Monday, August 22, 2011

"Magic"

Assalamualaikum semua dan Salam 22 Ramadhan :)

Syukur ke hadrat Ilahi yang kita semua masih dapat bernafas di bumi ini dan dapat menunaikan ibadah puasa...
Sekejap je rasanya kan..dah nak mood raya..Saya pasti..kawan² saya..especially geng² divas..dan juga kawan² yang lain..tengah senyum hari ni..

Sebab apa?sebab hari ni dah masuk duit + bonus..Alhamdulillah..actually semalam lagi dah masuk duit tu..tapi hari ni..macam MAGIC plak..kejap je susutnye..hehehe..apa nak buat..beryukurlah dari takde kan..tapi mmg agak peninglah kepala duk tolak itu ini..dan bertambah pening lagi..bila tengok BALANCE..magic betul...heheheeh..

Tapi kurangla sikit beban bila dapat bonus tu...lepaslah untuk duit raya (sob sob)..lepaslah untuk duit nak balik kampung..(huhuuh)...lepaslah untuk belanja baju anak (baju sendiri takde..uwaaa)..hehehe..dalam pada kite rasa susah..jangan lupa ada lagi manusia yang lagi susah dari kita..

jadi...marilah bersyukur..dan jangan lupa bersedekah di bulan mulia ini ye u olls..(pesanan ini turut ditujukan pada diri sendiri) .. dan yang penting..jangan lupa buat zakat ye..


bye..dan Selamat Berbuka Puasa

p/s: tengah menunggu 6.30 petang utk bergerak keluar dari office..IFTAR di Istana Budaya :)


8 comments:

ZZnoor said...

bersyukur tu mampu ubat sume rs gundah lantaran rs yang kurang cukup..kan jue?alhamdulillah...nice entry.

wardah @ fie shah said...

bersyukur lah kita..at least ada dari takda. tapi magic nya dah surut hari ni. mana hilang? sogo maybe..haha

Anum said...

yezaaaaaa bersyukur kan

sahromnasrudin said...

ALHAMDULILLAH..

ada juga bones kan..bersyukur atas kurniaan NYA..

IB?? saya tak jejak situ lg huhuhhhh

..::SangRatoo::.. said...

ZZ: ye betul tu..sekurang² dpt mengurangkan beban.. syukur Alhamdulillah :)

..::SangRatoo::.. said...

wardah: tak cukup tu..Jalan TAR, IKEA, Maju Junction, Cheese Nan, Istana Budaya..ha mana lagi?mana lagi? hehehehe

..::SangRatoo::.. said...

Anum: yeessszaaarrr :)

..::SangRatoo::.. said...

Sahrom: ye syukur Alhamdulillah..kalau tak kerana IFTAR ni..saya pasti antara yang tidak pernah ke IB..hehe :)