Tuesday, August 09, 2011

"Ringkasan Hari Ini"

Assalamualaikum semua dan Salam 9 Ramadhan :)

Saya cuma akan buat entry kali ini dalam bentuk point ye..

1. Setelah dpt kelambu khemah..Aaron suka sangat duduk dlm bilik..senang mummy nak pantau (eh..mummy pun duduk dlm bilik jugak ke?) haieepp..hanya orang tertentu je tau..hehehe

2. Rasa sebak dan terharu baca entry mengenai Talib dan Norma..ini betul² kisah cinta sejati..semoga Norma cepat sembuh ye :) saya mmg mengikuti kisah mereka..*credit to Moon yg selalu update*

3. Takziah dan Al-Fatihah buat keluarga di perkampungan orang asli dalam kejadian tanah runtuh di Cameron Highlands..(teringat masa kecik² dulu selalu pegi sana..dah besar² ni teringin pulak nak pergi sana bersama suami dan anak tercinta..tapi takuikk pulak..ngeee)

4. Bila baca paper hari ni..pasal Dr Jasmina yang lahirkan anak kembar 4 (dua laki dua perempuan) setelah menunggu selama 7 thn (Alhamdulillah)..saya duk pegang² perut..hehehe..rasa syok nak mengandung balik..tataulaa mengidam apa pulak..sebelum ni duk mengidam Buah Delima..tapi............ im on diet (ok sila muntah semua)

5. Ouh..berita gembira buat semua penjawat awam khususnya (saya jugak)..kite akan dapat bonus RM500 ye minimum..apa?sikit? jadiklaa kawan²..dari takde..bolehlaa buat tambah duit nak beli daging ke..beli ayam ke..duit raya anak² ke..beli baju utk anak² ke?nak bayar itu ini ke..tak gitu.. :) Alhamdulillah.. selalu saya cakap pada kawan²....jangan BONCAH² ye duit tu..hehe (pesan utk diri sendiri juga)

6. Tak lupa juga..welcoming drink (ni masa berbuka nantila) utk kawan saya Juju yg dah kembali bekerja setelah coti 3 bulan.."ko mmg mcm Kim Kardashiam..serius..aku hampir² terkeliru"..  :D (kita tunggu CikNee pulak lepas raya nanti.. kite bikin agenda ye :)

7. Entry terbaru cikjejariruncing..saya baru je abis baca..syabbas buat beliau..saya fikir dia seorang yg tabah dan kuat utk menaip seperti itu..kalau saya, pasti dah tunggang terbalik..setiap jawapan beliau sangat berhemah..apa² pun..semua dugaan ada hikmah... u go girl :)

apa lagi ar??? baru 7 point..hehe...

8. haa..sejak dari 1st Ramadhan..saya dah avoid makan nasik..mmg pelik..saya tak makan nasik..kalau tak, sayalaah paling hantooo makan nasi..berjubong satu pinggan..heheh..sebab nak kurangkan berat badan punya pasal..so far..saya dah kurang 2 kg dari rahsia kg..(hahaha)..dari berbuka membawak ke sahur..pengganti adalah roti fiber..kalau dah abis atau terlupa beli..roti biasa tu la..mmg hazabblaa tengok nasik tu..hehehe mcm setiap butir memanggil² "makanla saya..saya sangat mengenyangkan..saya sangat berkhasiat" argghh..tensiiii.. :P (ok..ni tataulaa bertahan sampai bila..ni baru hari kesembilan..nasi sifar!) -tapi Mr Ajib kata.."biasa je pa ngk..takde apa yg kurang pun"..haippp..jawapan sungguh tak diplomatik.. :P

9. er...dah kering idea..

10. sekian..

Assalamualaikum :)




14 comments:

NM02 said...

syabas mama jue.. kuatkan semangat, teruskan selama bulan puasa ni jgn mkn nasi. hasilnya mesti memuaskan..


jgn tiru mcm saya.. makin hari makin kembang. kalu tak makan, laki majuk... statement maut..

Anum said...

anum suka point yang ke 5 & ke 6
hehehhhe

fazilzura said...

wei , rugiiiiiiiiiii lor kalau x makan nasi beb ... dap oooo nasi ..

aku plak pose ni kembangkan bdn , wakakakakak.. tp time sahur ler.. kang xpsl gastrik mari .. lg haru (kompom kurus)..

abis sume point ko kuor kan ye

Nazri Razra said...

Abeh 10 fakta aku baca... yang paling best sekali fakta ke-10. Takpe2.. nanti kita semua enjoy ngan bonus kita yang besar punya..

chinta... said...

bagusnya mama jue ni...tapi pelik la...mama jue macam dah okey ape...hukhuk...nape nak diet lagi...lain la chinta nih...

wardah @ fie shah said...

banyak betul point. aku selaku biras LIKE no 1! ahahahaha


sekian

mrsbardjahat said...

mamajue..aku plak suke skali part ni...bukan point :
Assalamualaikum semua dan Salam 9 Ramadhan :)

ko marah aku x?? huhuuhu

..::SangRatoo::.. said...

NM02: ouh mama sherry..masih terlalu awal utk ucapkan syabbas pada ku..baru 9 hari ni..bila² masa je boleh batal..apa² pun..saya terima syabbas itu dengan hati penuh rela.. :D

mama sherry..takpelaa tak diet pun..janji tak buat suami marah ok..dosaa tauu :)

..::SangRatoo::.. said...

Anum: hahaha..part Kim Kardashian tu ke Anum..hehehehe...saja je nak gurau².. :D

..::SangRatoo::.. said...

fazilzura: adeh zura..ko dari school dulu mmg sinonim dgn gastrik tu..adeh..rindulaa zaman sekolah..hehehe :D

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: dalam banyak² point tu..no 10 tu yg besh?hehehehe.. tapi no 5 paling menggumbirakkan hati..hhehe jadiklah kan :) syukur

..::SangRatoo::.. said...

chinta: adeh..itu org yg nengok..ni org yg tanggung ni..chinta..jue sendiri boleh rasa..kaki jue takleh nak tampung berat badan sekarang..hehehe.. apa² pun...yg besar dan berat itu semua cute :)

..::SangRatoo::.. said...

wardah: ko wajib LIKE point aku no 1 tu..hehehehe

..::SangRatoo::.. said...

mrsbardjahat: kenapa ko panggil aku mamajue?aku seakan pelik..hehehe..lepas tu..aku paham kenapa ko suka part tu..sebab ko masih penuh puasa sehingga hari ni..tahniah..jangan ajak aku HADINEW tau :P