Friday, April 09, 2010

"How To Lose Your Weight?"

Ukuran berat badan yg sebenar ialah di waktu pagi tanpa makan dan minum..Alamak..53kg!! apa!! (bekgraun musik cite p.ramlee )..helo..helo..mimpikah aku..sudah naik...! ni la akibatnya bila makan tanpa had..selepas pantang..berat aku adalah 50kg...ukuran yg aku idam2kan selama nih ..walla..akibat daripada penyusuan yg semaken kerap..aku semaken kerap jugak makan..lepas bfast..adalah satu kemestian utk ada makanan kudap2an yg selalunya biskut cap HUP SENG berserta milo..selepas lunch juga begitu..dan waktu petang sebelum balik juga begitu..jadi..adakah itu yg menyebabkan berat ini naik?53kg..adalah berat semasa zaman virgin lagi..huhuh~..tapi jika tidak dikawal..kemungkinan besar akan naik mencanak2 lagi..arhhh..satu mimpi ngeri bagi aku..dan aku rasa begitu juga pada mak2 sekalian alam..tapi apakan daya..aku tidak boleh mengawal nafsu makan ini..my lil boy Aaron memang kuat menyusu..semaken kuat die menyusu..maken kuat juga aku makan..kiranya mak n anak berlawan2 la..sapa paling hebat! hehehehe..its ocay la Aaron..demi Ayon..mami redha..tapi mami kene kawal juga bab makan2 ni..kalau tak..abiss kite!!!!
Sedang aku duk gobek2 internet ni..i found this!....Top 10 Ways to lose weight..mari kite baca!
Lose weight tips #1
Buy a pedometer --> er..nanti aku fikirkan..
Lose weight tips #2
Drink water ---> weh..aku selalu minum air apa..!
Lose weight tips #3
Write down what you eat ---> nak tulis?..hish..leceh laa..
Lose weight tips #4
Cut out sodas ---> adehh dehh..aritu baru minum masa house warming..
Lose weight tips #5
Replace fat with fresh ---> dah cuba dah..tapi cam tak bleh blaa..
Lose weight tips #6
Switch to low-fat ---> samala..tapi ntah ler..i cannot..
Lose weight tips #7
Cut salt out of your diet ---> tak masin tak sedapla pulekk.
Lose weight tips #8
Keep junk food out of the house ---> memang aku tak beli pon..tapi bila nampak.."er..rasa sikit"
Lose weight tips #9
Cut out 500 calories a day ---> aku tatau nak cut cut ni..tau makan je..
Lose weight tips #10
Eat a big breakfast ---> harusla! cemana nak hapdet blog..heheheh
jadi....kesimpulannya apa?bagilaa segala top ten ke..top twenty ke..yang penting MIND SET...nak seribu daya..taknak..selamat tinggal slim slim....uwaaa..tak rela kite!...
* huh..pose tak ganti lagi ni..ada can! heheheh

3 comments:

dila said...

ala nk trun bdn snang je...
kte pnah try...
klau nk cpt lose weight jgn mkn nasi, roti and gule..
2mnngu xmkn 3 bende tu trun 3 kg..
pastu xbuat dh..
sje je nk try...

dila said...

ala nk trun bdn snang je...
kte pnah try...
klau nk cpt lose weight jgn mkn nasi, roti and gule..
2mnngu xmkn 3 bende tu trun 3 kg..
pastu xbuat dh..
sje je nk try...

..::SangRatoo::.. said...

adeh dehh..masalahnye kak jue maken kuat makan..hhehe..takleh kawan dah! :P