Wednesday, November 24, 2010

"Nama Panggilan"

Masih ingat nama panggilan masing² dgn pasangan anda?

hehehehe...

nama panggilan masa mula² kenal..masa bercinta..masa bertunang...masa kawen..dah ada anak..masih sama atau bertukar²?hehehe

saya bukan apa..sebab cerita ni ada kene mengena dgn saya.. aduh..mmg gelak terguling² laa kalau saya ingat²kan balik...umm rindu plak pada Mr Ajib (yg sekarang sedang berjimba² kat Melaka)..kursus ye..huh..

masa mula² kenal .. (senyum lebar..nak gelak pun ada ni)...

Situasi Dinner Malam MATRADE (Istana Hotel) 6.8.2004
Najib : nak amek gambar kat mana?
Juliana: umm..kat mana² laa..ikut awak la..
Najib: kat kerusi tu la..awak ok?
Juliana: (senyum je)..

masa tu detik permulaan perkenalan saya dgn Mr Ajib..ceh..malu² cemong (kucingla)..ngioww~ ok..enjin dah panas..barulaa setat main sms..hehehe..tak henti²..gila sms! so panggilan masing² waktu itu..saya dan awak..(biasa je neh)..

lama sikit dah kompem KAU MILIKKU..lain dah panggilan..tatau cemana leh tukar..otomatik! saya jadik sayang...die jadik ayang..haha.. (haram jadah betulla)..hahaha~

ok..bila dah kompem sayang menyayangi..termeterailah satu perjanjian yg separuh pasti..bertunang laa..(amin)..otomatik! tukar lagi..hahahaha... saya jadi baby..die jadi B..(arkhhhh ptuihh)..mak ai!! muntah saya kalau ingat balik..hahhaha~..biasalaa..masa tu kan tengah manissssss...

Alhamdulillah..saya dipanjangkan jodoh dgn Mr Ajib pada 29.03.2008..semoga dipanjangkan jodoh sehingga ke akhir hayat..amin..tup tup..lepas saya disahkan pembawakkan baby..tukar lagi nama panggilan! otomatik..saya jadi Ma..dia jadi Pa..oklaa kan..sehinggalaa sekarang..so, melekatlaaa nama panggilan tu..kira sesuailaa nak lagi kami sudah ada baby junior ni..hehehe..

Nak dijadikan cerita..tiba² Mr Ajib nak suruh saya tukarr lagi nama panggilan saya dan dia..hoh! tukar lagi? memang tergeliat lidah saya..rasa nak muntah pun ada jugak..tapi kerana permintaan suami..wajibla saya seorang isteri untuk tunaikan..saya pun cubalaaa.."abang, kenapa nak tukar² nama panggilan ni?sayang rasa nak muntahlaa" ok..saya kontrol..memang kontrol sebab nak jaga hati Mr Ajib..tapiii......

wadepak!!! Mr Ajib boleh senyumm..menyeringaiiii dari biasaaa..dan gelak! cis kek kopipes betul! hoh...saya rasa malu sendiri..rupa²nya die sendiri pun tak boleh nak kontrol gelak..hahahahaha..akhirnya ketawalaa kami masing² ..jadi bahanlaa.. :P

seriyes pa..ma tak bolehlaa..tapi ma pelik kalau ingat²..kenapa dulu senang je kita leh tukar² nama panggilan?hehehe..tapi takpe..maybe sebab mula²..ma cuba ok..ma cuba (sambil senyum)..hahaha..boleh ke?adeh..takleh tahan gelak..

p/s: tapi kadang² nama panggilan ni boleh mengeratkan hubungan suami isteri..hhehe :)

18 comments:

Sue-Rya Qistina said...

alalala..comei je kak jue n ajib ni....hihihi..romantik gitu!

..::SangRatoo::.. said...

sue: romantik?heheh..kadang² je..yg selebihnye gila²..hahah~

wardah said...

hihi..abang sayangg..cube ye cube..

..::SangRatoo::.. said...

wardah: jangan harap ko nak dgr..hahaha~

Haza Wahida said...

hahahha kelakar la cara ko cite. boleh bygkan muka masa tgh taip hahahha.

..::SangRatoo::.. said...

Haza: seriyes..takleh tahan gelak..ehehehe :P

lynda said...

dulu kan aku pernah ckp dengan adan, kalau dah kahwin panggilan pada suami akan bertukar setiap seminggu sekali...hebat tak?tapi nan adoo....hehehe

NM02 said...

zaman skang ni rasa mcm tak kena nak panggil abang kan ju?

mcm zaman dulu kala, zaman mak ngan ayah kita. hahaha

..::SangRatoo::.. said...

lynda: hahah...larat ke nk tuka?kalau aku mau setiap minggu muntah sebab tergeliat lidah nak sebut nama lain2..eheheh

..::SangRatoo::.. said...

NMO2: tula mama sherrie..tergeliat lidah kite..tapi masing² punya panggilan la..janji hubungan suami isteri maken erat, rapat & padat..heheh :P

ct shah said...

haha..kelakarlah.cam saya dulu pun seblom kawen (tapi dh bercinta) sampai sekarang dh ada anak ni still menten panggil sayang.tapi abg saya,seblom kawen panggil sayang,tapi pas kawen panggilan dah bertukar kepada 'yong'.apakah??agaknya senang nak short form kut.:p

NM02 said...

rapat, padat, sendat, melekat, superb! teringat kat husen lampoyang

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: yong?ate yong jadinyeerrr..heheheheh

..::SangRatoo::.. said...

NMO2: ala Husen lampoyang..ehhehe.."MENCARI CAHAYA"

wahida said...

aku sampai sekarang pun maintain panggilan yg sama...hehehe...apakah panggilan itu? rahsia.....

..::SangRatoo::.. said...

wahida: da..kenapa ko tenggelam timbul ni..lama tak nampak dokk :P

wahida said...

ko lama x nampak aku? maksud ko aper weh? kan aku update citer tiap2 ari kat blog aku...ko yg x nampak aku...huhuhu....

..::SangRatoo::.. said...

wahida: aku hari² nampak ko di alam maya..cuma di alam realiti je tak nampak² hehehe...