Monday, June 13, 2011

"Saja Flashback"

Assalamualaikum semua...

Tataulaa nape..hari ni mcm nak flashback..masa ke sabah dulu..hikhikhik (gataii)..baru takat pegi sabah dah mengelenyor kan..yela..masa mula² sampai di Sabah tahun 2006..kami pergi ramai2 sebab ada ekpedisi ke gunung kinabalu anjuran ofis saya..masa tu saya ngan Mr Ajib..tgh hangat bercinta.. (ptuihhh).. tahun 2008 saya pergi berdua je ngan Mr Ajib..sebab hanimun..kami pergi tmpt yg sama masa bercintun dulu..(cehh porahh)..

jom layan picas!

Tahun 2006


saya menyeringai di suku hampir ke puncak Gunung Kinabalu..
mmglaa sijil penyertaan tu dpt..tapi saya bengang kat Mr Ajib sebab die dpt sijil sampai ke puncak..tak adil!
sebab dialah punca saya turun sama² ke hostel.."yang..b rasa sesakla..jom turun bawah"
itu dialog die dgn saya masa kami semua tgh dlm perjalanan ke puncak gunung..sebab cinta punya pasal..saya pun ikut die turun..cehh! lepas tu..boleh plak die dpt sijil sebab dorang salah print nama..

pesan utk adik² semua..jangan ikutkan hati masa bercinta ye..kelak tak dpt naik ke puncak gunung kinabalu berserta sijil..(ada kene mengena ke?) ngeee~

hye Ja..ni sama² dalam bot otw ke Pulau Manukan..

kami ramai² di pintu gerbang Pulau Manukan..hehehe..

cantek chalet ni..tapi makan ratus² malah sehingga beriban satu malam..tak mampu kite..amek gambar jela hai..

ni kat hot spring..hehehe..hye kancing kirappp~ (yg buat peace tu)

Tahun 2008


manisnye hanimun..hehe..
kalau tahun 2006..kami dpt amek gambar kat gunung kinabalu..masa ni pulak kat Sabah Park..dapat amek background je..tapi sebab dah lewat sikit..Gunung Kinabalu dah kene tutup dengan awan..kabus bahh..


kali ni kat bot..kami berdua..gagah Mr Ajib nak amek shoot yg menarik sebab bot ni laju gilos!


haa..dah sampai kat Pulau Manukan..punyalah setting kamera pinjam tu letak atas tiang² utk amek gambar..sampai lupa nak letak tepi tikar tu..haih~ spoil betul..


heheh..masa ni ada org amekkan..sebab takde plak tiang atau pokok nak letakkan kamera tu..hehehe..


ok..kalau tahun 2006..kami amek gambar berdua kat bawah chalet je..tapi time ni..kami amek kat atas sikit..chalet yang sama! sebab..boleh letak kamera kat satu sudut tepi tangga tu..sian kami..takde org nak amekkan gambo..heheheh

MOTIF?

takde apa pon..saja je..mcm kat tajuk entry..saja flashback...manalaa tau..kot² ada rezeki saya dgn Mr Ajib nak ke sabah lagi..yg bestnye..ada budak tecik yg terselit antara kami..hehehe..

Aaron Ridzqy nak ikut mummy ngan papa gi Sabah? :)

20 comments:

fazilzura said...

amboi2, nk g honeymoon lg ker?

* beb , ko tny kt fazurybeuteq.blogspot.com kan , nape x email haku

chichi said...

kak ju pasni bertiga..pastu berempat dan seterusnye..ahakss

..::SangRatoo::.. said...

fazilzura: mak aihh..aku kelupaanlaa..nanti aku email kau..tunggguuuu

..::SangRatoo::.. said...

chichi: hehe..insyaAllah..tunggu adik Fana keluar dulu..hehehe :P

wardah said...

pergi bertiga untuk dapatkan yang keempat. haha

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hip hip horeyyyyy :D

ct shah said...

wah,bestnyer gi sabah.pulau dia cantik.romantik tul u all ni.ni ada can nak tambah 5 terus!uppss..terlebih sudah.:p

Nadnadnadiiiiii'ku said...

hehe.. comel je kak ju~~~

munna said...

teringin nak ke sabah..ntah bila sampai ke sana...

sha a.s said...

sweet moment ya Jue......xkn ilang dek zaman...eheh

..::SangRatoo::.. said...

munna: insyaAllah..ada rezeki awok..sampailaa ke sana :)

..::SangRatoo::.. said...

sha: heheh..takkan luput tarikhnye dlm memori :D

Nazri Razra said...

Sronok pi Sabah ni.... naper opis kita tak wat lagi pi ke Sabah ni?.. Kalau buat, gerenti ramai yg nak pi.

ZSqueenbee said...

eee gedikzz nye mommy juju ni..hihi..romantikkknyeeee..jom hanimun lgi..hihi

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: seronok kan..hehehe..mesti ramaiiiiiiiiii :P

..::SangRatoo::.. said...

Zs: hahaha~ gedik² membawa bahagia..

sahromnasrudin said...

uniknya sabah ini pd pandangan sy ialah jambatan tamaparulinya huhuhhh

..::SangRatoo::.. said...

sahrom: betul tu..sabah terkenal juga dgn jambatan tamparulinya.. :)

NM02 said...

hati kita pun tertinggal di sabah. ahaksss... gatai...

..::SangRatoo::.. said...

NM02: ehh..orang langkawi dah balikkk..yea yea yea..daim..yea yea..heheeh..