Monday, November 08, 2010

"Sayang+Cinta+Kasih"

Sayang?Cinta?Kasih? lain kah? bagi saya..dari erti atau konteks maksud setiap perkataan itu maybe berlainan..tapi cara menunjukkan rasa setiap perkataan tersebut sama saja kan.. :)

Ada orang terbiasa dgn cara menunjukkan sayang, cinta atau kasih nya itu dgn kata²..tak kiralah melalui perbualan (telefon, surat -ada lagi ke? , email, etc)..tapi tak biasa menunjukkan dengan kelakuan..maybe malu, segan, atau itulah dirinya sendiri..ayat berbunga² jiwang bagai..ada org suka..ada orang tidak..heheh..saya sendiri? ouh tidak..tak rela..hahaha~

Ada pula yg terbiasa dgn cara menunjukkan rasa sayang, cinta atau kasih nya itu dgn kelakuan saja..tak kiralah di mana, tak kiralah usia perkahwinan sudah lama (kalau baru kawen lainla)..eheheh..asyik berkepit ke sana kemari..kalau ada "handbag" kekal pon mereka masih menunjukkan mereka pasangan bahagia..tak salah..tapi orang² tua kata..berpada²..saya sendiri? hehehe..(senyum)..

Ada banyak lagi cara..tapi saya kira..itu paling kebiasaannya..pernah fikir atau anda sedang terfikir anda dikategori yg mana?atau pasangan anda dalam situasi yg mana?..hehehe..tiba² saya nak kaji diri saya sendiri..

Rasanya, saya sendiri mmg seorang yg jarang menunjukkan dgn kata²..tapi saya suka tunjuk dgn perbuatan..yelaa..setakat dalam telefon di akhir perbualan ckp "ok pa..take care i love u"..rasanya orang belum kawen pon pandai ckp camtu..hehe..so,biasa jelaa kan..tapi saya suka, dan rasanyaa setiap wanita dalam dunia ni..mmg mendambakan supaya husband² mereka ckp at least I LOVE YOU setiap hari..betul tak?hehehe..Dr.Fadzhilah Kamsah pun ada kata.. itu satu terapi utk wanita dan memanjangkan usia isteri..heheh..

Bagi saya, dah cukup kata² camtu..tapi kalau tiba² Mr Ajib nak ckp bunga² dgn saya..saya rasa saya perlu buat edisi siasat..hahahaha~ Manakan seorang yg happy go lucky mcm saya, malah gila² (mmg giler pon) nak ckp bunga² (aduh..tak kuaseeee)..rasanya Mr Ajib pon perlu buat edisi siasat kat saya pula..hehe..



***wajah kesayangan hamba***

ni lah wajah² pengarang jantung hati saya..pengubat duka lara..selalu rinduu je kat si junior..tapi minggu ni cam rindu plak kat senior..sebab die bertugas di perbatasan..aiicehh!! cam askar je laki saya..hahaha..

14 comments:

Mama Arissa said...

mummy jue,touchingnya..hehehhe

ezzu said...

btol tu...ucapan yg berbunga2 nie sgt membosankn...memg puitis tp x memberi faedah langsung...heheheh

wardah said...

kehkeh..rindu lah tuh..

..::SangRatoo::.. said...

Mama Arissa: heheh..sesekali ckp windu ..cam nak tergelak pulak..heh..

..::SangRatoo::.. said...

ezzu: yelaa ezzu..kadang² nak termuntah ijau pun ada..tapii..masing² punya rasa.. tak salah pun :)

..::SangRatoo::.. said...

wardah: rinduu dokk! ^_*

ana said...

kasih sayang tak perlu dizahirkan melalui kata2...:)

wahida said...

laki mu askar kat mana ju??? hehehe...

..::SangRatoo::.. said...

ana: betull tu ana..hehe.. :)

..::SangRatoo::.. said...

wahida: laki ku askar bertugas gi Seri Pacific..hahaha~

Ati Masrif said...

kiss hubby b4 gi kerja dan b4 tido ..cukuplah tunjuk yg kita sayang...hehehe

..::SangRatoo::.. said...

Ati: ye ye..saya setuju.. :)

niezzareena said...

tak pe mama jue, cukup bulan ...



masyuukkkkkkkkk...

nanti minta mr ajib p bercuti okeh.

..::SangRatoo::.. said...

niezzareena: hehehe..bercuti + dpt duet sekali..kononnyerr :P