Thursday, March 29, 2012

"Pepatah ada mengatakan"

Assalamualaikum Semua dan Salam 6 Jamadilawwal :)
Salam hari batik juge :P

Nak share dengan u olls sesuatu.Manalaa tau terbuka hati dan minda.Saya pun baru tergerak hati sikit demi sedikit.Hati kene kuat sikitla.hehehe :)



meh meh..meh rapat²..meh dekat²..
mari baca ni.






Bila Pagi, Makan mcm "Orang Kaya" :)

(sumber dari google)




Bila Tengahari, Makan mcm "Orang Biasa"   :)

(sumber dari google)




Bila Malam, makan macam "Orang Miskin"

(sumber dari google)


Saya rasa perumpamaan macam ni..bolehla pakai utk diet.Diet tak semestinya tak makan langsung.Makan tu boleh.Cuma kurangkan kuantiti yang diambil (wah cakap mcm gaya perunding kesihatan je ko ni kan) hehehe..ok ok..saya cakap untuk diri sendiri la..

Saya tengah mula la ni.Tapi payah sikit..tanaklaa mendadak..slowly..awak kan menyusu badan lagi..baiklahh..

byeeeeee :)


p/s: Minggu depan direct seminggu saya dah mulai sibuk.Terlibat dengan program Mihas.Saya akan bertugas di KLCC..ummm..makan makan..kunyah kunyah ..dap dap dap~

37 comments:

Anum said...

teruskan usaha sis

Afida said...

selamat mengamalkan diet yg sihat :D

ieda said...

setuju dikk
setujuuuu ekekke
boleh diambil pakai ;)

akak pun kena back to track skrg nie huhuhu

saLLy sWeeT said...

hahaha kalo dah dok KLCC mau makan macam RAJA dari pagi sampai ke petang...heee siap tapau ke malam..heeee

~ ADANDO ~ said...

Ingat baru nak ajak dinner dekat PUSRAWI LAMA (Tmpt kejadian)
Dah diet so tak naklah mengagalkan diet kawan...!!!!

hi...hi...hi......

Alin Marlini said...

hehehehe..lauk orng tulah yg sedap cicah ngan air milo..

Rtp Farra Arisha said...

TRUE indeed. teruskan usaha sehingga mencapai target diet yang sebenarnya. :)

fairus said...

BETUL TU.. BERDIET BUKAN BERMAKSUD TAK MAKAN ATAU TAHAN LAPAR.. KITA SEBENARNYA KENA MAKAN MACAM BIASA, TETAPI PERLU MENGIKUT RANTAIAN MAKAN SEPERTI PIRAMID MAKANAN YANG BIASA KITA LIHAT DI HOSPITAL ATAU KLINIK TU..

BILA MAKAN, ADA TENAGA.. LEPAS ADA TENAGA, BARULAH BOLEH MEMBUAT TUGASAN..

munna said...

kak munna lepas dah berhenti BF yasmin nak mulakan juga plan diet ... semoga tercapailah ye sis....

Riri Yoorin said...

heeh betul2 tu suka :) bekfast heavy takper lalala~

LYAfrina said...

antara diet tbaik..berpuasa kan.. disamping beramal..blh diet :-)

sahromnasrudin said...

mihas dibuka pd org awam pd 7hb kans..insyaAllah saya akan sampai cana dari N9 hihihihh

Bitt (double IS) said...

setuju dengan pepatah itu! hahahaha

Nazri Razra said...

Aiseh cik Puan... tak yah le nak diet-diet. Tgh sihat ni makan le mana yang nak tapi jangan la banyak sangat.. Nikmat tuhan bagi tu..

Kan kalau kurus... orang tanya lak.. " sakit kerr".. aishh..

Mr.Clive said...

hahhaha perumpaan ni pun boleh dibuat dari awal bulan-tengah bulan-ujung bulan...keheihekehkeh XD

delarocha said...

hurm..boleh dipraktikkan ni .


ps: boleh tolong saya 'like' sesuatu? :-)

fazilzura said...

umakaiii .. mlm makan roti ? aku x leh ler kang gastrik , kalau mehun ok lg .. pehtu b4 tido kene minum susu dulu ..

bfast just sandiwsh x pe, tgh hari kene nasi

..::SangRatoo::.. said...

Anum: hheh..mari sama²!

..::SangRatoo::.. said...

Afida: ehehehe tq tq :D

..::SangRatoo::.. said...

ieda: hehe betul tu kak ieda..takpe kite mula perlahan² ye :)

..::SangRatoo::.. said...

sally: takpe laa..kira mcm excused laa :p

..::SangRatoo::.. said...

ADANDO: tanak aku tompek tu laie..nyampahh..ahahahah

..::SangRatoo::.. said...

alin: betul tu..sedap sgt cecah air milo..feberettt :)

..::SangRatoo::.. said...

RTP Farra: hehehe baru nak mula je ni..wish me luck ok :)

..::SangRatoo::.. said...

Fairus: betul kan..pelik org yg diet sampai tahan² makan..hehehe makan sajalah..janji berpada² :)

..::SangRatoo::.. said...

munna: betul tu munna..jue ni sebabkan masih BF saja..so, takdelaa nak crash diet sgt..biasa² saja :)

..::SangRatoo::.. said...

Riri: hehe mcm org dulu² kan..bekpes makan nasi...tapi org dulu² keje menoreh..kenela makan berat²..org skang makan berat² tapi duduk je..hehehehehe

..::SangRatoo::.. said...

Lya: haa..yes yes..puasa adalah jalan terbaik..buleh ganti sekali :)

..::SangRatoo::.. said...

Sahrom: hehehe jumpa di MIHAS nanti :)

..::SangRatoo::.. said...

bitt: hehehehe..setuju juge!!

..::SangRatoo::.. said...

Nazri: aduh..kawe bukanlah nak diet sokmo sampa nampok sakik..heheeh biar nampok sedang² jah..nampok come jah..hehe (apa buruknye slang kelantan aku nih)..ehehe

..::SangRatoo::.. said...

Mr.Clive: eheheh...betul tu..time $$$ dah tinggal serdak :)

..::SangRatoo::.. said...

delarocha: hehe marilah cuba :)

..::SangRatoo::.. said...

fazilzura: eheheh aku pon kadang² dtg penyakit ngader² aku tu..terus batal diet..hehehehe

mimie.. said...

nak diet jugakk...chaiyok2 utk tuan tanah dan diri sendiri jugak ehehehe

..::SangRatoo::.. said...

mimie: mari mari..sama² diet yg sehat..eheheeh

Liza Razak said...

pepatah ni sesuai untuk saya..sbb saya ni kuat makan..kena diet kaw2 ni..huhu