Wednesday, April 27, 2011

"OMG! LOL"

Assalamualaikum semua..harap sihat semuanya..

Info ni dah lama dah..maybe ramai yang dah tau..dan saya cuma nak share kepada yg belum tahu lagi..saya pun secara tidak sengaja dengar dalam radio hitz.fm (cehh..mcm layan sangat radio omputeh).. masa tu tumpang adik ipar pergi kerja sebab Mr Ajib ada kursus teambuilding..dulu zaman "mengelinjang" mmg layan sangat radio hitz.fm tu..layan lagu omputeh kononnya..asal bunyik macam sama kira dah oklaa kalau nyanyi depan orang walau sebutan nan hado..hahaha~ ok ttteeeettttt!! kembali ke pangkal cerita..

"The Oxford English Dictionary has announced the latest batch of words and phrases deemed worthy of etymological conservation. From the encyclopedia’s just-released 2011 edition, you’ll see cream crackered, wag and tinfoil hat, as well as internet-era initialisms like LOL and OMG."

selebihnya..boleh klik sini ----> oxford

so, kalau u olls student dan mmg layan Oxford Dictionary nih..lehlaa jumpa perkataan OMG dan LOL dalam tu..maknanya..lepas² ni..selain kita gunakan dalam perbualan, para student bolehlaa guna perkataan OMG dan LOL masa nak karang surat ke report ke sebab dah ada dalam kamus..er..boleh ke?saya agak je..hehehe~
"ala u ni (sambil tepuk peha)..kelakarlaaaa..(lepas tu sebut) LOL.." (jadi ko tak payahla gelak lagi kan).. hehehe

"apa...mana ko tau cerita ni?die mmg mcm tu ke..OMG.." (okeh..ni biasa je..sebab dalam sessi bergossip mmg selalu guna)..ngeee~


sekian :)

4 comments:

ct shah said...

first time dgr leh guna omg & lol utk karang surat.tapi mmg kalau kita nak tulis komen ke ape (especially dlm blog dan fb) mmg tak lari 2 perkataan ni.

..::SangRatoo::.. said...

ct shah: heheeh..tulaa..sebab tu dlm internet je selalu guna..dalam surat ke report tataulaa leh pakai ke tidak..ngee~

wardah said...

OMG..siries boleh? WTFish boleh tak u ollss LOL..kalau camni senang je tak payah cakap berjela²..semua shortform..hahaha

..::SangRatoo::.. said...

wardah: apa? WTFish...??? OMG...LOL....maken shortform laa smer.. :P