Friday, August 05, 2011

"Yes"

Assalamualaikum dan Salam 5 Ramadhan :)


Yer..setelah lama verangan nak memilikinya..akhirnya saya dah dpt..Alhamdulillah..TAHNIAH kepada kengkawan yang betul teka soalan semalam..hehehe..parcel yg saya order semalam tu..adalah kelambu khemah..yg bulat tuu..yg lagi satu tu..takyahlaa saya tunjuk..hehe..baju biasa je.. (tapi saya mungkin perlu ambil tindakan jika ianya besar dari saya sebab ada "orang" lain dah try dulu) hehehehe..

Berbalik pada cerita khemah kelambu tadi..ok sila klik sini utk nak tau  cerita sebelum   tapi waktu tu..saya belum dpt nak beli lagi..sebab bila discuss ngan Mr Ajib die kata tunggu next month la baru kite beli..saya angguk..janji dpt khemah tu.. lagipun masa tu..gaji bulan 7 belum lagi..heheh..mana dtg ongkos kan :P

Masuk bulan 8..yes yes..saya dah menggeletis nak beli..puas saya google semula link link khemah kelambu yg saya percayai dan yakini..akhirnya saya buat satu pilihan dan terus call owner..kalau ikutkan ada lagi pilihan yg lebih murah tapi kebanyakkan harga adalah lebih kurang saja.. terus saya call owner Kelambu Kreatif Marlia Yaya  (tq Marlia..saya sangat² berpuas hati) pada hari rabu..dan Alhamdulillah semalam dah sampai..petang sebelum balik kerja, sebab teruja sangat saya terus bukak dlm surau..wahhhhhhh amazinggg (ok tipu je tak ckp camtu pun)..best best..yg kelakar..saya tak reti nak tutup balik..puas saya godek² nak lipat mcm sun shade dlm kereta..(adehh mana sama bentuk)..rasa nak nangis..terus call Mr Ajib.."pa..ma dah bukak kelambu..tapi tak reti nak tutup..cemano arr?"..hehehe..Mr Ajib kata...cuba cek kat dlm sarung beg die tu takde ke cara² nak simpan..a'ah la..takde pulak..sepatutnye perlu la ada kan..

Tiba² saya teringat..terus kuar dari surau dan duduk tmpt balik dan mula godek internet..akhirnya saya jumpa..mmg agak lampilaa kan kalau dah baru 1st time nak lipat..mmg terlipat² tangan dan jari jemari saya..hehehe..dek kerana teringin bebenor kelambu khemah ni..tanak kene geget nyamukkk..kenelaa gagahkan juga..finally..terus simpan dalam sarung..cumanya..takla secantek dan kemas masa mula² dpt..hehehe...



***cara² lipat & simpan kelambu khemah***

-credit to google-

cumanya..saya kesian kat Mr Ajib..die tido bawah tergaru² kene gigit nyamuk..sian suami saya.. saya ingat kalau ada rezeki lebih saya belikan dia kelambu khemah size single nanti..tapi agak susah nak dpt size single ni..kebanyakkan yg jual size king / queen saja..

baiklah...mari kite lihat model² kelambu khemah yg saya dpt malam tadi..seronok benarr anak bujang saya..die ckp "mummy..masuklah..camping" ok ok..



sorry kualiti gambar kureng memuaskan..pakek henpon cap nyin nyang nyun nyang :P

ok..sampai pagi tadi..kelambu tu saya biarkan mcm tu je..kemas kat bahagian dalam saja..rajin tak saya?yeeee..saya mmg rajin..hehehe :P

sekian..

Assalamualaikum :)




24 comments:

Sue-Rya AQ said...

wah..bestnye..nnt nk beli jugak la..mesti kakak n ayish suker..tp rumah kite xde nyamuk..kekeke

ina said...

yey..betull...tahniah..dah dapat kelambu. Harap nyamuk-nyamuk tu berhijrah kat tmpt lain.

Sian..meleleh2 air liur nyamuk tu tgk dari luar je..tak dapat gigit aaron dah...hehehe

fazilzura said...

lor kelambu ker? wakakakak ku ingtkan hape..

kalau le aku beli, kompom koyak punye, anak haku dh membuas sgt2..

Anum said...

bestnya sis
lepas nie x de la kena gigit nyamuk lagi kan

saLLy sWeeT said...

jue... ko x tutup balik kelambu tu... jgn balik nanti dah ada lobang untuk nyamuk masuk...hahah
untuk baju untuk dipakai masa bebuka pose matrade tu... akk rase ko ptt saman... pastu org yg nak disaman pon dah lari balik kg...hehhehe

wardah @ fie shah said...

bagus Jue. balik nanti Kakal boleh main lg dgn Aaron mcm semalam.

'Adik Kakal masuk!'

Hahaha

..::SangRatoo::.. said...

sally: itulah aku runsing gak..rumah tu ramai tangan..mmg aku tangankan sapa² yg buat tu..hehehehe

..::SangRatoo::.. said...

sue: hehe..kalau berkeperluan..haruslah beli..utk keselamatan..hehe..contoh balik kampung raya nanti? hehehe

..::SangRatoo::.. said...

ina: ye ye..meleleh nyamuk² tuu..keluar dari kelambu..abiss! hehehe

..::SangRatoo::.. said...

fazilzura: hehe zura..anak aku belum buas lagi..tak lama lagi la tuu..mmg akan koyak..heheh

..::SangRatoo::.. said...

anum: ye anum..no nyamuk..no no :P

..::SangRatoo::.. said...

wardah: ko dengar kan? arahan die tu nampok TEGAS..heheheheh

ieda said...

best kan .. akak pernah ada dik .. x lama lepas tuu koyak dahhh huhuhu

..::SangRatoo::.. said...

ieda: tu yg runsing tu kak ieda..nak jaga bukan senang..ramai tangan..hehehe

Schaz said...

best jugak ade kelambu camni la kan...nnt dh ada baby senang, sgt sweet mcm tido dalam khemah..;) sronok je tgk..

Nazri Razra said...

Bagus pakai kelambu neh. Nyamuk tak masuk cuma satu je.. kalau tido buas, memang cepat jahanam sebab kain cepat koyak

wahida said...

mcm camping dah nok...

..::SangRatoo::.. said...

Schaz: hehehe..saya setuju :)

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: tul tu nazri..nak tido mmg kene sopan santun(boleh ke?) hehe..tapi kalau kite jaga..org tak tolong jaga..susah gak..rumah kawe ramai org...haii.. :D

..::SangRatoo::.. said...

wahida: semenjak dpt kelambu ni Da..malam² asik camping je aku..hehe..

chinta... said...

huhuhu...nampak best je...ak tumpang sekaki bley???ekekekkeke...

NM02 said...

amacam?




best tak?

..::SangRatoo::.. said...

chinta: jom jom..jangan kata sekaki..sebadan pun bulih..heheheh

..::SangRatoo::.. said...

NM02: mama sherryy....


ummmmm



beshhhhhhhhhhhhhhhhhh :D