Tuesday, June 22, 2010

"Berita terkini"





Rutin masih sama seperti semalam..yg lain cuma pagi tadi..aku ada sedikit bengang dan sedey dengan situasi di rumah..actually bukan kat rumah aku duduk..rumah lagi satu...tapi kalau tak kerana lagu DEWA..aku sabarkan saja..takpe takpe..sempat juga bersms dgn biras..kira cam mengadu nasibla..huhu~...




Tahniah kepada haza..yg selamat melahirkan baby girl ..wah..4.61kg..apa2 pun..Alhamdulillah..Allah permudahkan segalanya2..SELAMAT BERPANTANG ye haza..kawal emosi..dan yg penting..kawal berat badan utk comebacks nanti~ hehehe...bila mama andi ucu punya turn ni..nanti bagitau ye..hehe..Elle..kenapa kau mc arr?ada buyers carik kau..nak berkenalan katanya..heheh





Biras plak gi spital selayang hari nih..check-up susulan..harap2 semuanya ok..sian anak mami haikal..asik kene tinggal je..takpe eh..ibu tinggal haikal bukan tak sayang tau...sayang sangatt..haikal jangan noti2 eh..nanti dah besar..leh maen sama2 ngan aaron..






Aku??? ah...sebabkan mood pagi tadi cam tak berapa mari..bekas2 tu cam ada sikit2 laa..sempatlaa bagitau kat mr ajib..tadi die kol..pujuk kite la..hehehe..ooohhh..aku lupa nak bagitau..hehehe..aku masuk keje semalam dgn wajah baru..gila lah!! hehehe..rupanya..ramai gak yg wat perubahan drastik tu..yelaa..cam aku..memang lama dah nak wat..sebab dh tak tahan sangat masalah aku dah tahap kronik..semenjak aaron masuk 7bulan ni..rambut semaken gugur..asal aku tarek je..naa..mau berbelas2 helai rambut aku di genggaman..tak ke tragik!! takut aku wehh..!! so , hari sabtu n ahad baru nih aku kat umah mak cheras..apa lagi..aku balun buat saloon sendiri kat rumah..aku gunting rambut adik aku yg perempuan..die gunting rambut aku...





**pic masa kat Sarawak with my biras thn bila nih? 2007 kot**







**bila dh panjang skit..aku wat stail cenggini plak..



pic ni dlm belon otw back to kl from sabah thn 2008..hanimun**





Bukannya aku tak penah wat rambut ala2 cleopatra nih..dulu pon aku ske gunting sendiri..pastuuu terusss ke saloon utk alter sikit2 je dan cuci siap blow bagai kalau ada duit lebey naa..terus highlight!! hehe..tapi..sebabkan ada "handbag" kekal ni..aku tak sanggop nak tinggalkan die..yela..bukannya die satu beban..cuma lebih kepada tanggungjawab..tak sanggup nak tinggalkan sayang mami walau kerana kecantikkan..die la yg UTAMA kini dlm hidupku..







**panas lagi nih..naa..ni ler hasilnya..ada cam Dr.Romzey?eh..ke Dr.Rozmey..mana2 laa yg sesuai..hahah!!**

Ouh..bersempena Father's Day ahad baru nih..aku nak kata sesuatu di sney..sebagai kenangan...


To Abah..lelaki pertama dalam hidup aku..




Abah, diana rasa bangga dapat abah sebagai bapa..rasanya..takkan ada lelaki lain yg layak yg boleh diana panggil abah..pengorbanan abah tiada tandingannya..dari diana kecik sampailaa besar nih..semua ilmu dan didikan yg abah ajar..diana takkan lupa..sebab tu diana praktikkan pada adik2 yg lain..dan insyaAllah..pada anak2 diana nanti..diana faham..tuntutan kerja abah lebih banyak masa di luar..dan diana tahu..jika abah ada kelapangan dirumah..masa itu banyak utk berehat..tapi diana tak kecik hati..adik2 lain pun rasanya tak amek hati..mak juga faham..sebab kerana rezeki itulah..abah dapat besarkan kitorang lima beradik..kerana rezeki itu jugalah..abah dapat beri sesuapan utk kami semua..diana sayang abah..kitorang semua sayang abah...walau diana tak belajar tinggi..takat cosmopoint tu..tapi diana bersyukur..abah laa yg bayar duit belanja semua..walau kejap pegi kelas kejap tak pegi...tapi abah tatau..kalau abah tau..sure aku kene beduk kan abah.. :P hehehe..tapi diana berjaya buat abah gembira dgn segulung diploma tu..jadiklaa abah kan...dari takde..hehehe..bila abah suh diana sambung..diana tak minat dah..sebab diana kesian kat abah..takkan abah nak bayar itu ini utk diana lagi..ada lagi 4 org yg abah kene tanggung..sian abah..sebab tu diana berhempas pulas carik keje..macam2 keje diana penah buat..dari keje a&W membawak ke watson's..sampailaa ke jejesko teruss ke promoter jual Cheese kat ampang nun..sampaila dpt sambilan kat pej tanah..dan skang keje tetap kat MATRADE..semuanya..dgn tujuan nak bagi abah senang..mak senang..dan tolong adik2 yg lain..tapi lama2 nak nyesal pun tak guna..bila diana ingat2 balik..kalau sambung belajar..dpt keje elok lagi..gaji besorr..buleh laa tolong abah kan..tapi abah tetap macam tu..walau diana bagi duit..abah tak mau.."tak payahla..susahkan2 kau je".. tapi aku pas kat mak..manala tau nak guna utk emergency ke..tak guna pun takpe..simpan je la kan..sedey plak bila abah ckp camtu..mana ada abah susahkan diana..mana ada abah susahkan2 kitorang..kitorang je banyak susahkan abah..umm..sayang abah..kalau rezeki diana lebih..manala tau..tiba2 jadi orang ada-ada..diana takkan lupakan abah dan mak..sebab abah dan mak laa yg menjadi tunjang utama...abah...i love u! (tiba2 cam sadis je sambil menaip nih)..huhu~



ni utk suami plak..




To pa..lelaki pertama jugak dalam hidup aku (mana boleh kedua ketiga..hehehe)..







Terima kasih pa kerana jadi suami ma..dan yg penting..terima kasih kerana jadi papa kepada anak kita..ma rasa bangga..sungguh..kadang2 bila ma flashback balik masa kita kenal dulu..cam kelakar gak..ntah apa yg pa nengok kat ma pun ma tatau..masa tu ma dah laa tembam gila..mata pun dah sepet dek kerana pp yg bulat tuh.. (sebab tu sampai skang aku benci gile nengok gambar aku zaman gi team building taman negara)..hehehe..back to the story..umm.. ma harap..pa dpt terima ma sebagaimana ma seadanya..sebab ma terima pa seadanya..jarak umur kita walau pada mulanya ma ragu2 dgn pa..sebab masa tu..ma rasa boleh ke pa nak bimbing ma..tapi Alhamdulillah..jodoh ketemukan kita juga..ma yakin dgn pa..perjalanan perkenalan kita tak banyak cabaran..tapi selepas perkahwinan..dan terutamanya lepas dapat aaron ni..sikit2 rintangan yg perlu ma hadapi..tapi Alhamdulillah..lagi sekali pa dpt yakinkan ma..pa dpt sabarkan ma..pa ingatkan ma supaya kuatkan hati..walau pa tau..rintangan tu dtg dari belah pa sendiri..sebab tu pa selalu ingatkan ma..kalau ma dpt terima pa seadanya..ma kene terima keadaan tu..ye pa..ma terima..dan sebab tu..hingga kini ma sabar..tapi manusia ada tahapnya pa..tolong ma ye..kita sama2 tolong diri kita masing2 ye pa..anak kita dah semakin membesar..makin banyak akalnya..sebab kan dia jugala..yg buat ma kuat utk bertahan..ma tak mau jadi apa2 dlm hubungan suci ni..sebab..ma sayangkan pa..dan tentu..aaron sayangkan papanya..ni pa takde seminggu ni...die asik tercarik2 je..bila ma buat 3G..kebetulan line pa takde kat hotel tu..dengar suara je..die dah pandang keliling..seolah2 carik pa..sian dia..rindu sangat agaknya..ma ingat nak wat alas baju pa kat bantal dia tido wat pengubat rindu kata orang tua2..tapi ma dah terendam baju tu..hehe..utk pa..happy father's day..i love u very strong! muah..


4 comments:

my-niezzareena said...

cumell rambut baru mama ju... mcm minah jepun pun ade sbb mata cepet. hikhikhik

..::SangRatoo::.. said...

mama shery: hehe..haa..tapi tak berapa nak jepun..cam selipar jepon adala..

AEDAN said...

BUAT FLOWER HORN barulah MULTIPERPOSE....!!!! KEMONLAH...!!!

..::SangRatoo::.. said...

mana2 yg selesa bang..hehehe..kite AGAK2 je laa.. :P