Wednesday, March 30, 2011

"Petang Ahad di Jejesko Wangsa Maju"

Assalamualaikum semua..

Sabtu lepas, seperti yang dijanji² kan dengan Mr Ajib..(saya berjanji nak belikan hadiah besday 10 Mac lepas) kami bertiga termasuk hero tecik ke Jaya Jusco Wangsa Maju..actually, hari tu dari cheras..so, lepas kenyang² dari rumah mak (konon save budgetlaa dah makan dari rumah) kami terus ke destinasi..

Sampai² je , nasib kami baik dapat parking depan² pintu masuk..(lega)..saya dah tak perlu jalan jauh sambil mendukung beras kampit 10 kg lebih ni..hehehe..(alasan yg sebenarnye adalah..saya dah dobok dah tak larat nak jalan jejauh..lepas tu ada hati pakai kasut tinggi cam cantek je)..hehehe

ok..Aaron bila suruh berjalan..mmglaa tak mau lepas..asik nak berdukung je..tapi sekali letak..naaaaa..agaknye kalau saya lepas pandang 1 saat saja..saya tak nampak dia dah..phewww..sekali lalu jeee..mencicit saya kejar die kesana kemari (maybe die rasa bebas agaknye kat situ)..sementara Mr Ajib tgh pilih² baju..ok kantoi..hadiah berupa baju lengan panjang berkolar ..(panjangnye..type ayat baju kerja sudahla kan)..ehehhehe..4 helai ye saudara saudari sekalian..tapi sebabkan sale..dptla beliau 4 helai..sebab saya kesiankan beliau, baju dia banyak benar belang²..tu kerja saya jugakla..tu yg saya ckp, lepas ni beli baju colour plain la pa..belang² mata ma ngk pa..hehehe...

pastu..jenjalan kat MPH..mcm biasa..kami suami isteri peminat setia novelis Ramlee Awang Murshid..nak tgkla kalau ada cerita baru kuar..tapi hampa..so, belek² buku yg patut..mcm biasa..Aaron berlari² dalam tu seolah² MPH tu Mr Ajib yg punya..hehe..

walau dah makan kat rumah...tapi mesti nak makan kat luar rumah..kenapa? sebab inilah budaya Malaysia sekarang..heheheeh..fast food..duit pun abis dengan se"fast" nyeee..tapi kami order yg ringan² saja..saya mmg dah kenyang betul (ok tgh berdiet)..ringan² pun Mr Ajib order set burger juga..saya cuma order set nugget dan share dengan hero tecik..sesekali die akan ckp "dapp nyerr..dap nyerr"..hehehe..kelakar..

pastu..agenda yg dinanti²kan..kalau ikutkan tempat..anak lebih suka..tapi sebab saya yg plan dari awal..saya yg over..hehe..tempat mainan kanak²...yippieeee (sian..kecik² tak merasa..harap dapat ke funfair je tu pun boleh bilang dgn jari berapa kali pegi..budak² zaman sekarang advanced)..Aaron mmg seronok sampai tanak balik..saya lagi bertambah seronok..semua tmpt mainan tu ada tulis "for kids only" tapi saya bantai duduk sekali..kalau jadik apa² kat Aaron cemana?(alasan..padahal bukan leh jatuh pun)..ok..so what? hehehe


Saya, Aaron Ridzqy adalah pemandu anda hari ini.

Sila duduk dengan tenang dan nikmati pemandangan di sekitar anda.

masa ni saya mula duduk dibelakang hero tecik..saya ckp pada die..
mami: aaron..bawak mami jalan² ye sayang..
Aaron: (pandang depan sambil jawab) okk

kemudian saya ckp lagi
mami: Aaron nak bawak mami gi mana ni?
Aaron: (dalam bahasa baby dia yg saya tak paham lepas tu jawab) ok (sambil pandang sekerin tu)


saya ckp lagi
mami: Aaron , mummy hot la..takde air cond ke?
masa ni saya dah gelak²
Aaron: (dalam bahasa baby dia..sambil jawab) ok dan (jari jemari terus tekan² punat tu)


Aaron..jom balik..

nanak! sambil paling muka..woo..eksen ye..tinggal baru tau

muka sedih ajak balik..hehe..suhla papa beli keta besar letak depan umah..
depan umah papa kan ada padang besar..keta kebal pun leh lalu..hehehe

saya dan Mr Ajib..pura² cakap nak balik..cakap "byee aaron..byee"
die wat dekkk je..

sampaila Mr Ajib tarik dia..hehehe..

pastu pujuk naik lagi satu kereta..die tak puas hati..nak nangis..
rupa²nya..dia tak puas seronok naik kereta yg sebelum tu..heheh..
takde takde..jangan manja sangat..jom balik...
byeeeeeeeeeeeeeeee..

12 comments:

ct shah said...

hehehe..eryn pun sama.2x5.mmg kalau jumpa kereta mainan ni lebih2 lagi yg boleh masuk duit tu,pastu boleh gerak2,alamat terpaksa tunggu dia sampai sejam lebih utk puaskan hati dia.kalau tak,mmg suara dia jer yg kedengaran kat shopping mall tuh.budak2..

wardah said...

ok Aaron..pasni bawak Mak Long ngan Kakal k. Mak long nak gi Langkawi pls. tq.

ieda said...

ermm memang lah dikk dah kuar walau dah makan .. tapi still nak makan kat luar gak .. entahlah kan ekekke dah jadi kebiasaan .. :)

wah2 aaron bukan main layie .. suke nyer .. ralit bawak keter .. banyak gak toys kat situ kan :)

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: yeee..mmg suara aaron je dgr dlm tu..adoilaa..tapi budak² kan..nak wat cemana..redha je..hehehe

..::SangRatoo::.. said...

wardah: ok mak long..next trip..make sure jadik! hehehe

..::SangRatoo::.. said...

ieda: haa kann kak ieda..hehe..kebiasaan..dah makan kat rumah pun..masih nak makan kat luar jugak..ish ish..dobokla saya macam ni..

sangat ralit..sampai tanak balik..hehehe :P

NM02 said...

ala mamajue,

sebenarnya awak yg kepingin nak naik kete tu kan... kan kan kan...

larikkkkkkk!!!!!!!!!!!

Sham said...

kena beli 1 keta letak kat umah...hu hu hu...

sha a.s said...

kemain si Hero tu eksen yer.....besar dah Hero...lama x jmpe dia...

..::SangRatoo::.. said...

NM02: heheh..mmg ponnnnnn :P heheeheh

..::SangRatoo::.. said...

sham: hehe..cadang begitu..nantilaa..genap 2 thn nanti..tapi ngk jugak ongkosnya... :P

..::SangRatoo::.. said...

sha: hehe..die mmg eksen sikit..cam bapak dia..