Friday, November 18, 2011

"Batal"

Assalamualaikum Semua dan Salam 22 Zulhijjah :)


(muka malu²)...er..er..kite nak cakap..ummm er... (kau ni mintak pelempang ke apa ni??)..emm..er..hehehe..malu plak..er..cemana eh..



(suasana kok sepi)





suara ala² penyampai mohor besar.."DENGAN INI SUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA..DIET SAYA TELAH BATAL"..(dah batal lama dahhh ponnn)


hahaha...rasa lega lepas buat pengakuan berani ni..bukan apa..rasa mcm hipokrit je..(ayat takleh bla)..ok ok..saya cuma nak cakap..saya sedang mengalami proses tumbesaran badan..bukan baby² dan anak² kecil saja mengalami proses ini ye..orang dewasa boleh juga..hehehehe..


saya bukan apa, masa bulan puasa lepas mmg saya diet tak makan nasi.tapi takpelaa sebab bulan puasa mood tak makan tu mmg tak berapa mari.masuk raya? apakah saya boleh diet dgn segala lauk pauk itu?ok ok..saya bagi diri ini excused selama beberapa hari..kemudian saya sambung semula diet.. ok..nahh..manusia kan..memang suka berjanji saja (aku ada janji ke?)..tapi jarang sekali menepatinye..(eh ye ke?)...hehehehe...

sehinggalah ke hari ini, saya rasa diet yg saya amalkan tu batal jela nokk..sayang betul..tapi nak buat mcm mana...saya semacam tak boleh laa tak makan..aduhaiii..ok boleh kurangkan pengambilan menu makanan tu..tapi nanti saya cepat lapar semula..aduiii...umm tapi saya rasalahh..salah satu sebab besar..puncaa yang saya asik makan ni..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

"mommy..nak isap "milo"...bolehlaa..sekali je"
(ceh ceh..nak salahkan anak pulak ni)



hehehehe..takpela sayang..demi kamu..mommy redha..tapi takleh gak..nanti mommy tembun mcm nenek ngan makcik kamu..tanakla..hahaha (berani mati punya statement)..ampunnn..heheheh..jangan marah yeh pa..hehe..ma ikhlas ni.. :P uwekkk



S.E.K.I.A.N.

15 comments:

wardah @ fie shah said...

alasan Jue alasan *sambil geleng2 kepala*

e k i n ♥ y u s r i said...

ehehehehe

saLLy sWeeT said...

ko gitu lahhh.....

Anum said...

hehehhee, alasan nie leh pakai ke kak jue.. hehehe

Sue-Rya AQ said...

"Diet yang seimbang adalah pengambilan makanan secara sihat dan seimbang dan bukan amalan MENGIKAT PERUT.." Pakar Pemakanan

sue pn mcm kak jue jugak..sbb fully bf baby..nak x nak kena makan jugak..klau x susu kering..kecuali mkn malam..mmg sue x amik..sue mkn supplement Shaklee je..

ina said...

la... sebelum ni diet kerrr...macam tak de perubahannn pun...kah..kah..kah..

to sah la diet time2 nafsu makan tak le kawal ni.. seksok dh puas makan otomatik badan jadi kurus..

tu la..pandai nor berjanji..janji pelesu semate2..keh..keh..keh..

Nazri Razra said...

Takyaah diet susah susah. Pekena selalu quaker oats. Leh jadi gak diet tu.

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hahahaahahahah..ni alasan paling munasabah kau mana tau :P

..::SangRatoo::.. said...

ekin: heheheeh jugak :D

..::SangRatoo::.. said...

sally: kak za pon kene diet gak..baju dah banyak tetas :P

..::SangRatoo::.. said...

Anum: boleh anum..sangat boleh dipakai..eeheheheh

..::SangRatoo::.. said...

sue: tulaa..skang ni makan malam nengok keadaan..kalau siang makan banyak..malam tak makanla..dan sebaliknye..hehhe..cuma kene kontrol juga nafsu makan ni..tapi tula sebab fully BF kan..hehehe

..::SangRatoo::.. said...

Ina: kak ina ni salah ngk orang tak..ini jue la..kalau kak ina nengok JUJU maybelaa..ehheheeh (opsss larikkk)

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: tula kawe ingak nak beli quacker tu..ntah bilanye nak beli..hehhe tunggu gaji la..(dah masuk 5-6 kali gaji tak beli² jugak) :D

ZSqueenbee said...

kak jue xyah nk diet sgt..bdn cntik lgi tu..kontrol mkn je..jgn smpai xmkn trs..sebijik En Suami sye tu ye ye bli mkanan diet kononye tuk bkfez la mkn mlm la skali nk jugak sye msk..hahaha..kalo dh mkn tu btambah² (nk ckp msakan sye sedap)