Thursday, July 29, 2010

"Hati kita runsing..jiwa kita berkecamuk"

Rumah sewa nak kene jual...maybe sampai hujung tahun ni atau awal dari tu..owner suruh beli..tapi mana nak cari "sen"..kalau nak sewa juga..mana nak cari harga sama dgn sewa sekarang...nak cari pulak..mr ajib nak area2 gombak juga...mana nak dpt harga sama kat situ..mahal2 belaka..ouh..hati kita runsing..jiwa kite berkecamuk..

Malam tadi tido lambat dgn mr ajib..tapi die tido dulu..kul 2 baru aku plak tido..sampai sakit kepala duk berfikir mcm2 cara..berbincang dari hati ke hati...sambil sesekali lihat anak yg sedang lena tido..si kecil yg tak mengerti apa2...kalau lihatkan diriku pagi ini..sure dpt merasai apa yg sedang aku rasakan...sekarang ni..nak plan apa2..kene fikirkan si kecil tu..ouh..hati kite runsing..jiwa kite berkecamuk..

kenapa gombak?gombak pulak dimana?area2 berdekatan dgn KG.KERDAS 3! Aaron dah terbiasa dalam jagaan Nenek Teh nya..kalau disebabkan ini..takkan tiba2 aku nak hanta die ke taska dan cari umah kat area lain pulak..sian dia..nak tak nak..kene juga cari umah area di sini..takkan aku nak ikutkan hati dan dan puaskan nafsu..dun weri sayang..mummy n papa tetapkan akan utamakan kamu..walau mummy or papa bersusah payah..kamu bukan satu beban pada kami..kamu anugerah dari Ilahi..

barang2 kt rumah sewa tu..dah complete...cukup serba serbi..hadiah kawen pun byk duduk dlm kotak lagi..nak pindah satu hal..nak cari umah satu hal..ouh ye..umah sewa kami di damansara damai apartment bayu sewa RM450..lama tak duduk situ..bayar saja..semenjak aku keguguran ogos 2008..atas saranan doktor ..tak bagi aku turun naik tangga..motif..sebab kalau aku nak anak..aku kene jaga..so, aku ikut le saranan doktor tu..semaken tinggi graviti..semaken ke bawah tarikan peranakan tu (ni pada rahim yg tidak kuat mcm aku le)..juga pada org2 yg banyak kali keguguran..doctor suggest pd aku..at least tunggu 3-6 bulan dari tarikh aku wat d&c tu utk mengandung kali kedua..baru kuat rahim tu..doktor juga suggest aku jangan naik moto dulu..jangan buat aktiviti berat2...angkat cerek berisi air pun tak boleh..tapi..aku..buat juga..takkan ngader2 takmo wat keje umah..

Alhamdulillah..bila dh mengandung..doktor tak bagi aku naik turun tangga lagi..motif..sebabkan graviti tu..rahim dh ok..tinggal nak kene jaga saja..so, yelaa..aku pon sayangkan kandungan ni..kalau nak compare sayang umah sewa..tentu saja aku pilih anak dlm perot ni..jadi..menetaplah aku di situ sehinggalah ke hari ini..tatau bila nak balik umah sewa tu..bape kalau kira2..aku n mr ajib dok bayar saja...ouhh...hati kite runsing..jiwa kite berkecamuk!

skang ni..umah sewa tu plak owner nak jual...cam aku ckp tadi..nak beli..nak kene ada "sen"..nak sewa plak kat area gombak ni...tak dpt harga sama..tolak itu tolak ini..tak banyak..adalaa sikit utk tunggu next gaji...utk diri sendiri takpelaa..yg penting ada balance utk anak..tu paling utama..memang itu dh siap2 tolak utk si kecil..awal2 lagi aku n mr ajib dah tolak siap2 peruntukan sebulan utk anak..takkan usik..kecuali emergency..

jadi persoalannya di sini..korang..pinjam rm sejuta! hahahhahah~

(seriyes ni..muka aku seriyes)

ni dah takde taman lagi dh..taman kering kontang! huhu~

11 comments:

Sue-Rya Qistina said...

kak jue, sabar banyak2 ye..kite mengalami nasib yg same..org cam kita ni mmg sentiasa ditindas..diorg pn x pk masalah kita..x rase ape yg kita rase..bnyk2kn sabar ye kak jue..

..::SangRatoo::.. said...

ouh..sampai takleh nak fikir dah..tatau nak kata apa..anyway..thanxs sue..kite sama2 sabar ye :) sabar itu separuh dari iman..insyaAllah

sha a.s said...

sblm ang pnjam duit aku, bak cni aku pinjam sejuta kt ang dulu....leh x laling???

nota : td suami awk ade bgtau kite hal ni. muke dia runsing. sbr byk2 ye. pasti ade hikmah sume ni. hanya Dia yg tahu.

AEDAN said...

Buat apa juga keputusan biar tidak menyesal di penghujungnya....!!!

Sue-Rya Qistina said...

so sad to hear that my sis..sabar n tawakal bnyk2..Allah always by our side...Dia sentiasa mendengar doa hamba2Nya..apepn, hadapi dgn senyuman..insyaallah kita akan temui jawapannya..

..::SangRatoo::.. said...

sha: ang ada sejuta ka?bak mai kasik aku terus...ang tak ngk muka aku lagi..tapi tetap menten "cung"..ouh...

..::SangRatoo::.. said...

aedan: bang...aku n ajib tgh tolak tambah bahagi darab laa ni..supaya tidak menyesal kemudian hari..insyaAllah..doakan yg terbaik ye..

..::SangRatoo::.. said...

sue: thanxs sue..berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul....tapi..dugaan ini dtg dari Allah utk melihat betapa tabah umatNya..insyaAllah..bersabarlah..

..::SangRatoo::.. said...

kalau kite rasa kite susah..ada orang lagi susah dari kita..bersyukur dgn apa yg ada..terima kasih smer :)

wardah said...

btol tu. susah kita ni tak berapa sgt banding dgn orang lain. apa² pun im with u my biras. dun worry. nnt akan nampak jalannya. mudah-mudahan.

..::SangRatoo::.. said...

wardah: bak sejuta! tq biras cam faizah poney.