Tuesday, November 29, 2011

"ZOO"

Assalamualaikum Semua dan Salam 3 Muharram :)

Saya dah lama tak ke zoo..Isnin baru ni, dapatlah saya jejakkan kaki ke situ setelah sekian lama..rasanya last dulu zaman sekolah rendah..masa zaman rombongan..kalau tak dpt pergi..harus hentak kaki dan muncung sedepa...

Akhirnya, setelah plan banyak kali, Isnin semalam, barulah dapat realisasikan rencana yang banyak kali tertangguh dan terpotong stim..hehehe..mmg susah nak himpunkan kami bertiga dgn suami dan anak masing²..ada je agenda yang perlu diuruskan..kalau sabar..dan ada sedikit usaha, sudah pasti berjaya...yea..kami berjaya..

Inilah dia..memperkenalkan watak² utama..


***The Best Biras Forever***
(InsyaAllah, kekal sampai akhir hayat)


Sebab apa saya kata begitu, so far saya mmg dah kenal rapat dengan yang tgh tu..kalau org yg kerja sebangunan mmg dah tau kami mmg rapat sebab dah bestren kan..tup tup..alih² die bertemu jodoh dgn abang ipar saya no.1 di hari perkahwinan saya..di mana abang ipar saya tukang amek gamba...dan dia pulak pengapit saya..(kau ngorat abang ipar aku nak gambar free kan? dasarrrr ) hahaha~

Yang belah kiri pulak..biras saya no. 2 Suhaizi nama diberi..kitorang panggil Izi je..kerja sebangunan dgn suami beliau iaitu abang ipar saya no 2 dan abang ipar saya no.1 tadi....hai..dah mcm berjanji pulak ye..semua tu ketentuan..hehehe

Kitorang suka plan keluar tiga family..selalunye banyak tak jadik..tapi semalam..jadi..heheh..Alhamdulillah..berbalik kepada cerita Zoo tadi..perasaan saya masa sampai ke entrance Zoo adalah berdebar²..teruja..rasa mcm nak terberak..termuntah..semua ada..orang offer sandwich pun tak lalu..saya duk terfikir..kalau lalu cage singa ke..harimau ke..tiba² minatang tu terlepas..kat mana saya nak lari?hahaha~ ridikles laa kau ni..hehehehe...

Ouh..semalam adalah hari ramai sedunia..ramainya manusiaa..Aaron Ridzqy mmg teruja..terlompat² sana sini..tak lalu nak kejar..tak lalu juga nak dukung..mmg itu saya beri pada Mr Ajib..saya ingat nak naik coo coo train..tapi ikut kata ramai nak jalan²..dapat menikmati pandangan..ok baiklah..lagipon  abang ipar saya no.1 die bawak kamera canggih..silah percaya..silalah booking dia utk gambar² event..sangat ohsem.. :D (aku tolong promote ni..)

Rasanya zaman kecik² dulu macam murah je entry..sekarang ini, dewasa saja sudah RM20 (with MyCard) itu pun tidak termasuk harga ke Taman Rama² dan Serangga..RM30..kanak² bawah 2 tahun adalah free..kami semua pilih pakej RM20 saja..itupun ada 2-3 tempat kami tak jejak..tak larat sudah..hampir 3 jam lebih kami berjalan..sampai melecet kaki saya walau pakai selipar Roxy saja (perlu ke aku nak mention brand selipar ni..ntah ori ke tidak?) hehehe.. :P kalau naik coo coo train, RM2 adult/child (sama je harga..rumusan:saya sanggup bayar coo coo train) hihihihi


***ni lah abang ipar saya no. 1 bersama biras no. 1 merangkap kawan..hye kakal***

***ni abang ipar saya no. 2 bersama biras saya no.2..hye akram n faris :)***

hehhe..anu..erm er..anu..ni lah saya bersama suami merangkap adik no. 4 kepada abang² ipar saya tadi..heheh.."hye aaron ridzqy..kan mummy dah ajar..senyumm bila nampak kamera..walau kamera tak amek muka kite..practise ok.."hehehe
ouh..abang ipar saya no. 3 tiada dlm gambar kerana..belum berkahwin dan berada di Penang ketika ini..anyone interested?nak jadik biras saya no. 3 mungkin?

Kebanyakkan binatang² ketika sampai..mcm pemalas je..hahaha~ maybe sebab pagi lagi..enjin belum panas..tapi cuaca sangatlah ok..pemandangan pun cantik² juga..tapi ada sedikit bau lah..hehehe..takkan nak expect bau perfumed kann..lepas tu contoh mcm singa ke harimau ke..mcm dah tua benar rupanya..heheh ..saya agak, singa ngan harimau yang saya nengok semalam, adalah sama masa zaman saya tadika dan sekolah rendah..boleh? :P

saya suka gambar kangaroo ni..mcm hidup..mcm die nak keluar lompat dari pc ni.. :)



jate: ling...kite nak ada berapa ekor anak lagi?
tino: tunggulah saya abis pantang dulu bang..penat ni..


ingat nak buat tajuk The Crazy Safari..cantek kan..siap ada batu caves belakang tu..hebak! hehehe

ouh hebak hebak..ni lagi hebak kawe ghoyak..tatau mana datang keberanian Mr Ajib nak bergambar dgn ular ni..sorry..saya dah duduk jauhh dari kawasan tu..anak saya Aaron Ridzqy pun duk belai²..yelah..die anak lelaki..patut beranilah mcm papa dia..kalau die ikut saya..hehe..nak buat mcm mana.. :P (alahh...pa tu takut sebenarnye..padahal ada je gambar berpeluh² tu kan..abang yem dah edit..)

ouh..jangan cabar saya..saya pun berani juga..naik atas binatang ni..naik kuda ke lembu ke apa ntah ni..hehehe..ok..kuda tipu..Aaron Ridzqy dah kepenatan..meroyan ajak balik..ehehe sory sayang..papa kamu cabar mummy..mummy kene balas cabaran itu..tu yg ajak kamu naik sekali..hahahaha~


Peace No War :) cubaan peace dari Aaron..hehe..Faris, Kakal, Aaron & Akram..
Kakal dah lebar dari abang Aaron..hehehe

time rehat..semua orang dah kepenatan..masa ni depan area yg saya kata The Crazy Safari tadi..mmg ada tempat duduk..boleh beli aiskrim keropok bagai..tapi kitorang dah beli siap² makanan kat luar..mahal derr..cuma beli aiskrim saja di situ..yela..it's very hot..kemaen Aaron Ridzqy..makan keropok bukan²..excused utk semalam saja ye..

oklah..dah nak balik..Aaron Ridzqy mcm nak berkawad pun ada..yela..mummy suka berkawad kat ofis ni..hehehe..apa² pun..sesibuk mana pun u olls..luangkanlah masa yg sedikit itu bersama keluarga..quality time itu penting ye u olls..jangan lupa ibu bapa..sayangi mereka..



p/s: sakit kaki semalam tak abis lagi..tsk tsk..

14 comments:

wardah @ fie shah said...

mummy ni mmg apa pun tak bolehlah hai, dah nampak elephant pastu tanya lagi 'eh kita tak lalu kt elephant ke?' ridikeles kau ni!

oh budak2 mmg mkn mcm2 semalam yep? takpe dgn mak bapak sendiri takpe. NI MAK DIA! haha

ct shah said...

gi zoo mmg best tapi tang nak jalan kaki dgn mengendong anak yg tak nak duduk diam dlm stroller amatlah mencabar.grrrr...tapi it was fun sbb dpt spend quality time ngn family sendiri.

..::SangRatoo::.. said...

wardah: hahaha..aku lupa...aku rasa mcm tak nampak² elephant sebenar..maybe sebab dah biasa ngk "elephant" lain..haha

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: betul tu che yam..tang nak mendukung tang nak mengejar tu mmg tak larat..huhuh..melecet kaki i ni che yam..menantu i sehat?hehehehe

Sue-Rya AQ said...

sgtlah seronok dpt spend times with our loved ones kan..hehehe..tu yg sue amik cuti smpi semlm..bwk kakak n ayish jalan2 g mandi laut..

*klau pegi zoo, mmg x larat nk jalan..kecapetan..huhu..

ZZnoor said...

menantu sihat?hihi..soalan tu yg sy suke skali...petik dr komen awk kt atas tu ha..hihi..
mm zoo zoo zoo...sgt lame sgt lame n sgt lame dh tak pegi...mmg destinasi terbaik utk quality time bsama family!!best!

aznee said...

nape gamba korang ni same? haahhahaahhahahahaha.... ;p

munna said...

sejak ada anak ni...rajin pergi ke zoo ..anak2 suka tgk binatang

~Lady JuJu~ said...

satu soklan..yg gambar ko sefamily tu kan...nape ko nyuruk blkg ajib arr...? hmmm...haaa...hmm...sbb... ko takot nmpak gem ke? hahaha

..::SangRatoo::.. said...

Lady Juju: tak...aku yakin dgn postur badan aku kali ini.. hahhahaha :P

Ati Masrif said...

mak eh..mahainya..
lamo tak pi..kecik dulu je

kak ati pun rapat dgn biras
boleh cite apa aje..
termasuk yg tut..haha~

..::SangRatoo::.. said...

Ati: ye mahal kak atie..tapi nak bawak anak² jenjalan redah jelah..sesekali kan.. hehehe best best..syok kan rapat dgn biras beras ni :D

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

ini zoo hulu kelang ke yg kt taman melawati tue kan...??

mcm lain je...ke sy yg dh lama tak pi citu huhuhuhhhh

..::SangRatoo::.. said...

Sahrom: Ws Sahrom..ye zoo hulu kelang..tidak syak lagi..heheeh :)