Tuesday, June 07, 2011

"Program Bersama Rakyat"

Assalamualaikum...

haih...semacam je tajuk entry saya kan..yela..dah laa lama tak update..tiba² update tajuk macam ni..saja nak buat gempak? ouh no no..tak kuasa mak jemahhhh (bak kata jozan) hikhikhik..

Saya kalau borak² dgn Mr Ajib..selalu bergurau mcm ni.. "ma ngk..anak kita mcm orang ada²"..(maksud saya..bukan saya ni orang kaya..sila baca abis ye).. "kadang² mcm orang istana pun ada..susah betul kita nak bawak dia kat luar..mcm orang istana..nak jumpa rakyat ada hari² nya..ada pantang larang...itu takleh..ini takleh..yelaa..ma kan kawen dengan keturunan istana..ma ni orang geladangan je.." ceh ayat..hehehe (sengeh jap)  :P

kadang² Mr Ajib kata saya merapu..kadang² dia diam je..(tanda malas nak layan saya lah tu)...hikhikhik..ok..Mr Ajib bukanlah orang istana pun..cumanya......yela..saya susah nak bawak anak saya ke sana ke mari..sebab tu anak saya tak mesra dengan orang..tapi..kalau pandai amek hati..senang sangat..betul tak maklong fifie? hehehe..

Sabtu baru² ni..saya ke FRIM, Kepong ada perlawanan netball anjuran KOSWIP..yg beshnye..buat pertama kali saya leh bawak Aaron..Tq Pa..muah lebiu..kiranya..ni pertama kali Aaron mencemar duli lah..hehehe..maklumla..orang istana..hikhikhikhik..dalam kereta..saya terfikir² jugak kalau Aaron meragam nanti..mulalah otak saya ligat berfikir apa preparation yg saya perlu buat jika dia itu dan ini..Alhamdulillah..sampai abis perlawanan die ok saja..siap "dance" lagi dengan untie oni & untie sally..kemaen..yelah..awek² ramai keliling...yang penting..pagi dia kene bagi bfast...dalam kul 10 pagi..dia MULAI mintak "milo" ..saya kene sua jugakla..sampailaa die tertido di bawah rimbunan pepohon itu..redup je masa tu..tapi tgh padang ..terik..hikhik..nak dekat 12tghari..die bangun..bagi dia makan tghari..lepas tu rehat jap..mandikan dia..gitulaa rutin harian..walau kat mana..kene punctual..

walau game aritu saya setakat simpanan..tapi saya puas hati dan seronok..dapat bawak Aaron ngk dunia luar..hehehe..nah..sesekali keluar..gi FRIM ..ok laa tu..heheheh..

Gadis Litar???
sorang je gadis kat sney..hehehe

Bapa² Mithali...aicehhhh~



Aaron bersama Betty  :)


Tahniah..kami juara :)

dan terimalahhh~
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

"org istana" keletihan selepas "bertemu rakyat"..hehe..
sian anak mummy..muahh luv you baby :)


16 comments:

wardah said...

HAHAH mencemar duli sampai ponek la. ye, dah panas sikit oklah Aaron siap duk atas riba tanpa disuruh ye. Good boy! Mak Wong ♥ u!

chichi said...

kulaan..berdiam ajaq..apa habar..

ieda said...

hermmmm aaron dah keletihan .. :))

ina said...

Ampun tuanku, sembah patik harap diiiamponnn...heheee
Payah anak keturunan raja2 ni..

anak lelaki jangan perap..nnt dia suke memasakkkk jerr berebut periuk plakk..kekeke

NM02 said...

letih jumpa rakyat la tu. banyak bual bicaranya kot. hehehe

..::SangRatoo::.. said...

wardah: makwong..makwong..hahaha~

..::SangRatoo::.. said...

chichi: akuk khabar baik..ada dik rumah..guringan ajaq..hikhik

..::SangRatoo::.. said...

ieda: hehe..letih..padahal bukan buat apa pon..banyak maen :P

..::SangRatoo::.. said...

ina: hahaha kak ina..karang i murka baru tau..eh..aku kan org geladangan je.. tak perap dah..dah sampai dah waktu die bertemu rakyat..hehehehe..

..::SangRatoo::.. said...

NM02: mama sherry..die keletihan..penat melayan karenah rakyat jelata..ampun tuanku..hehehehe~

munna said...

ADUHAI...DAH LAMA TAK MAIN NETBALL...SEJAK BADAN DAH BOOLAT TAK LARAT DAH

AEDAN said...

Ampun tuanku...sembah patik harap di ampun....Patik berak mencangkung..!!
Bukankah memang keturunan ISTANA sbb Bondanya dulu pernah jadi "PUTERI BULOH"....
Naik patah pinggang hamba menjulangnya...(Time tu ada Pinggang lagi...)ha...ha...ha....

..::SangRatoo::.. said...

munna: hehehe..ni pun kadang² mengah..tak larat dah..

..::SangRatoo::.. said...

aedan: ko jangan sampai aku murka bang...aku buang negeri ko nanti..heheheheh~

Nazri Razra said...

Saya sokong semangat kesukanan puan. Kita boleh!

chinta... said...

ala2..cian dia kepenatan ye...