolah rendah..menengah..masa belajar dulu kat college..kawan² ofis lama..rindulaa kawan² semua..nak jumpa..tatau bila..kerana kekangan masa dan kehidupan kita masing² yang telah berubah..cuma dapat..doakan kawan² semua..menghadapi kehidupan ini dengan lebih baik..dan berbahagia dengan keluarga tercinta hendaknya..amin..

6 comments:

ZSqueenbee said...

woooo best tuuuu "so u tink u can dance"...saya bersama en somi suke je layan rancangn ni sme gak dgn american idol..hihi..suke tgk diaorg nari..ye kak jue lu kn penari..hihi ayu gitew..kite pun dh pencen..en somi xmo bg..

wardah said...

nasib baik bila dah besar dapat watak puteri santubong. kot dpt watak nenek kebayan, meraung lagi la gamaknye kau. hahaha

AEDAN said...

Darah seni dah mengalir dan mendidih dalam badan sejak dari kecik lagi...
apa yg penting..
"Dalam badan ada setan....!!!"

..::SangRatoo::.. said...

Zs: hehehe..ha sama la sopie..dah takleh dah..walau en somi mcm tak kesah je..tapi dah sedar dari lamunan..hikhikhik...

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hahahaah..no komen no komen~

..::SangRatoo::.. said...

Aedan: setanla ko ni bang..hehehehe..patutnye ko protect aku masa tu..hahaha~