Friday, May 14, 2010

"ceritera"

Bila sampai hari Jumaat..semua nampak cergas je dtg keje..aku pon sama..yela..masuk keje kul 8.00 atau 8.30 pagi..12.15tghari dah kuar rehat sampailaa kul 2.45 ptg....tapi cam ada jee kuar awal dari tu..sapa?andakah para pembaca semua?atau aku sekali..heheheh....nyeh nyeh nyeh..masing2 akan pasang agenda..koling2 sana sini..sms sana sini..kul bape arr nak kuar?gi mana wehh?hehehe..ni..hari isnin dah pasang agenda utk hari jumaat..lawak lawak..hehe....tapi memang syiok laa..mood hari jumaat sgt berbeza dgn hari2 yg lain..maksud aku dalam hari bekerja la..hari sabtu n ahad tu lainlaa ceritanya..mood pun lain ye tak..umm..dalam pada menaip ni..terbayang2 apa nak buat hari sabtu n ahad..ingatkan nak balik cheras..tapi mr ajib ada game karom plak..huish..lama tak balik kampong (cheras)..jauh tuuu..(bkn mgu lepas dah balik ke)..hehehe..rindu mak n abah..hehehe..aku ni manja ngan mak n abah sebenarnya..jadi bila dah kawen..sifat manja tu ada lagi..apa manja??kalau mak abah aku dengar geli tekak dorang..bukan apa..aku ni anak sulung..dah biasa berdikari..jadi bila sebut manja..mak aii..aku sendiri kembang tekak..hehheehheehe..saja je..bukan nak sebut manja sebenarnye..anak yg bertanggungjawab lagi bersopan santun..(kes angkat bakul sendiri ni)..tapi serius la..rindu la ngan mak n abah..walau dah 2 thn lebih berkahwin..tapi still nak balikkk je kat umah sendiri..hehehe..ok..stop cite pasal bab rindu merindu nih..sabtu ahad ni confirm duduk di rumah saja..masak?hehehe..aku pandai masak ke?kalau kat umah mak sendiri..aku rajin masak..kalau umah mak mertua..tiba2 jadi cam tak pandai..bukan apa..sebab bila dah ramai sgt kat dapur (masing2 tunjuk skill) dah jadi tak tentu arah..aku sendiri pun kalau kat umah mak cheras..suka sorang2 kat dapur..kalau ramai2 aku rasa cam semakkk je..jadi apa akan aku buat sabtu n ahad ini..hehehe..selain jaga anak..(aku lemah betul nengok orang jaga anakk je tak reti buat keje lain)..basuhlaa baju ke..sidai kayen ke..lipat kayen ke..gosok baju ke..sapu umah ke..opps..ada satu keje tambahan ..jaga orang pantang..hehehe..fie ..adeh deh..syomel syomel...semalam, tukarkan pampers haikal sementara ibu nya mamam..aaron plak mr ajib tolong dukung..nasib anak sayang mami tak jeles mami die ada adik baru..hehehe..haikal poo poo rupanya..patutlaa die macam tak selesa..tiba2 rasa bangga sebab macam terer je jaga baby baru lahir...tak percaya ke?selain penah jaga aaron..aku juga penah menjaga tiga adik lelaki ketika mak dalam pantang..(bangga siot..ni hidung tengah kembang kempis nihh)..masa tu aku tingkatan 3 dh start jaga dorang..huih..bila ingat2 balik..comel je dorang time baby..ni dah besar..huh..rasa cam nak tampo je..hehehe..dan terbayang2 jugak..baby sebesar ini..dan baby seperti ini ada manusia gila sanggup buang merata2..jahattt!! sedey plak bila teringat..sob sob..manusia durjana..oklaa..tatau benda nak type dah..keje ofis utk hari ni dah setel..ada jugak yg kene sambung hari isnin atas sebab2 menunggu arahan dari pihak atasan (fuh..ayat polis nih)..jadi?jangan lupa..PIALA THOMAS! yea! Assalamualaikum..muah ♥!

6 comments:

mamayin nakuya said...

percaya percaya!!! anda merupakan seorang kakok dan ibu yang baik! mak mak la katekan...

word verification = inuum

atau

mari minuummm

..::SangRatoo::.. said...

bodo..kata aku mak mak..kau nak kata aku makcik2 ke hapa?heheheheheh..yin yi te pai lek!kako miss u!

..::SangRatoo::.. said...
This comment has been removed by the author.
mamayin nakuya said...

comment sape yang ko delete tu?? nak tau gak....

word verification =

kingumbh

atau

kumbahan

..::SangRatoo::.. said...

komen aku la..aku klik dua kali! huh..yin yi te pai lek!

..::SangRatoo::.. said...

komen aku la..aku klik dua kali! huh..yin yi te pai lek!