Wednesday, June 09, 2010

"Kemaen"

Ni peel baru budak ni..nampak bath tub ni..nak pusing2..round2 satu rumah..punca? papa dia la bawak pusing2..patah riuk papa dia dikerjakan..anak tgh lasak..amek kau..tak herannya kalau orang2 besar (mmg besar2 pun dlm rumah tu kecuali aku!) takut2 kan dia ckp "ayokk..ayok..haa..haa..antu..antu.."..rasanya budak ni memang tak takut kot..sebab masa budak ni duduk dlm perot mami dia..mami die ske nengok cerita hantu...tapi skang..bila budak ni sudah duduk kat luar..mami die penakut nak ngk cerita2 seram..dengar sound iklan seram kat tv pon dah tukar cenel..malam2 dgr bunyik cicak pun dah kejutkan mr ajib..kalau kat ofis pun duk blkg sorang2 tu..tiba2 dgr bunyik printer pun dah lari ke depan..(ni situasi yg selalu berlaku kira2 jam 6.30 ptg ke atas)..hehehe..uuuu..seramm kita..






Bila nak mandi laa paling payah sekali..sebabbb..budak ni dah menggeletis nak duduk dlm bath tub tu..nak pusing2..kalau duduk kan je budak ni dlm tu tanpa pusing2...budak ni akan tepuk2 tangan dia kat pemegang tu..bila dah isi air adalah saat yg paling mencabar..time ni die dah cepuk2 tangan dlm air..umm..mami die mandi sekali laa alamatnye...kuyuppp mak ok u ollss!sebab tu dah siap2 bentang kain lap bawah bath tub tu..sebab akan basahh dikerjakan budak ni..what ever it is..moment ni sangat syiok bila diingat2 balik..hehehe..syomell.. (umm..time ni comel laa...besar nantiiiii ) huhuhu~






hehehe...seriyes..sangat menghiburkan...bila ada anak..camnila..layannn kan saja..time nihhh...aku sambil2 layan baca buku..seriyes dekk..aku suka baca buku..tapi kene cek jugak..buku apa aku ske baca..aku layan novel thriller..RAMLEE AWANG MURSHID..smer buku dia kebanyakannya aku dah baca..





***yg ni smer dh baca..best! ***



paling aku ske..watak Sunan..umm..kalaulaa die memang wujud..umm..kebanyakkan jalan cerita..adalah tak terjangka dgn fikiran kita sendiri..sampai aku sendiri ckp "camne die boleh buat cerita camni ar..camne die boleh terfikir eh"...memang best!! tulaa namanya kalau dah kreatif dan inovatif..semuanya menjadi..



***dlm cerita ni semua ada watak saifudin atau sunan..kite skeeeee***




skang ni aku tgh layan novel tajuk Cinta Sufi..cinta?ni bukan cerita cinta tangkap leleh ehh..tolongg..tak layan hokey...tak abis baca lagi nih..kalau kat rumah..aku kompem akan baca sampai habis..ni kat ofis..baca sikit2 la..actually banyak lagi karya novelis ni..tapi yg aku tempek ni je laa yg aku dh baca dan sedang baca...sesekali luangkan masa baca buku kan baguss...oklaa..hari ni balik awal..mr ajib mc..! chiow~ Assalamualaikum :)


2 comments:

Sue-Rya Qistina said...

adoyai...comei nye anak mami tu..kecik2 dh pandai nk main2 kt dlm bath tub..hehehe..gewam je nengok muka n mata dia yg bulat tu..

..::SangRatoo::.. said...

sue: comei kan?harusla..cam mami die..hahaha :P