Friday, August 12, 2011

"1 thn 9 bulan"

Assalamualaikum semua..dan salam 12 Ramadhan..

Aaron Ridzqy...
(hari ni genap kamu 1 thn 9 bulan sayang)

Dua tiga hari ni..ada saja yang terjadi kat kamu..tataula apa punca..cumanya, mummy lebih fikirkan kamu yang sedang aktif.."takpelah" dalam hati mummy berkata begitu.. nak buat mcm mana kan..

Bila balik dari kerja...lebam kat dahi..esok nya..luka kat kaki.. lusanya..ada benda tercalar kat kepala..umm baiklah..kamu mmg sangat aktif..mummy cuma mampu senyum je bila org bercerita tentang perihal kamu..yelah..mummy di ofis sebuk bekerja...manalah nak nampak segalanya..mummy pun bukan nak anak mummy jadik perfect segala..tapi pelik kan..bila orang kata "tataula kenapa jadik mcm tu?" dan bertambah pelik bila orang kata "die takde menangis pun"..hehehe kebal barangkali :P

  Mummy faham kondisi kamu yg dalam stage sangat aktif tu..cumanya..mummy terfikir² juga kalau ianya terjadi semasa dalam jagaan mummy..(sebulan tak abis berckp kot) Alhamdulillah, so far takde..tapi kalau mcm situasi skrg (kejadian 2-3 hari ni)..tiba² semua jadi "ala takpe..budak tgh besar".... "ala biasalaa tu..budakk"...

Baiklah...asal kamu tak patah riuk..sudeehhh....  :)

p/s: Mummy doakan kamu jadik anak yg soleh..taat kepada ibu bapa, tunaikan perintah Allah S.W.T ye sayang..sejuk perut mummy lihat kamu tiru gaya papa solah...kalau ngk azan kat TV1 tak kedip² mata..dan kamu tau itu azan..siap tadah tangan..tapi belum abis doa kamu dah "aminnnn"...hehe..takpe..belajar slow² ye sayang..


mummy & papa ♥ u Aaron Ridzqy

 

8 comments:

rose said...

huhuhu.. dh besar laa ank bujang sorg nie... b gud boy yer aaron..

Nazri Razra said...

Biasa la tu bebudak aktif.. Itu namanya budak pandai sb dia xplore macam2. Luka2 tu biasa je.

ADAN + LINA said...

Tengah Melasak...
Bila Aktif bermakna akal dia berjalan..lagipin anak LELAKI memang melasak aje kejanya...!!!

..::SangRatoo::.. said...

rose: yee..udah besar..banyak akalnye..hehehehe

..::SangRatoo::.. said...

nazri: ehhehehe tulaa..sib baik tak patah riuk..budak lelaki kan.. :D

..::SangRatoo::.. said...

Adan: betul tu bang..budak lelaki mmg melasak jela kerja..ikut bapak die dulu gamaknye.. :P

http://hazawahida.blogspot.com/ said...

mcm muka jue lah Aaron :)

..::SangRatoo::.. said...

haza: ye ke?hehehe..ada setengah kata muka ajib..takpela..mana² pun boleh..sebab dari pencetak yg sama kan.. :P