Thursday, March 17, 2011

"Additional Picture"

Assalamualaikum &  Selamat Pagi U Olls...

Ni tambahan gambar dari course yg saya hadiri tu..gambar² ini adalah masa hari Pertama Course..(ada pulak pic)..hehehehe

sementara peserta² wanita tengah belajar asas make-up..peserta² lelaki plak..tgh belajar cara² penjagaan muka..hehehe..mmg kelakar saya ngk..sebab tak penah ngk pon Mr Ajib nak cuci muka beria mcm ni..setakat pakai facial foam tu jela..tapi ni siap kene tepek dgn Mask (ok mereka tak dibenarkan berckp selama 15-.30 minit) mmg kejungla mulut..pastu tepek plak dgn moisturizer & toner..

mmg nampak "tersiksa"..sebab..Mr Ajib bukan lelaki jenis metroseksual..yg mementingkan penjagaan kulit..asal bersih sudah..asal tak bertaik mata sudah..asal bulu hidung tak terkeluar sudah..hehehe...


***muka mcm kene paksa kan***


***wah..ensemnye kamu²***


peserta wanita² plak..lepas abis session melukis muka sendiri..kami diajar sessi pemakaian tudung secara international..maknanya..cara pemakaian tudung ni tahap international lah..sesuai utk meeting²/seminar² yg melibatkan orang² luar..kemudian, kami kene balik pada group masing² carik sorang model dan reka satu pemakaian tudung tahap international ..katanya...  *__^

***credit to Noor for this picture***

jadik..dalam group saya..model lain takde..mmg sayalah jawabnye..sebab saya sorang yg free hair dlm group tu..abis saya diotter oleh Shima, Noor, Mariam & Azian..kak Ishah ngan kak Maz perati saja..masa ni..peserta lelaki dah takde..sessi dorang tamat sudah..

***ngeee..senyum feeling cantek..cantek ke?***

ok..group saya menang masa ni...bila saya ngk balik..masa 1st day course je saya pakai baju semegah sikit..masuk hari kedua (gambar² di entry sebelum ni)..cam amah je..saya tak sihatla..batuk² (alasan) hahahaa~ terbalik kan..orang hari pertama macam biasa²..hari kedua course baru improve..saya buat abis boreh yo..hehehhehe..

baiklah..."masa" dah "time"..megi ku suda kembang..hehehe :)


20 comments:

sahromnasrudin said...

wah!!!! terkezut sy tgk pic putih tue..ingat ada sesuatu yang di luar kehadiran kita ke hehehehee

NM02 said...

ooo.... kursus sekali ngan chenta hati yee....

ct shah said...

hahhaha..puas hati sbb group kita menang.tgklah tgn ajaib siapa yg transformkan kamu jadi cam ala2 erra punya stail(time kawen ngn yusry).tapi frankly speaking,awak mmg cantik kalau pandai tudung camtuh.mmg nampak international.so,kalau pas ni terbuka hati nak bertudung,pilih gaya camnih.rock babeh!

..::SangRatoo::.. said...

sahrom: heheheeh..kalau ada..saya dah delete dulu..tak sanggup nak ngk apakan lagi nak post dlm ni..heeee..takuttt~ hehehe :P

..::SangRatoo::.. said...

NM02: hehehe...(dalam hati ada taman bunga) :)

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: hikhikhik..mmg tangan² kamu smer tangan ajaib sebab berjaya mengtransform kan saya..(insyaAllah) doakan saya :)

ieda said...

dikkkk seyesss cumei lahh dikk bila dah make up dan bertudung tuu .. ala2 dato ct kan .. tapi lagi cumei dari dato ct .. ( haa nie bukan bodek nooo .. ikhlas dari hati !! :))

..::SangRatoo::.. said...

ieda: tetiba terkesima dgn statement kak ieda..jangan kak..jangan..kawan² saya duk baca je ni..jadik bahan ni..hahaha..tq kak..saya terima dgn hati terbuka dan ikhlas :D ngeeeee~

ina said...

kenapa la kamu libatkan dia dlm hal-hal mcm ni?..sian kat ajib tu ha..dah mcm topung gomak dah..

ni mesti kes nak jadi mama & papa vogue nih!

wardah said...

kenapa pesyen cam tu wei? hahaha.

..::SangRatoo::.. said...

ina: hehehe..mmg nak bagi die rasa jadik tepong gomak.. :P

..::SangRatoo::.. said...

wardah: ni tahap international lah! ko mana tau..hehehehehe

Yan said...

Assalam SangRatoo,

salam kenal.

sha a.s said...

perghhh..style tdung taraf mak datin jue..........

*jue, agak payah nk masuk blog jue lately ni...asal bukak je, mcm x loading ape2....ni br dpt bukak..pelik

..::SangRatoo::.. said...

Yan : As salam buat Yan juga..salam kenal :)

..::SangRatoo::.. said...

Sha: ni mmg ala datin²..ngeee

haa..mmg pun..orang² lain pun bila masuk blog jue jadik cenggitu..ada jugak sesetengah blog pun yg jue masuk jadik cenggitu gak..maybe Blog tgh hapdet kot..

wahida said...

wah...shantek la ko pakai tudung cenggitu...siyes!!

Ati Masrif said...

takut kak ati nk cuba tudung
mcm juli pakai..

tau2 sajelah anak2 kita ni buas
sekali dia tarik...maluuuuu

hihi...

..::SangRatoo::.. said...

wahida: shantek eh..haha..tq da

..::SangRatoo::.. said...

Ati: kak atie..takyahla..kalau saya pun..saya takleh pakai tudung rupa ini..abis dikerjakan oleh baby saya..